Το Σαββατοκύριακο, το λατρεμένο από όλους αυτό διήμερο, επιτέλους έφτασε. Παρακάτω θα βρεις προτάσεις, ώστε να το αξιοποιήσεις στο μέγιστο.

Φένια Τσιαλούκη

Φλώρα Ηλία

Η άνοιξη είναι προ των πυλών και οι μέρες μεγαλώνουν. Έτσι η έννοια ‘Σαββατοκύριακο’ αποκτά άλλη διάσταση με πλήθος επιλογών. Και επειδή ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύτιμος, ακολουθούν αξιόπιστες προτάσεις – με εγγύηση από τις γράφουσες – για να μη σπαταληθεί. Εκτός βέβαια αν η ανάγκη για ξεκούραση είναι μεγάλη και το πάπλωμα βαρύ, οπότε πάμε πάσο…

Κατά τη διάρκεια της ημέρας

 Για τους Θεσσαλονικείς

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου αξίζει να βγει κανείς έξω για μία χαλαρή βόλτα στην άκρως γραφική Άνω Πόλη το μεσημέρι … Η οδός Ανδοκίδου είναι το δρομάκι που προτείνουμε για αυτή τη χαλαρή έξοδο. Όποιος έχει όρεξη για ένα καφεδάκι σε ένα γουστόζικο και διαφορετικό χώρο, αξίζει να επισκεφτεί το “Little Big House” το πιο γνωστό hostel της πόλης που προσφέρεται και για χαλαρό ποτό καθώς έχει  μία ταράτσα με υπέροχη θέα.

Σαββατοκύριακο

Αν κάποιος έχει όρεξη να τσιμπήσει κάτι, συστήνουμε ανεπιφύλακτα το Ίγγλις, που είναι ένα από τα πιο παλαιά ταβερνάκια της περιοχής και βρίσκεται σε απόσταση πνοής από το Little Big House. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα μανιτάρια πορτομπέλο με απάκι, θα σας ξετρελάνουν.

Σαββατοκύριακο

Για τους Αθηναίους

Με την επιφύλαξη των καιρικών συνθηκών, ίσως και να ήρθε η στιγμή για μια από τις πρώτες βόλτες στη Γλυφάδα. Ένας καφές δίπλα στη θάλασσα σε ένα από τα μαγαζιά της περιοχής, εκτός από την απαραίτητη για το Σαββατοκύριακο χαλάρωση, θα προσφέρει και μια ευχάριστη ανάμνηση καλοκαιριού για τους θερινούς τύπους…

Αν δε ο καιρός μας τα χαλάσει, δεν πρέπει να πτοηθούμε! Μαζεύουμε παρέα και επισκεπτόμαστε το Playhouse, στην οδό Βαλτετσίου 49 στα Εξάρχεια. Το μέρος έχει γίνει θεσμός για τον πέριξ φοιτητόκοσμο και όχι μόνο. Ακόμα και αν δεν είναι κανείς φανατικός με τα επιτραπέζια, οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα.

 Και επειδή το παιχνίδι μπορεί να φέρει πείνα, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το κοντινό Mystic (Εμμανουήλ Μπενάκη 76) για εναλλακτικές γεύσεις, αν και ο πολυχώρος στην Φερεκύδου 2 κοντά στο Καλλιμάρμαρο αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη. Εκτός από την pizza με την τραγανή ζύμη, οι σπιτικές ταλιατέλες του μαγαζιού δικαιώνουν σίγουρα τη φήμη τους.

Σαββατοκύριακο

Μία βραδινή βόλτα…

Στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο είναι μία δύσκολη μέρα για κάτι χαλαρό. Μπορείτε, ωστόσο, να κινηθείτε στην πλατεία Ναβαρίνου και να αναζητήσετε την τύχη σας σε κάποιο μπαράκι εκεί τριγύρω ή (γιατί όχι;) να αγοράσετε μία μπύρα από το περίπτερο και να καθίσετε σε ένα παγκάκι να ακούσετε μουσικές του δρόμου και να χαζεύετε τους περαστικούς (μην ξεχνάμε ότι είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο της άνοιξης).

Σαββατοκύριακο

Εμείς προτείνουμε το «Mr Jones» γιατί έχει κοκτέιλ σε προσιτές τιμές και η ατμόσφαιρα είναι πολύ ωραία και χαλαρή, ό,τι πρέπει για ένα ποτό μετά από μία δύσκολη εβδομάδα. Ειδάλλως, μπορείτε να δοκιμάσετε στην τύχη σας στην οδό Ισαύρων στο «Micro Mond» που είναι ένας επίσης ιδιαίτερος χώρος και δεν «κουράζει» ακόμη και το Σάββατο βράδυ.
Σαββατοκύριακο

Στην Αθήνα

Όσοι αγαπούν το ουίσκυ, θα λατρέψουν το CV Distiller, το οποίο βρίσκεται πίσω από το Hilton (Χατζηγιάννη Μέξη 7). Πρόκειται για ένα all day bar στο οποίο μπορεί να πάει κανείς μόνο και μόνο για να χαζέψει την κάβα του, η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ό,τι θα περίμενες να βρεις σε ένα εξαιρετικό ευρωπαϊκό bar. Οι τιμές ξεκινούν από τα χαμηλά και εκτοξεύονται ανάλογα με το label και την παλαιότητα. Φυσικά προσφέρει και ιδιαίτερα κοκτέιλ – αγαπημένο το μακάβριο Death in the Afternoon με αψέντι.

Βρείτε το στο Facebook

Σαββατοκύριακο

Αν πάλι η παρέα ή το ταίρι ζητάει κάτι πιο ανεβαστικό αλλά πάντα χαλαρό, η James Joyce pub στο Θησείο είναι ό,τι πρέπει. Από το 2007 που άνοιξε τις πόρτες της, αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για όποιον θέλει να βιώσει την αίσθηση μιας ιρλανδέζικης pub, χωρίς να χρειαστεί να μεταναστεύσει.

Σαββατοκύριακο

Για τους σπιτόγατους…

Για όποιον προτιμά τη ζεστασιά του σπιτιού του το Σαββατοκύριακο προτείνουμε τις εξής ταινίες:

Τhank you for smoking (2005). Διασκεδαστική και ταυτόχρονα γεμάτη «μηνύματα» για το πώς λειτουργούν γενικά οι βιομηχανίες (τσιγάρων και όχι μόνο). Επίσης, εξοικειώνει τον υπόλοιπο κόσμο με το φαινόμενο των λόμπι που ανθεί στην Αμερική. Θα την απολαύσετε αλλά θα σας «προβληματίσει» και λίγο. Ο Αaron Eckhart δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

Σαββατοκύριακο

The boat that rocked (2009). Είναι η ταινία που βάζω για να χαλαρώσω, το καστ είναι τρομερό, η υπόθεση άκρως πρωτότυπη: είναι μία ταινία για τον πρώτο πειρατικό μουσικό σταθμό της Αγγλίας «εν πλω». Αν σας αρέσει η ροκ και ο Philip Seymour Hoffman, θα το ευχαριστηθείτε με την ψυχή σας.

Σαββατοκύριακο

Όμως υπάρχουν και οι φαν των ξένων σειρών, ή αυτοί που δεν προτίθενται να βγουν καθόλου από το σπίτι όλο το Σαββατοκύριακο… Το Wire είναι μια – ήδη ολοκληρωμένη – εξαιρετική σειρά από το HBO και τον David Simon που κατάφερε να συγκεντρώσει φανατικούς οπαδούς, παραδόξως χωρίς τεράστια εμπορική επιτυχία. Με φόντο το εμπόριο ναρκωτικών στη Βαλτιμόρη, διαπλέκεται ένα αστυνομικό δράμα που βρίσκει τρόπους να ξεφύγει από τα στενά καλούπια του genre. Στα ατού του Wire συγκαταλέγονται σίγουρα και οι διάλογοι – τόσο πειστικοί που συχνά δίνουν την εντύπωση αυτοσχεδιασμού.

Σαββατοκύριακο

Καλλιτεχνικές αναζητήσεις

Για όσους θα ήθελαν να παρακολουθήσουν κάποιο «θέαμα» το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη προτείνουμε την παράσταση ΜΑΚΜΠΕΘ που ανεβαίνει στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών είτε το «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» με την εκπληκτική Άννα Παναγιωτοπούλου  σε σκηνοθεσία και πρωταγωνιστικό ρόλο στο Θέατρο Αυλαία. Επιπλέον, αν τελικά αποφασίσετε ότι θέλετε κάτι όχι και τόσο χαλαρό, μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας  στο Μύλο όπου θα εμφανίζεται ο Μίλτος Πασχαλίδης για τρία Σάββατα του Μαρτίου (5, 12 και 19) .

Και στην Αθήνα…

Για κάποιους Σαββατοκύριακο χωρίς μουσική, δεν υπάρχει. Οι JazzMatazz θα παίξουν live στο χώρο του Floral (Θεμιστοκλέους 80) στις 5 Μαρτίου και είναι ό,τι καλύτερο για ένα σαββατόβραδο!

Σαββατοκύριακο

Κιθάρα, φωνή: Παυλέας, Φωνή: Μαρία Βασιλοπούλου, Ντραμς: Διονύσης Κώνστας, Πιάνο: Νίκος Δρογώσης, Κλαρίνο, lap steel guitar: Γιώργος Κούτρας, Κοντραμπάσο: Γιώργος Κοκκινάρης, Φυσαρμόνικα: Ιάκωβος Κρόκος

Ό,τι και αν διαλέξετε πάντως θυμηθείτε: μερικές φορές το με ποιους έχει μεγαλύτερη σημασία από το πού!

Σχόλια