Τι θα κάνεις αυτό το Σ/Κ, το τελευταίο των Αποκριών; Σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο!

Επιμέλεια: Αλίσια Φόη, Δανάη Μιχαηλίδου

Το Σάββατο και η Κυριακή θεωρούνται από πολλούς οι πιο όμορφες μέρες της εβδομάδας. Είναι άλλωστε και οι ιερές στιγμές που ξυπνάς χωρίς τον ήχο του ξυπνητηριού!

Αυτό το Σαββατοκύριακο, τελευταίο των Αποκριών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μασκαρευτείς και να βγεις. Επειδή, όμως, υπάρχει και η πιθανότητα να κάτσεις μέσα, εμείς σου έχουμε μερικές ιδέες για το πώς να περάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου, αλλά και προτάσεις για ταινίες και σειρές, ιδανικές για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο!

Για το Σάββατο η Αλίσια προτείνει:

ΜουσικήAbyss – Chelsea Wolf. Το άλμπουμ που κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι και έχει προκαλέσει πανικό. Εναλλακτική μουσική εμπνευσμένη από την υπνοπαράλυση και τα όνειρα, είναι ό,τι πιο χαλαρωτικό μπορείς να ακούσεις.

ΒιβλίοMiss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Το ατμοσφαιρικό βιβλίο του Ransom Riggs περιέχει εικόνες και μία πάρα πολύ παράξενη ιστορία. Σε μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο από τον οποίο δε θα θέλεις να βγεις. Ένα ορφανοτροφείο με μια σκοτεινή ιστορία και… ιδιαίτερα παιδιά. Το πιο σημαντικό, σύντομα θα γίνει ταινία από τα μαγικά χέρια του Τim Burton.

Σαββατοκύριακο

Ρόφημα: Οι περισσότεροι θα διαλέξετε να απολαύσετε τον καφέ σας, αλλά επειδή εγώ και ο καφές δεν πάμε ποτέ μαζί έχω κάποιες εναλλακτικές προτάσεις. Πρώτον, γάλα. Σκέτο κρύο παγωμένο γάλα μπορεί να σου δώσει πολύ περισσότερη ενέργεια απ’όσο νομίζεις. Δεύτερον, ζεστή σοκολάτα με marshmallows, αν βρέχει κιόλας έξω είναι το ιδανικό! Τρίτον, σοκολάτα με περίεργες γεύσεις όπως ρούμι ή μπαχαρικά. Αν τις δοκιμάσετε θα τις λατρέψετε.

Σαββατοκύριακο

ΣειράBlack Mirror. Πανέξυπνη και διαφορετική σειρά. Αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια και πραγματεύεται την σκοτεινή πλευρά της ζωής, της κοινωνίας και της τεχνολογίας. Έχει ένα ιδιαίτερο, μαύρο χιούμορ και μία περίεργη, σχεδόν σουρεαλιστική, ατμόσφαιρα. Για να μπείτε λίγο στο κλίμα, στο πρώτο επεισόδιο έχουμε μια πριγκίπισσα που την έχουν απαγάγει και έναν αρχηγό κράτους που τον αναγκάζουν να γελοιοποιηθεί στην τηλεόραση μαζί με ένα… γουρούνι.

Σαββατοκύριακο

Ταινία: Το είδος ταινίας που όλοι θα συμφωνήσουν να δουν σε μια παρέα είναι συνήθως το θρίλερ. Ένα από τα καλύτερα είναι το It Follows. Θα ικανοποιήσει και τους φανατικούς των θρίλερ, αλλά και τους πιο σινεφίλ. Μία νεαρή κοπέλα, μετά από σεξουαλική επαφή ακολουθείται από μία υπερφυσική δύναμη που αλλάζει συνεχώς μορφές. Το καλύτερο της ταινίας είναι ότι αυτές οι μορφές είναι τις πιο πολλές φορές ρεαλιστικές αλλά αυτό είναι που το κάνει ακόμα πιο τρομακτικό. Σενάριο που πρωτοτυπεί και η καλύτερη ίσως σκηνοθεσία που έχω δει σε τέτοιου είδους ταινία. Μάζεψε τους φίλους σου, φτιάξτε άφθονα ποπ κορν, πάρτε και καμιά μπύρα (ή κρασί για πιο elegant καταστάσεις) και απολαύστε το!

Σαββατοκύριακο

Παίζει τώρα: Αν θέλετε να μεταφερθείτε από τον χώρο του δωματίου σε έναν εξίσου ήσυχο και κλειστό χώρο μπορείτε να πάτε μέχρι το σινεμά. Αν μάλιστα θέλετε να σας φτιάξει η διάθεση και να δείτε κάτι ανάλαφρο η καλύτερη επιλογή είναι το Zootopia που παίζει στους κινηματογράφους από τις 4 Μαρτίου. Μία αλεπού με καλλιτεχνική φλέβα και μία λαγουδίνα με καμία απολύτως εμπειρία προσπαθούν να αποκαλύψουν μία συνωμοσία. Η Disney έχει βάλει όλη της την τεχνική για αυτή την ταινία και την έχει προσέξει όσο καμία άλλη. Η πόλη, τα χνουδωτά ζωάκια και γενικά όλο το σκηνικό μοιάζουν εντελώς ρεαλιστικά. Ειδικά αν αποφασίσετε να το δείτε σε 3D!

Σαββατοκύριακο

Για την Κυριακή η Δανάη προτείνει:

Μουσική: Η ήρεμη μορφή της ροκ είναι η post. Προτείνω τον καινούριο δίσκο των δικών μας postάδων we.own.the.sky οι οποίοι άνοιξαν κιόλας τη συναυλία των Maybeshewill πριν λίγο καιρό στο Fuzz! Οι ατμοσφαιρικές αρμονίες είναι ιδανικές για μία χαλάρωση γεμάτη μελωδίες.

Σαββατοκύριακο

Βιβλίο: Για όσους έχουν όρεξη να βυθιστούν στον φανταστικό κόσμο ενός βιβλίου, επιλογή μου είναι το The Perks of Being a Wallflower. Χαλαρό διάβασμα που σε οδηγεί σε σκέψεις γύρω από τη ζωή και τις σχέσεις. Must-read.

Σαββατοκύριακο

Σειρές: Εκτός φυσικά από τα αθάνατα Φιλαράκια, υπάρχουν δύο σειρές της Marvel, οι οποίες όμως απευθύνονται όχι μόνο στους fans της, αλλά και στο ευρύ κοινό, καθώς αποτελούν σειρές τις οποίες μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε, ακόμα και αν είναι τελείως άσχετος με σούπερ ήρωες και όλο το geeky πλαίσιο της Marvel. (Όπως είναι και οι ταινίες της Marvel πλέον).

Agents of S.H.I.E.L.D.

Στη σειρά αυτή παρακολουθούμε μία φανταστική οργάνωση διατήρησης ειρήνης και υπηρεσία κατασκοπείας, την S.H.I.E.L.D., τοποθετημένη στην Γη του Marvel Cinematic Universe, δηλαδή στο ίδιο περιβάλλον που διαδραματίζονται οι ταινίες της Marvel, λειτουργώντας σε συνδυασμό με τις προηγούμενες αλλά και επερχόμενες, αρχίζοντας αμέσως μετά τα συμβάντα της ταινίας Iron Man 3. Βοηθά φυσικά εάν έχει δει ο θεατής ταινίες όπως το Avengers και τις επόμενες (Captain America 2), γιατί έτσι καταλαβαίνει πλήρως όλες τις λεπτομέρειες της ιστορίας, αλλά δεν είναι αναγκαστικό.

Μία άκρως διασκεδαστική σειρά, κατάλληλη για όποιον θέλει να δει δράση και κωμωδία αλλά και δράμα όλα σε ένα!

Προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο

Daredevil

Ο Matt Murdock, τυφλός από ατύχημα, είναι δικηγόρος το πρωί και μασκοφόρος το βράδυ. Επιχειρεί να αποδώσει δικαιοσύνη σε μία από τις πιο διεφθαρμένες πόλεις, από νομικής πλευράς αλλά και μόνος του.  Μέσα στη διαφθορά θα ανακαλύψει ότι για να αποδοθεί δικαιοσύνη, αναπόφευκτα θα πρέπει να αποδεχτείς ότι κινδυνεύεις να γίνεις αυτό που πολεμάς…

Για κάποιον που θέλει κάτι πιο σοβαρό, προτείνω το Daredevil, μία σκοτεινή και έξυπνη σειρά. Παρουσιάζει τα γεγονότα με όση ωμότητα χρειάζεται για να δείξει τη διαφθορά που μπορεί να υπάρχει στον υπόκοσμο μίας πόλης.

Σαββατοκύριακο

Ταινία: About Time

Σαββατοκύριακο

Σας έχω ένα κρυφό διαμάντι εδώ. Για όποιον λατρεύει ταινίες που έχουν μέσα το υπερφυσικό στοιχείο αλλά δεν θέλει να δει μία ταινία δράσης, το About Time είναι η κατάλληλη ταινία γι’ αυτόν. Θυμίζοντας indie ταινία σε κάποια σημεία, μας παρουσιάζει την ιστορία ενός Βρετανού ο οποίος έχει τη δυνατότητα να γυρνά πίσω στο χρόνο. Μαζί με το ρομαντικό, κωμικό αλλά και δραματικό στοιχείο, συνιστά την ιδανικότερη ταινία για ένα χαλαρό και ήρεμο Κυριακάτικο βράδυ.

Καλό τριήμερο!

Σχόλια