ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ & ΟΙ ΧΤΙΣΜΕΝΕΣ… ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΝ
Mickey Pantelous – Dr. Albert Flipout’s One Can Band

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016
Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Ώρα προσέλευσης: 22.00
Είσοδος: 8 ευρώ

Ένα rock μουσικό συνονθύλευμα με μερικές blues πινελιές και αρκετή ποίηση, υπόσχονται δύο από τις πιο γνωστές rock φιγούρες της εγχώριας μουσικής σκηνής. Ο βετεράνος μουσικός, Λαμπρός Παπαλέξης με το καινούργιο του σχήμα, Οι Χτισμένες των Θεμελίων και ο πολυτάλαντος συνθέτης, με έντονο παρελθόν στη jazz και τη rock μουσική, Mickey Pantelous, μαζί με την κονσέρβα του, τον Dr. Albert Flipout, επισκέπτονται το Ρομάντσο στις 5 Μαρτίου.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ & ΟΙ ΧΤΙΣΜΕΝΕΣ… ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΝ

O Λάμπρος Παπαλέξης παίζει μουσική από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Στα 90’s μας σύστησε στην μπάντα του, τη Σαύρα των Βασιλικών Δρόμων. Λίγο μετά αποσύρθηκε και δεν ασχολήθηκε με τη μουσική για δέκα χρόνια. Επανήλθε το 2015, γιατί «κάποιος έπρεπε να μιλήσει για την κρίση». Με τη τελευταία του μπάντα, τις Χτισμένες των Θεμελίων, κυκλοφόρησε πρόσφατα τον δίσκο Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη από την G.O.D. RECORDS.

rock

Κάποιο καλοκαιρινό βράδυ, στο ξεκίνημα της κρίσης έξω από ένα μπαρ στο Σύνταγμα, κοιτώντας απέναντι το εγκαταλελειμμένο από την δεκαετία του ’70, νυχτερινό κέντρο The Ambassador, ο Λάμπρος Παπαλέξης, φανταζόμενος πόσες άυλες κραυγές θα κρατούσαν όρθιο το κτίριο και πως σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, μέσα από το πέρασμα των αιώνων μέχρι σήμερα έχουμε χτίσει με τις εγκλωβισμένες μας ψυχές τα ίδια τα θεμέλια του συστήματος με τις προσδοκίες ανατροπής του, τους χαμένους έρωτες, τα αδιέξοδά μας, την ιδεολογική και προσωπική μας ιδιοτέλεια, εμπνεύστηκε το όνομα του καινούργιου του συγκροτήματος. Χτισμένες… των Θεμελίων, το κουιντέτο που τον συνοδεύει σε πιάνο, hammond, ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο και τύμπανα.

https://godrecordsgardenofdreams.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/pages/Οι-Χτισμενες-των-Θεμελίων 

Mickey Pantelous – Dr. Albert Flipout’s One Can Band

Ένας άνθρωπος, μια κονσέρβα, μια ορχήστρα!

Ο ελληνοδανός Mickey Pantelous, είναι ο άνθρωπος πίσω από την μπάντα, μια one – man band που εκφράζει επιρροές από παλιά blues, jazz, cabaret, garage rock των 60s. Το στήσιμό του περιλαμβάνει μια δυναμική, σκληρή slide κιθάρα, μια φυσαρμόνικα, μια grand κάσα και μια κονσέρβα, τον Dr. Albert Flipout, δεμένη στο αριστερό του πόδι, που εκτελεί χρέη ταμπούρου. Μαζί, ο Mickey και ο Dr. Albert, παίζουν τραγούδια από το νέου τους album “North of Africa” το οποίο πραγματεύεται την κοινωνική πλευρά της πολιτικοοικονομικής κρίσης του σήμερα ενώ ταυτόχρονα κάνουν αναφορά σε  μουσικές και καλλιτέχνες που τους έχουν επηρεάσει όπως οι Tom Waits, Kurt Weill, Captain Beefheart, White Stripes αλλά και τα παραδοσιακά blues του Mississippi. Ο ήχος του, έχει χαρακτηριστεί ως μια αυθεντική απόπειρα blues punk, με περισσότερη έμφαση στο blues και λιγότερη στο punk.

www.MickeyPantelous.com

https://www.facebook.com/Dr-Albert-Flipouts-one-CAN-band-aka-Mickey-Pantelous–226417777428608/

Χορηγοί επικοινωνίας

www.rise.gr , www.debop.gr, www.frapress.gr

Μεγάλος Χορηγός

Vodafone CU

rock

Σχόλια