Πόσο διαφέρουν πανομοιότυπα δωμάτια ανάλογα με τον κάτοικό τους

Ο Bogdan Girbovan μας έδειξε πόσο διαφέρουν μερικά πανομοιότυπα δωμάτια ανάλογα με τον κάτοικό τους.

Αποκλείεται να μην το έχετε προσέξει κι εσείς! Όσο πανομοιότυπα και να είναι δύο διαμερίσματα κατασκευαστικά, το κάθε ένα είναι μοναδικό, αποτέλεσμα της αισθητικής του κάθε κατοίκου.

Ο Ρουμάνος φωτογράφος Bogdan Girbovan, κατοικεί στον δέκατο όροφο μίας πολυκατοικίας του 1966. Τότε, που στην χώρα του, προκειμένου να αποτραπεί κάθε υπόνοια προσωπικής έκφρασης, απλές κατοικίες κατασκευάζονταν πανομοιότυπες. Κουτιά, ιδανικά μόνο για την ικανοποίηση των βασικών αναγκών, κι όχι για περαιτέρω δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει πως συναθροίσεις, οποιασδήποτε φύσεως ήταν εμμέσως απαγορευμένες, ενώ ένας χώρος  ο οποίος έχει φτιαχτεί με τέτοιο στόχο είναι δύσκολο να είναι ωραίος.

Έτσι, η κοινωνιολογική έρευνα ξεκίνησε! Ζήτησε από τους κατοίκους των αντίστοιχων διαμερισμάτων των υπολοίπων ορόφων να τους φωτογραφίσει στον χώρο τους, πάντα από την ίδια γωνία.

Κάποια άδεια, κάποια γεμάτα, κάποια γεμάτα χρώματα, κάποια γεμάτα αντικείμενα. Σε κάθε περίπτωση, τα δωμάτια αποκτούν το χαρακτήρα των κατοίκων τους, γεμίζουν αναμνήσεις και συνεχίζουν να «ζουν» μαζί τους.

Ο Bogdan Girbovan μας έδειξε πόσο διαφέρουν μερικά πανομοιότυπα δωμάτια ανάλογα με τον κάτοικό τους.

Δείτε τα παρακάτω!

Πηγή

Σχόλια