Λίγο καιρό πριν κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ των Massive Attack και όπως ήταν αναμενόμενο, αντεπεξήλθε σε κάθε προσδοκία. Η βρετανική μπάντα που μαγεύει με τους trip hop ήχους της, τη μοναδικότητα της και την ικανότητα να σε μεταφέρει σε έναν άλλο, άκρως ατμοσφαιρικό κόσμο, μόλις κυκλοφόρησε το καινούριο της βίντεο.

Πρωταγωνίστρια είναι η Kate Moss και το απόλυτο σκοτάδι. Ο ρυθμικός χορός της οπτικοποιεί την μουσική με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βλέποντας το βίντεο χάνεσαι στο σκοτάδι μαζί της. Το μικροσκοπικό μοντέλο διεθνούς φήμης είναι γνωστό για το ανεξάρτητο πνεύμα της, γιαυτό και όταν ακούς το όνομα της σε συνδυασμό με αυτό των Massive Attack σου φαίνεται αυτόματα πολύ καλή ιδέα.

Massive Attack

Η ίδια δήλωσε: “Πάντα ήμουν τεράστια φαν των Massive Attack και ο 3D (ένας εκ των τριών σκηνοθετών) είναι φίλος μου χρόνια. Όταν μου πρότεινε αυτή τη συνεργασία δε χρειάστηκε να το σκεφτώ δεύτερη φορά. Πάντα πίστευα ότι τα βίντεο κλιπ των Massive Attack είναι υπέροχα και είμαι περήφανη που έγινα μέρος αυτών.

Στο βίντεο του κομματιού Ritual Spirit το σκοτάδι παίζει με το φως και ο αυθόρμητος χορός της Kate Moss παίζει με το μυαλό μας. Βλέποντας το παρασύρεσαι στην παιχνιδιάρικη μελωδία ενώ ταυτόχρονα ηρεμείς.

Τα γυρίσματα έγιναν στο Bristol και το βίντεο δεν υπέστη καμία επεξεργασία. Έμεινε άθικτο, αυθόρμητο, ώστε να μην χαθεί η μαγεία της στιγμής. Σκηνοθέτες είναι ο 3D, ο Dusan Reljin και ο Hilde Pettersen Reljin, ενώ το κλιπ αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης ιδέας του νέου άλμπουμ των Massive Attack. Υπάρχουν άλλα δύο βίντεο που κινούνται γύρω από το χορό, το Take It There όπου ο πρωταγωνιστής χορεύει με τους δαίμονές του και το Voodoo In My Blood με την ηθοποιό Rosamund Pike να αναγκάζεται να κινείται από μία υπερφυσική δύναμη.

Σχόλια