Για πρώτη φορά ο Κουέντιν Ταραντίνο αποδέχεται πως όλοι οι χαρακτήρες στις ταινίες του συνδέονται και αποκαλύπτει με ποιoν τρόπο.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει χαρακτηριστεί, δίκαια, διάνοια και ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της σύγχρονης ιστορίας του κινηματογράφου. Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να “κάνει τη βία τέχνη” και κατάφερε να τη μεταφέρει με έναν τόσο αριστοτεχνικό τρόπο στη μεγάλη οθόνη, δημιουργώντας 8 “διαμάντια”. Μένουν ακόμη δυο, καθώς ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα σταματήσει στη 10η ταινία.

Πάντα υποπτευόμασταν ότι όλες οι δουλειές του Κουέντιν Ταραντίνο είναι μέρος ενός μεγάλου διασυνδεδεμένου κόσμου, ένα συνεκτικό σύμπαν, στο οποίο όλοι οι χαρακτήρες, σε ποικίλους βαθμούς προσέγγισης, σχετίζονται.

Οι πιο διάσημοι αδερφοί αυτού του κόσμου είναι στο Reservoir Dogs ο Vic Vega (Michael Madsen) και στο Pulp Fiction ο Vincent Vega (John Travolta). Οκ, απλά χρειάζεται να προσέξουμε τα ονόματα των χαρακτήρων.

Επίσης, βλέπουμε τον Lee Donowitz από τη συνεργασία του Ταραντίνο με τον Tony Scott  στο True Romance, που είναι ο γιος της Donny Donowitz, ενσαρκωμένη από την Eli Roth στο Inglourious Basterds. Λίγο πιο δύσκολη για να μην το καταλάβεις είναι μια άλλη λεπτομέρεια που συνδέει τους χαρακτήρες: όλοι καπνίζουν την πλασματική μάρκα τσιγάρων «Red Apple».

Ξεκίνησε να σκηνοθετεί, λίγο, πριν συμπληρώσει τα 30 του έτη και έβαλε σκοπό της ζωής του να δώσει μια νέα μορφή στις ταινίες, το κατάφερε διαμορφώνοντας μια ολόκληρη γενιά. Οι ταινίες του, αν και υπερβολικά βίαιες και με καυστικό χιούμορ, αντλούν στοιχεία από το φιλμ νουάρ, τα spaghetti western και τις μαύρες κωμωδίες, βγάζοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε όλοι οι “βγαλμένοι” από τη φαντασία του χαρακτήρες συνδέονται κατά κάποιον τρόπο.

Μιλώντας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του, παραδέχθηκε πως οι ήρωες του συνδέονται και είναι όλοι “κάτοικοι ενός εκ των παράλληλων συμπάντων”, που έχει δημιουργήσει ο ίδιος για χάρη της τέχνης.

“Υπάρχουν δυο κόσμοι, είναι ένας που είναι πιο πραγματικός από τον πραγματικό κόσμο και οι χαρακτήρες μου ζουν σε εκείνον. Από την άλλη, υπάρχει ο κόσμος των ταινιών, έτσι από τη πρώτη, το My Best Friend’s Birthday, μέχρι και την τελευταία ταινία, το The Hateful 8, η δράση εξελίσσεται σε αυτόν.”

Ενώ, συμπλήρωσε πως, οι κανονικές ζωές των χαρακτήρων εξελίσσονται σε ένα διαφορετικό σύμπαν και “όταν οι χαρακτήρες του Reservoir Dogs ή του Pulp Fiction πηγαίνουν στον κινηματογράφο, βλέπουν το Kill Bill.”

Παράλληλα, ο ίδιος αποκάλυψε πως στόχος τους από τα βραβεία της Ακαδημίας, δηλαδή τα Όσκαρ είναι να αποκτήσει ” τα περισσότερα βραβεία Πρωτότυπου Σεναρίου από κάθε άλλον. Θα ήθελα να αποκτήσω το λιγότερο τέσσερα  Όσκαρ σε 10 ταινίες. Έτσι, όταν πεθάνω να μετονομάσουν το βραβείο σε the Quentin“.

Οι 13 ταινίες που σκηνοθέτησε ο Quentin Tarantino

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πηγή

Σχόλια