Σίγουρα δεν ξέρεις πώς να ψάχνεις σωστά στο Facebook! Και σίγουρα δεν ξέρεις ποιες πρέπει να είναι οι διαστάσεις της cover σου!

Παρακάτω και πολύ σύντομα θα διαβάσεις 19 εύκολες κινήσεις που σίγουρα δεν ήξερες ότι έχεις τη δυνατότητα να κάνεις στο Facebook. Και μάθε τις καλά, γιατί αυτές πλέον πρέπει όλοι να τις γνωρίζουν!

1. Μάθε στους φίλους σου πώς να προφέρουν το όνομά σου *σωστά*.

Facebook

Πήγαινε στη σελίδα προφίλ σου, μετά About, έπειτα Details About You και μετά κάτω από το Name Pronunciation, πάτα το «How do you say your name?».

Facebook

Έτσι φαίνεται στο προφίλ σου!

2. Απενεργοποίησε τα μηνύματα του Facebook “seen”

Facebook

Αυτές οι ενοχλητικές ενδείξεις “seen” και “read” έχουν καταστρέψει ζωές. Αν είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που δε θέλουν ν’ απαντούν επειδή δεν έχεις διάθεση, τότε μπορείς να απενεργοποιήσεις το “Seen”, ώστε οι συνομιλητές σου να μην ξέρουν ότι τους αγνοείς.

Κατέβασε το Facebook Unseen Chrome extension ή κάνε εγκατάσταση του Chat Undetected για Firefox και Internet Explorer. Το μειονέκτημα; Δε θα μπορείς να δεις πότε οι άλλοι θα έχουν διαβάσει τα δικά σου μηνύματα.

3. Μετάφερε τα γενέθλια όλων των φίλων σου στο Google Calendar, στο iCal ή στο Outlook.

Facebook

Μη χάσεις ποτέ ξανά τα γενέθλια των φίλων σου! Πήγαινε στη σελίδα των Events στην αριστερή στήλη. Κάτω δεξιά ψάξε για δύο links: Upcoming Events και Birthdays. Κάνε αντιγραφή ένα από τα δύο.

Άνοιξε το Google Calendar και κλίκαρε στο τελευταίο βέλος δίπλα στο Other Calendars > Add by URL, κάνε επικόλληση το URL και… είσαι έτοιμος!

Facebook

Στο iCal, πήγαινε στο Calendar > Subscribe και επικόλλησε το URL.

Στο Outlook, πήγαινε στο Tools > Account Settings > Internet Calendars.

4. Τσέκαρε και τα «Other» μηνύματά σου στο Facebook που δεν ήξερες ότι υπήρχαν.

Facebook

Ήξερες ότι έχεις δύο θήκες αλληλογραφίας στο Facebook; Υπάρχει και ένας φάκελος εισερχόμενων με το όνομα Message Requests για τους fans σου, δηλαδή τα άτομα που δεν είναι φίλοι σου.

Για να δεις τα ερωτικά e-γράμματα από τους πρόσφατους θαυμαστές σου, κάνε κλικ στο εικονίδιο Messages και μετά επίλεξε Message Requests.

5. Ψάξε για εκείνο το post.

Facebook

H αναζήτηση στο Facebook έχει βελτιωθεί και μπορεί να αναζητήσει δημοσιεύσεις που έχεις μοιραστεί.

Αν ψάχνεις για κάτι συγκεκριμένο που πόσταρε ένας φίλος σου, πληκτρολόγησε το όνομά του και μια λέξη-κλειδί και η δημοσίευση θα εμφανιστεί στ’ αποτελέσματα.

Facebook

Αν ταξιδεύεις και έχεις ανάγκη από ιδέες, αναζήτησε την τοποθεσία και μελέτησε τις δημοσιεύσεις και τις φωτογραφίες των φίλων σου.

Facebook

6. Πόσταρε GIFs στο Facebook

Facebook

Πρώτα, αντίγραψε και επικόλλησε το link του GIF στο status σου. Μετά, μόλις εμφανιστεί το GIF σου, διάγραψε το link.

Να, θα μοιάζει κάπως έτσι.

7. Κρύψε τη λίστα των φίλων σου στο Facebook.

Facebook

Πήγαινε στο κουμπί Friends και στα δεξιά του πάτα Edit Privacy. Άλλαξε τη ρύθμιση στο Friends List στο Only Me.

8. Μοιράσου ένα ποστ με όλους εκτός από έναν.

Facebook

Πριν αρχίσεις να παραπονιέσαι για το αφεντικό σου, καλύτερα κρύψε του/της το ποστ. Στο μενού “Who should see this?” δίπλα στο κουμπί Post, επίλεξε Custom και πρόσθεσε τον ανεπιθύμητο φίλο σου στη λίστα Dont share this with.

9. Απενεργοποίησε το auto-play των βίντεο στο newsfeed σου.

Facebook

Αν το απενεργοποιήσεις, σώζεις και το χώρο δεδομένων σου! Άνοιξε το Facebook app > Settings > Videos and Photos > Autoplay και πάτησε την απενεργοποίηση του Auto-play, μετά διάλεξε Use Wifi Only.

10. Μάθε το μέγεθος της cover.

Facebook

Δεν είναι εύκολο να βρίσκεις μια αρκετά μεγάλη φωτογραφία για cover. Σιγουρέψου ότι η εικόνα που θα βρεις έχει αυτές τις διαστάσεις.

Στον υπολογιστή, οι διαστάσεις της cover είναι 851×315 pixels. Στο κινητό είναι 399×150 pixels.

11. Σταμάτα αυτά τα ενοχλητικά αιτήματα παιχνιδιών.

Facebook Facebook

Στο Facebook app, πάτα More > Settings > Notifications > Mobile Push και βγάλε την επιλογή Application Requests.

12. Αν άσχετοι φίλοι συνεχίζουν να σ’ ενοχλούν, κρύψε ότι είσαι online.

5

Στον υπολογιστή, άνοιξε το παράθυρο του chat, κάνε κλικ στο εικονίδιο που μοιάζει με γρανάζι πάνω δεξιά και κλίκαρε το Advanced Settings. Μετά, Turn off chat for all friends ή Turn off chat for only some friends και πρόσθεσε μια λίστα φίλων ή ονομάτων των ατόμων που θα ήθελες να αγνοήσεις.

13. Άλλαξε το status της σχέσης σου χωρίς να προκαλέσεις δράματα.

6

Πας από το In a relationship στο Single; Μπορείς να αποφύγεις τις μεγάλες ανακοινώσεις πηγαίνοντας στο κουμπί About > Family and relationships > και να αλλάξεις τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας στο Only Me. Άλλαξε το status σου στο Single και δε θα εμφανιστούν αλλαγές στο Newsfeed.

14. Στο Facebook app, μπορείς να στρίψεις δεξιά ή αριστερά την εικόνα και να τη φιλτράρεις.

Facebook

Αφού ανεβάσεις τη φωτογραφία, μπορείς απλά να στρίψεις την εικόνα ή να πατήσεις το κουμπί Edit για περισσότερες επιλογές. Και είναι εφτά.

15.  Κατέβασε τις νέες φωτογραφίες που σε έχουν κάνει tag στο Facebook, σε ένα φάκελο Dropbox.

Facebook

Είναι τέλειο για να αποθηκεύεις φωτογραφίες από ένα πάρτι ή ένα γάμο! Πρώτα δημιούργησε ένα λογαριασμό στο IFTTT.com και μετά μια σειρά από οδηγίες θα σε ενημερώσουν πώς να συνδέσεις το λογαριασμό Facebook με το Dropbox σου. Μόλις επιβεβαιώσεις τους λογαριασμούς σου, μπορείς να ξεκινήσεις τη «συνταγή» και κάθε φωτογραφία που σε ταγκ-άρουν θα αποθηκεύεται!

16. Δημιούργησε ένα βίντεο αναμνήσεων απ’ όλο το ιστορικό σου στο Facebook.

Facebook

Πήγαινε στο facebook.com/lookback για να δεις όλη σου τη ζωή στο Facebook να περνά μπροστά από τα μάτια σου. Το βίντεο, που δημιουργείται αυτόματα από την ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί τις πρώτες σου στιγμές, τα ποστ με τα περισσότερα likes και ένα κολάζ των πιο πρόσφατων γεγονότων που έζησες. Μπορείς να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες που θες να περιλαμβάνει, κάνοντας ένα scroll down.

17. Αν έχεις iPhone, το Paper app θα αλλάξει τη ζωή σου στο Facebook

Facebook

Το πειραματικό iPhone app είναι ο καλύτερος τρόπος για να δεις το Newsfeed σου. Μεγάλες φωτογραφίες από τους φίλους σου και σελίδες που πετιούνται στην κορυφή, ενώ τα status updates εμφανίζονται στο τέλος. Αν συνεχίσεις να κατεβαίνεις, θα δεις τα άρθρα και τις ιστορίες που έχουν λάβει το μεγαλύτερο engagement στο ίντερνετ. Είναι μια γιορτή για τα μάτια σου και πολύ καλύτερο από το Facebook app.

Δυστυχώς είναι διαθέσιμο μόνο για τους χρήστες iOS.

Πηγή

Σχόλια