Ένα φωτογραφικό άλμπουμ απο την μεταπολεμική εποχή το 1950 στην Βρετανία

Ένα φωτογραφικό άλμπουμ απο την μεταπολεμική εποχή  στην Βρετανία

μεταπολεμική εποχή

Ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος είναι αδιαμφισβήτα  ο πιο καταστροφικός και αιματηρός πόλεμος στην ιστορία της ανθρωπότητας. Άφησε πίσω του εκατομμύρια νεκρούς,τραυματίες και πρόσφυγες.Οι συνέπειες ήταν τεράστιες και προκάλεσε σημαντικές οικονομικές καταστροφές.

Ωστόσο στην Βρετανία την μέταπολεμική εποχή η οποία υπολογίζεται την περίοδο του 1950,βρίσκουμε τους Βρετανούς ιδιαίτερα αισιόδοξους.

Ο Thursten Hopkins,ένας απο τους σπουδαιότερους και μεγαλύτερους φωτογράφους και φωτορεπόρτερ της εποχής ανέλαβε να βγάλει εις πέραν ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για την μεταπολεμική περίοδο και για το περιοδικό που τότε εργαζόταν,το οποίο ονομαζόταν Picture Post.

Πάρα τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν την περίοδο εκείνη και παρόλο τις δυσκολίες που η χώρα είχε υποστεί αφού η χώρα πέρασε απο τους δυσκολότερους χειμώνες του 1947, ο ι Βρετανοι δείχνουν να μην επηρεάζονται αφου ζούσαν με έντονη την θετική τους διάθεση και το πνέυμα τους  και απόλαυσαν με τεράστια χαρά κάποιες σημαντικές στιγμές της χώρας όπως ο γάμος της Βασίλισσας Ελισσάβετ το 1957 αλλά και το Βρετανικό φεστιβάλ το 1951.

Ο Thurston Hopkins ανέδειξε την δική του ξεχωριστή ματιά και στύλ μέσα απο το φωτογραφικό αυτό άμπουμ  και μετέδωσε τα συναισθήματα των Βρετανών την μετα τον πόλεμο εποχή όπως θα δούμε παρακατω τα οποία δείχνουν να μην επηρεάζονται όσο θα περιμέναμε απο τα σκληρά και δύσκολα χρόνια της πολεμικής περιόδου,κάτι που απο τη μια είναι άξιο θαυμασμού αλλά απο την άλλη δείχνει τις αντιφάσεις της περιόδου εκείνης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ

μεταπολεμική εποχή

O Hopkins γεννήθηκε το 1913 στο Λονδίνο. Σπούδασε ζωγραφική και άρχισε να φωτογραφίζει ως ανεξάρτητος φωτογράφος το 1930 γιατί όπως είχε ο ίδιος πει, ανακάλυψε πως “η φωτογραφική μηχανή πληρώνει καλύτερα απο το πινέλο”. Με το ξέσπασμα του Β’Παγκοσμίου πολέμου συμμετείχε σε μια φωτογραφική ομάδα που ονομαζόταν RAF και αργότερα εργάσθηκε για το περιοδικό Picture Post όπου και παρέμεινε μέχρι το 1957. Αργότερα δημιούργησε το δικό του φωτογραφικό στούντιο και συνέχισε την καρίερα του στον τομέα της διαφήμισης.Όταν συνταξιοδοτήθηκε παρέμεινε ενεργός διδάσκοντας σε διάφορα ιδρύματα και επέστρεψε στην ζωγραφική.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πηγή:

Creative Boom

Thurston Hopkins Biography-Getty Images

Σχόλια