Μέσα σε πέντε, γεμάτα, χρόνια οικονομικής κρίσης προβλήθηκαν στους τηλεοπτικούς δέκτες και στις οθόνες των υπολογιστών μας εκατοντάδες εκπομπές μαγειρικής, που όχι μόνο μας έκαναν να νιώθουμε κάτι παραπάνω από Jamie Oliver, αλλά παράλληλα εμπλούτισαν και το παραδοσιακό συνταγολόγιο της ελληνίδας μάνας-νοικοκυράς-Wonder Woman. Και μπορεί εκείνη να μην έχει ακόμη ιδέα πως ακριβώς λέγεται αυτό που πρόκειται να φτιάξει, το σίγουρο είναι όμως, ότι το κάνει με περισσή αγάπη. Και πραγματικά, ποιoς νοιάζεται! Εγώ και το στομάχι μου σίγουρα όχι!

BLUEBERRY CHEESECAKE

Μια τέτοια συνταγή, λοιπόν, αποτελεί το απείρως αγαπημένο Blueberry Cheesecake, το οποίο παρά την ομολογουμένως εντυπωσιακή και άκρως ψαρωτική ονομασία του, παραμένει αρκετά απλό στην παρασκευή του. So, let the party begin!


Υλικά:

  • 1 1/2 συσκευασία μπισκότα κανέλας
  • 125 γρ. βούτυρο τύπου Κέρκυρας
  • 2 κεσεδάκια Philadelphia
  • 2 κουτιά κρέμα γάλακτος
  • 1/2 ποτήρι άχνη ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελατίνη
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 2 κ.γ. χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 βάζο μαρμελάδα Blueberry

 

Εκτέλεση:

Για τη βάση: Αφού θρυμματίσουμε τα μπισκότα, έτσι ώστε να γίνουν σκόνη και τα ανακατέψουμε με το λιωμένο βούτυρο, τα στρώνουμε στη βάση ενός ταψιού μεσαίου μεγέθους. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Για την κρέμα: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ (και όταν λέω μίξερ εννοώ εκείνο, το οποίο θα δανειστείς από τη θεία σου, τη γειτόνισσα, τη σπιτονοικοκυρά, τη μητέρα της φίλης σου ή οποιονδήποτε άλλον πρόθυμα στο παραχωρήσει) την άχνη ζάχαρη με το Philadelphia και την κρέμα γάλακτος, έως ότου ομογενοποιηθούν, ενώ παράλληλα λιώνουμε τη ζελατίνη* στο χλιαρό νερό. Αφού λιώσει, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στην κρέμα, την οποία και χτυπάμε λίγο, ώστε να δέσουν όλα τα υλικά. Έπειτα, στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο. Τέλος, αφού σταθεροποιηθεί η κρέμα, τοποθετούμε τη μαρμελάδα και καταναλώνουμε υπεύθυνα.

*προτίμησε φύλλο ζελατίνης από σκόνη, καθώς η κρέμα σταθεροποιείται και πήζει καλύτερα

ΥΓ. Μπορείς να αντικαταστήσεις τη μαρμελάδα Blueberry με οποιαδήποτε άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σου

bbcc8

Σχόλια