Αξέχαστες νύχτες με παιχνίδια με ποτά
Θυμάστε μήπως εκείνο το άρθρο που σας έγραφα για το πώς να οργανώσετε ένα αξέχαστο φοιτητικό –ή και όχι- πάρτι στο σπίτι σας; (Αν δεν το έχετε διαβάσει, βεβαιωθείτε πως θα το κάνετε τώρα!) Ε, λοιπόν, νομίζω πως κάτι τέτοιο θα ήταν μισό, αν δεν ξέρατε και μερικά πολύ διασκεδαστικά παιχνίδια με ποτά, που μπορείτε να παίξετε με τη παρέα ή τους καλεσμένους σας! Γενικότερα, υπάρχουν πολλά τέτοια, πάρα πολλά τέτοια, λιγότερο ή περισσότερο περίπλοκα. Εγώ διάλεξα τρία από τα πιο αγαπημένα και είπα να σας μιλήσω για αυτά.
Τα παιχνίδια, λοιπόν, για τα οποία θα σας μιλήσω είναι το “Most Likely”, το “King’s Cup” και ένα που να συνδυάζεται με ταινία, για μια πιο ήρεμη βραδιά. Τα παρακάτω παιχνίδια μπορούν να παιχτούν με ποτά, μπύρες ή κρασί, εξαρτάται από το τι αρέσει στο καθένα και πόσο πολύ θέλει η παρέα να πιει.
Most Likely
Αυτό το παιχνίδι, αν μπορούσαμε να το μεταφράσουμε θα ονομαζόταν «πιθανότερο», καθώς πρόκειται για το ποιον έχουμε πιο πιθανό να έχει κάνει κάτι. Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες κάθονται σε έναν κύκλο και κάνουν μια ερώτηση, σχετικά με το ποιος θα ήταν πιο «ικανός» να έχει κάνει το κάτι για το οποίο ρωτάμε. Για παράδειγμα, μια ερώτηση θα μπορούσε να είναι «Ποιος θα μπορούσε να έχει πάει με τις πιτζάμες στο supermarket;». Έτσι, όλοι πρέπει να δείξουν ποιον θεωρούν οτι θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι τέτοιο. Αφού όλοι επιλέξουν κάποιον (καλό θα ήταν να κρατάει σύντομα η ψηφοφορία) όσοι θεωρήθηκαν «ικανοί» να το έχουν κάνει, θα πρέπει να πιουν τόσα σφηνάκια, όσα και τα άτομα που τον ψήφησαν.
Όχι κάτι δύσκολο, απλά δοκιμάστε οι ερωτήσεις να είναι λίγο πιο ευφάνταστες και θα είχε πολύ γέλιο! Και επιπλέον, με αυτό το παιχνίδι μπορείς να μάθεις περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σου ή για το τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα.
King’s Cup
Για αυτό το παιχνίδι θα χρειαστείς 1-2 τράπουλες, ανάλογα με το πόσα άτομα είστε και μια μεγάλη κούπα ή ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας. Το παιχνίδι έχει ως εξής, οι παίκτες κάθονται σε ένα κύκλο, έχει ο καθένας ένα ποτήρι, (προτιμήστε πλαστικά!) και βάζουμε στη μέση ενός τραπεζιού τη μεγάλη κούπα και γύρω γύρω βάζουμε τα χαρτιά της τράπουλας, αναποδογυρισμένα ώστε να μην τα βλέπουμε, κι αφού βέβαια τα έχουμε ανακατέψει καλά. Στο εξής, θέτουμε «κανόνες» για καθένα από τα χαρτιά, ώστε ουσιαστικά να καθορίσουμε τι θα πρέπει να γίνει, αν κάποιος τραβήξει το παρόν χαρτί. Γενικά, οι πιο συνηθισμένοι κανόνες είναι οι εξής, αλλά πάντα μπορείτε να βρείτε δικούς σας:
Άσσος: “Καταρράκτης”. Όλοι ξεκινούν να πίνουν ταυτόχρονα και κανείς δεν πρέπει να σταματήσει πριν σταματήσει ο προηγούμενος. Αυτός που τράβηξε το φίλο είναι εκείνος που πρώτος μπορεί να αποφασίζει πότε θα σταματήσει.
2: “Εσύ”. Αυτός που τράβηξε δείχνει κάποιον και αυτός θα πρέπει να πιει.
3:”Εγώ”. Πίνει αυτός που τράβηξε.
4:”Τραπέζι”. Ο τελευταίος που θα αγγίξει το τραπέζι με το κούτελο, πίνει.
5:”Άντρες”. Πίνουν όλοι οι άντρες.
6:”Γυναίκες”. Πίνουν όλες οι γυναίκες.
7:”Δάχτυλο” Αυτός που τράβηξε διαλέγει μια ανύποπτη στιγμή και βάζει τον αντίχειρα του στην άκρη του τραπεζιού. Ο τελευταίος που θα το κάνει πρέπει να πιεί.
8:”Ταίρι”. Διαλέγεις ένα ταίρι που πρέπει να πίνει μαζί σου κάθε φορά που πίνεις.
9:”Ομοιοκαταληξία”. Ξεκινάτε λέξεις ομοιοκαταληξία, πχ φιλος, σκύλος, μύλος, όποιος δεν έχει λέξη ή πει κάτι που το είπε άλλος πίνει
10:”Κατηγορία” Διαλέγετε μια κατηγορία πχ μάρκες αυτοκινήτων ή χρώματα. όποιος δεν έχει λέξη ή πει κάτι που το είπε άλλος πίνει.
J:”Κανόνας” Αυτός που τράβηξε δημιουργεί έναν κανόνα για τη συνέχεια του παιχνιδιού. Αλλά όταν τραβηχτεί ξανά βαλές ο προηγούμενος κανόνας ακυρώνεται και δημιουργείται ένας νέος.
Q:”Question Master” Αυτός που τράβηξε γίνεται ο question master μέχρι να πάρει άλλος τη θέση του. Όποτε ο QM μιλήσει πρέπει να κάνει ερώτηση. Επίσης, πρέπει όποιος του απαντά να του κάνει ερώτηση (οπότε προσπαθεί να τους παγιδεύσει). Όποιος παραβεί τους κανόνες πίνει.
K:”Ποτήρι”. Όποιος το τραβήξει, πρέπει να βάλει στο κεντρικό ποτήρι ο,τι έχει μείνει στα ποτήρια όλων και να το πιει.
Γενικότερα αυτό είναι το παιχνίδι, μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα τους κανόνες για έξτρα διασκέδαση.
Παιχνίδι με ταινία
Αυτό είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να συνδυαστεί με πολλές ταινίες, αλλά συνηθίζεται με ταινίες που έχουν συνέχεια, όπως πχ «Οι πειρατές της Καραϊβικής» και ουσιαστικά οι παίκτες πρέπει να πίνουν γουλιά ή σφηνάκι κάθε φορά που έχει γίνει ένα από τα πράγματα που έχει συμφωνηθεί. Για προτάσεις σε κανόνες για τη ταινία που διαλέξατε, μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, στις ταινίες «Οι πειρατές της Καραϊβικής» μπορείτε να ορίσετε ως όρους να πίνουν όλοι κάθε φορά που: ακούγονται οι λέξεις «καπετάνιος», «πειρατής/τες» και «πλοίο», κάθε φορά που φαίνεται το μενταγιόν, κάθε φορά που υπάρχει μάχη με σπαθιά και κάθε φορά που ο Τζακ παίρνει ένα πλοίο. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, οι παίκτες θα πιουν πολλές φορές. Απλά, βάλτε καλούς κανόνες ώστε να τους θυμάστε και να τους συναντάτε συχνά και μην επιλέξετε πολλούς γιατί πρόκειται σίγουρα να τους ξεχάσετε.
Αυτά ήταν τρία παιχνίδια για να δώσετε λίγο περισσότερο ενδιαφέρον και πολύ γέλιο σε μια βραδιά με τη παρέα σας. Αν και νομίζω εννοείται, αν είστε κάτω των 18, καλύτερα αφήστε κάποιο τέτοιο παιχνίδι για μεγαλύτερη ηλικία και γενικά να είστε προσεκτικοί.