Ο εθελοντισμός δεν είναι μια επίκαιρη μόδα, αλλά στάση ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση GloVo, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη των νέων και την προσφορά τους στην κοινωνία. Η GloVo.Con βοηθά τους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να ενεργοποιηθούν, οργανώνοντας δράσεις με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο, ωφελώντας όχι μόνο την κοινωνία, αλλά και την προσωπική τους βελτίωση. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που πρεσβεύει η GloVo ως αυτά που βοηθούν τους νέους να κάνουν τη διαφορά και να συνεισφέρουν στην κοινότητα, προκαλώντας αλλαγές σε διαφορετικούς τομείς της ανθρώπινης ζωής, είναι η εκπαίδευση, η ανάπτυξη, η σύμπραξη και ο εθελοντισμός.

Πριν δύο εβδομάδες, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το Career Fair.4all, η Πρώτη Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα. Η προσέλευση ήταν μεγάλη, όπως και η κινητοποίηση των ατόμων για διεκδίκηση ίσων ευκαιριών στην αγορά εργασίας για όλους. Οι εθελοντές της GloVo έφεραν με επιτυχία εις πέρας τη διοργάνωση και την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου, αφού παρευρέθηκαν πολλοί ενδιαφερόμενοι τόσο από εταιρείες, όσο και άτομα με αναπηρία που ψάχνουν για εργασία.

glovo

Η GloVo συνεχίζοντας λοιπόν τις εθελοντικές δράσεις της, διοργανώνει 1-3 Απριλίου 2016 στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα) το τέταρτο κατά σειρά συνέδριο GloVo.Con με τίτλο ”Insert Yourself to Continue” (Facebook event). Το συνέδριο αυτό απευθύνεται σε εν δυνάμει εθελοντές, προωθώντας την ανάδειξη και αξιοποίηση των προσωπικών τους χαρακτηριστικών, δημιουργώντας παράλληλα θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Οι ομιλητές του συνεδρίου θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους συμμετέχοντες, δίνοντας ιδέες για δράση. Πέρα από τις ομιλίες, θα διενεργηθούν δραστηριότητες Gaming, ενώ την τρίτη ημέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις μέσα στην Αθήνα με στόχο την προσφορά βοήθειας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν τη δημιουργία επιτραπέζιων παιχνιδιών, το μαγείρεμα φαγητού, την αφήγηση ιστοριών στη Νοηματική, έναν αγώνα μπάσκετ για αθλητές με αναπηρία και την αναδιαμόρφωση ενός εγκαταλειμμένου σημείου της Αθήνας.

Όλες οι παραπάνω δράσεις είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και μέχρι στιγμής η συμμετοχή μεγάλη. Κλείσε το εισιτήριό σου τώρα, για να γίνεις κι εσύ μέρος της ομάδας της GloVo, δίνοντας το προσωπικό σου στίγμα στη βελτίωση του κόσμου γύρω μας. Οι αιτήσεις συμμετοχής κλείνουν σήμερα! Πάρε το εισιτήριό σου πατώντας εδώ.

glovo

GloVo.Con IV – Insert Yourself to Continue

Ο εθελοντισμός μπορεί να λειτουργήσει ως απάντηση στην οικονομική και κοινωνική κρίση, αφού βοηθά στην ανάπτυξη της νεότητας, που είναι οι συνεχιστές της κοινωνίας μας. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους νέους να βγουν εκτός του comfort zone τους, να δράσουν και να αναπτύξουν το κοινωνικό τους δίκτυο, αφού έρχονται σε επαφή με άτομα από διαφορετικούς χώρους. Ο εθελοντισμός αποκτά σήμερα νέα διάσταση και σημασία. Γίνε κι εσύ εθελοντής της GloVo- Global Volunteers’ Platform!

Σχόλια