Εύκολοι τρόποι και εναλλακτικές εφαρμογές για να παραμένετε συνδεδεμένοι στο Facebook, χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση του κινητού σας!

Αν είσαι ένας από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρησιμοποιούν τις επίσημες εφαρμογές του Facebook στο κινητό τους, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς. Πρόσφατα τεστ έδειξαν ότι μόνο η εφαρμογή του Facebook  μπορεί να καταναλώσει έως και 20% της μπαταρίας, χωρίς να γίνεται απαραίτητα χρήση της εφαρμογής. αλλά επειδή είναι απλά εγκατεστημένη.

Σε συγκρίσεις που έγιναν ανάμεσα σε κινητά που είχαν την εφαρμογή και σε άλλα που δεν την είχαν, τα δεύτερα εμφανίστηκαν να πραγματοποιούν όλες τις λειτουργίες του συστήματος έως και 15% πιο γρήγορα, ενώ ή μπαταρία κρατούσε περισσότερο.

Το ίδιο ενεργοβόρα φαίνεται να είναι και η άλλη επίσημη εφαρμογή, το Messenger, την οποία το κοινωνικό δίκτυο αναγκάζει τους χρήστες  να εγκαθιστούν και να χρησιμοποιούν, εφόσον θέλουν να μπορούν να ανταλλάσσουν μηνύματα με τους ηλεκτρονικούς τους φίλους. Προκειμένου, λοιπόν, κάποιος να έχει την ολοκληρωμένη εμπειρία στο κινητό του, είναι υποχρεωμένος να κατεβάσει τουλάχιστον δύο (τρεις, αν υπολογίσουμε και το Instagram) βαριές και αργές εφαρμογές και παράλληλα να θυσιάσει μέρος από τη μπαταρία του.facebook

 

Το καλύτερο λοιπόν που θα μπορούσατε να κάνετε για να προστατεύσετε την υγεία του κινητού σας, είναι να απεγκαταστήσετε τις εφαρμογές αυτές και να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε μια από τις ανεπίσημες εφαρμογές Facebook που έχουμε να σας προτείνουμε:

Tinfoil for Facebook

Το Tinfoil είναι ουσιαστικά η browser εκδοχή του Facebook αλλά σε μια πολύ πιο γρήγορη έκδοση και με ορισμένες λειτουργίες που κάνουν την περιήγηση πολύ πιο εύκολη. Μπορείς επίσης να κάνεις chat μέσω της ίδιας εφαρμογής, ενώ είναι πολύ ελαφριά καταλαμβάνοντας στην μνήμη μόλις μισό megabyte!

Facebook Lite

To Facebook  Lite είναι η επίσημη εφαρμογή για κινητά με λιγότερο δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά. Είναι γρήγορη και ελαφριά, με ενσωματωμένο το  chat, αλλά η εμφάνιση της μοιάζει λίγο ξεπερασμένη. Ωστόσο λαμβάνει συχνά updates και αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή.

Metal for Facebook & Twitter

Το Metal είναι η browser έκδοση της εφαρμογής, όπως το Tinfoil, με την διαφορά όμως πως σου δίνει πολλές περισσότερες επιλογές για να παραμετροποιήσεις την εφαρμογή και να την φέρεις στα μέτρα σου. Έχει πολλές κρυμμένες επιλογές και αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι με το κινητό σου τότε ίσως αυτή να είναι η ιδανική επιλογή για εσένα. Επιπλέον υποστηρίζει και Twitter για να χρησιμοποιείς τα δύο δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα από την ίδια εφαρμογή.

Σχόλια