ΟΗΑ 2016 ή αλλιώς OPEN HOUSE Athens 2016

Το τρίτο OPEN HOUSE Athens ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία, καθώς χιλιάδες επισκέπτες ξεναγήθηκαν στα κτίρια του ΟΗΑ 2016 το σαββατοκύριακο 16 & 17 Απριλίου στην ηλιόλουστη Αθήνα. Συνολικά σημειώθηκαν 29.000 επισκέψεις!

Ήταν μια γιορτή αρχιτεκτονικής για την πόλη με πλήθος παράλληλων δράσεων!

Από τις 11/04 το OHA ξεκίνησε με την παράλληλη δράση MADE IN Athens, κατά  την οποία οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν σε χώρους παραγωγής και δημιουργίας από τους ίδιους τους παραγωγούς/ δημιουργούς, την σκυτάλη πήρε  στις 15/04 το OPEN SCHOOL όπου μαθητικά γκρουπ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε κτίρια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΟΗΑ 2016. Το σαββατοκύριακο περιλάμβανε και βόλτες με ποδήλατο. Λάτρεις της αρχιτεκτονικής, άλλα και του ποδηλάτου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη ποδηλατώντας, μέσω της παράλληλης δράσης OPEN BIKE. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη δράση και να προμηθευτούν τον επίσημο οδηγό, καθώς και αναμνηστικά προϊόντα της διοργάνωσης, από το  ενημερωτικό περίπτερο (OPEN BOX) του OPEN HOUSE Athens στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24), απο όπου μπορείτε ακόμα να τα προμηθευτείτε.

Την Κυριακή 17/04 το βράδυ, παρά την κούραση από τις περιηγήσεις και με ανεβασμένη τη διάθεση, οι συμμετέχοντες του OPEN HOUSE Athens –οργανωτική επιτροπή, εθελοντές, ιδιοκτήτες, αρχιτέκτονες κι επισκέπτες– έγιναν μία μεγάλη παρέα, γιορτάζοντας το τέλος της διήμερης γιορτής με το καθιερωμένο πάρτυ λήξης.

Ο καθιερωμένος διαγωνισμός φωτογραφίας, φέτος με θέμα “Corners”, διεξάγεται ακόμα στο instagram, μέχρι τις 24/04. Για να συμμετέχει κάποιος αρκεί να ανεβάσει τις φωτογραφίες του από το OHA 2016 στο instagram, από δημόσιο προφίλ, γράφοντας #fujifilm_oha2016. Οι πέντε νικητήριες θα βραβευθούν με φωτογραφικές μηχανές από τη Fujifilm!

Η τελευταία παράλληλη δράση του OPEN HOUSE Athens 2016 διεξάγεται αυτό το σαββατοκύριακο (23-24/04): Be an MA student for a weekend. Το κολλέγιο Vakalo Art & Design College, δίνει την ευκαιρία σε τελειόφοιτους και απόφοιτους ανώτατων σχολών καλών ή εφαρμοσμένων τεχνών, γραφιστικής, αρχιτεκτονικής ή συναφών αντικειμένων να παρακολουθήσουν δωρεάν –και χωρίς καμία δέσμευση για εγγραφή στη Σχολή– σεμινάρια Οπτικής Επικοινωνίας (Visual Communication) και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού (Architectural Design).

Σχετικές πληροφορίες μπορεί κάποιος να βρει στο http://vakalo.gr/event/be-a-master-student-for-a-weekend/

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους  450 εθελοντές μας που αποτελούν την ψυχή της εκδήλωσης, στον μεγάλο χορηγό μας, Vakalo Art & Design College, στους χορηγούς, φορείς, υποστηρικτές, αρχιτέκτονες, ιδιοκτήτες καθώς και σε όλους εσάς που γίνεστε μέρος αυτής της μεγάλης ομάδας…

WE WERE ALL PART OF THIS GREAT TEAM!

Διαβάστε τη συνέντευξη με την Οργανωτική του Open House Athens

Ραντεβού σε ένα χρόνο στο OPEN HOUSE Athens 2017!

To Open House Athens πραγματοποιήθηκε με μέγα χορηγό το Κολλέγιο Βακαλό Art & Design, υπό την ευγενή χορηγία των ΙΑΝΟS, TITAN, Sias, Sol, Thessprint, Fujifilm, Ευρωπαϊκή Πίστη, Solebike και των χορηγών φιλοξενίας Coco-mat Ηotel Athens, Yes Hotels, St. George Lycabettus. Yπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Τεχνόπολης Δ. Αθηνων, του ΟΠΑΝΔA και των ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε,

Δείτε φωτογραφίες από τα κτίρια που επισκέφτηκε το Open House Athens
Περισσότερες πληροφορίες

Ρενάτα Δούμα, υπεύθυνη επικοινωνίας ΟΗΑ

Τ: 6937213824 Μ: info@openhouseathens.gr | www.openhouseathens.gr

Facebook: Open House Athens | Twitter: @openhouseathens | Instagram: Openhouseathens

Σχόλια