Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Fokal με την Green Project, 5 φωτογράφοι ταξίδεψαν τον Σεπτέμβριο του 2015, στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου και μέσα σε 11 ημέρες, διάνυσαν 3.000 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Σμύρνη, μέσω Καππαδοκίας. Στόχος του φωτογραφικού οδοιπορικού ήταν η ανάδειξη του τρόπου που ο άνθρωπος επηρεάζει το περιβάλλον του και τελικά, διαμορφώνεται απ’ αυτό. Ο καθένας μας αποτελεί το περιβάλλον του άλλου. Η περιβαλλοντική φωτογραφία στην πιο ανθρώπινή της εκδοχή!

Από τις ξεχασμένες γειτονιές των μεταναστών του Ταρλάμπασι, στις δαιδαλώδεις αγορές και τα σοκάκια της Πόλης, τα μελαγχολικά χωριά της Καππαδοκίας, μέχρι την πάντα επίκαιρη παραλία της Σμύρνης, οι φωτογράφοι κατέγραψαν τις ιδιαιτερότητες του «οικοσυστήματος» των γειτόνων μας, όπως αυτές επηρεάζουν το περιβάλλον που μοιραζόμαστε όλοι μας. Κοινό το περιβάλλον μας, κοινή και η ευθύνη.

Με όχημα το φωτογραφικό τους φακό και φίλτρο την προσωπική τους οπτική, οι φωτογράφοι Παναγιώτης Αρμένης, Γιώργος Ασημακόπουλος, Κώστας Δελχάς, Γιάννης Τζώρτζης και Τόλης Χατζηγνατίου, παρουσιάζουν μέσα από τις εικόνες τους, τον άνθρωπο στο “φυσικό του περιβάλλον”.

Την έκθεση επιμελείται ο Γιώργος Ασημακόπουλος και θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή, 8 Απριλίου στις 20:00, ενώ θα διαρκέσει ως τις 24 Απριλίου 2016.

Όλες οι φωτογραφίες θα είναι προς πώληση και τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη δράσεων ανακούφισης των προσφύγων.

Common Routes Photo 1

Πληροφορίες Έκθεσης:

Είδος: Φωτογραφικό Οδοιπορικό

Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Διάρκεια: 8-24 Απριλίου 2016

Είσοδος: Ελεύθερη

Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Απριλίου 2015, 20.00

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης: 18:00 – 22:00

Επιμέλεια: Γιώργος Ασημακόπουλος

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 3418550 & 579

Official Facebook Event

Fokal Facebook Page

Green Project Facebook Page

poster xorigoi Cover- ok

 

Σχόλια