Κεφάλαιο #2

Η Καρδιά των Καρτών

Καρδιά…..Κάρτες…. Ίσως μερικοί από σας που στην ημερομηνία γεννήσεως σας έχετε κάτι απο 90’s θα θυμάστε σίγουρα το Yu-Gi-Oh!

Ένα anime που η ιστορία του είχε να κάνει με παιχνίδια καρτών.

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν τα παιχνίδια καρτών είναι όντως τόσο φανταστικά όσο βλέπαμε σε αυτό το anime ;

Δεν θέλω να αδικήσω το Yu-Gi-Oh αλλά να στηριχτώ πάνω του και να σας συστήσω το αγαπημένο μου και καλύτερο card game κατά την γνώμη μου πάντα…..το Magic The Gathering.magic-the-gathering-mana-wallpaper-widescreen-resolution-0uvy

Το Magic είναι ένα παιχνίδι καρτών όπου συνδυάζει πολύ έξυπνα το deck building με την συλλογή καρτών. Απευθύνεται τόσο σε συλλέκτες όσο και σε άτομα που τους αρέσουν τα πολύπλοκα στρατηγικά παιχνίδια.

 Κάθε παιχνίδι αντιπροσωπεύει μια μάχη μεταξύ μάγων γνωστών ως “Planeswalkers“, που απασχολούν ξόρκια , αντικείμενα και πλάσματα που απεικονίζονται με απίστευτα artworks στις κάρτες και ο σκοπός  να νικήσεις τους αντιπάλους σου. Αν και η αρχική ιδέα του παιχνιδιού εμπνεύστηκε σε μεγάλο βαθμό από τα μοτίβα των παραδοσιακών παιχνιδιών ρόλων φαντασίας , όπως Dungeons & Dragons , το gameplay του Magic έχει ελάχιστη ομοιότητα με τα PnP RPG, ενώ έχει σημαντικά περισσότερες κάρτες και πιο πολύπλοκους κανόνες από πολλά άλλα παιχνίδια καρτών.

Πριν συνεχίσω να σας αναφέρω πως το Magic μπορεί να γίνει απίστευτα εθιστικό. Για παράδειγμα αυτή κάρτα  blacklotus

κοστίζει αυτή την στιγμή περίπου 20.000 $

Μην τρελαίνεστε ίσως ανοίξετε κάποια στιγμή μια καινούργια Black Lotus σε κάποιο reprint !

Ας περάσουμε στα βασικά. Πάρτε τον φίλο σας και καθίστε να διαλέξετε ένα χρώμα που σας αρέσει. Το Magic  χωρίζεται σε 5 βασικά χρώματα.

Ας τα δούμε :  tumblr_m8d09lKScD1raz3cno1_1280

White

Το λευκό είναι το χρώμα της ισότητας, της δικαιοσύνης, της θεραπείας, του δικαίου, της ειρήνης και της απολυταρχίας. Με το άσπρο θα έχεις στο δυναμικό σου για να κατατροπώσεις τον αντίπαλο σου πλάσματα από απλούς στρατιώτες μέχρι θεϊκούς αγγέλους !

Blue 

Το μπλε είναι το χρώμα της διάνοιας, του λόγου, της ψευδαίσθησης, της λογικής, της γνώσης, της χειραγώγησης και της πονηριάς. Με το μπλε θα έχεις στο δυναμικό σου για να κατατροπώσεις τον αντίπαλο σου πλάσματα από εξωτικά πουλιά, μοχθηρούς μάγους μέχρι τα πιο αιμοδιψή πλάσματα του βυθού.

Black 

Το μαύρο  είναι το χρώμα της εξουσίας, της φιλοδοξίας, της απληστίας, του θανάτου, της αρρώστιας, της διαφθοράς, του εγωισμού, της ανηθικότητας και θυσίας.  Με το μαύρο θα έχεις στο δυναμικό σου για να κατατροπώσεις τον αντίπαλο σου πλάσματα από απέθαντα τερατουργήματα, golem μέχρι φτερωτούς δαίμονες που ηγούνται μαγεμένων ταγμάτων.

Red

Το κόκκινο είναι το αγαπημένο μου οπότε είναι αυτόματα και το καλύτερο !!!!! Το κόκκινο έκτος από το αγαπημένο μου είναι και το χρώμα της ελευθερίας, του χάους, του πάθους, της δηµιουργικότητας, της παρόρμησης, της οργής και του πολέμου. Με το κόκκινο θα έχεις στο δυναμικό σου για να κατατροπώσεις τον αντίπαλο σου πλάσματα από goblins,κενταύρους μέχρι Δράκους oh yeah !!!

Ancient-Hellkite-MtG-Art-1024x640

Green 

Το πράσινο είναι το χρώμα της ζωής, της φύσης, της πραγματικότητας, της εξέλιξης, της προσαρμοστικότητας, της οικολογίας, της αλληλεξάρτησης, του ενστίκτου και της επιείκειας. Με το πράσινο θα έχεις στο δυναμικό σου για να κατατροπώσεις τον αντίπαλο σου πλάσματα από λύκους, δρυΐδες, τερατόμορφες δηλητηριώδεις αράχνες μέχρι κολοσσιαία τέρατα της γής.

Colorless

Αυτές οι κάρτες δεν ανήκουν σε κανένα χρώμα και πιο συχνά εμφανίζοντια με την μορφή  Lands and Artifacts. Σε αντίθεση με τα 5 βασικά χρώματα οι Colorless δεν έχουν μια συγκεκριμένη προσωπικότητα ή στυλ παιχνιδιού.

Multi-color 

Αυτές οι κάρτες είναι συνδυασμός 2 ή περισσοτέρων βασικών χρωμάτων μαζί.

Εφόσον βρεις τι σου ταιριάζει έρχεται η ώρα της δημιουργίας του deck σου. Στα περισσότερα format του Magic το deck πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 κάρτες χωρίς ανώτατο όριο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όχι περισσότερες από 4 κάρτες με το ίδιο όνομα εκτός από τις basic land που είναι το βασικό resource του παιχνιδιού.ChandraRoaringFlame_ORI_1280x960_Wallpaper

Το deck building που έχει το  Magic The Gathering απαιτεί πολύ στρατηγική και περιλαμβάνει απεριόριστη φαντασία.Call-the-Gatewatch_OGW_1280x960_Wallpaper

Εάν βρήκες το χρώμα σου, συγκέντρωσες τις ορδές σου και αφουγκράστηκες την καρδιά των καρτών, τότε σε περιμένω για ένα Duel!

Μπορείς να με βρεις στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ στo γραφείο του Frapress.

Μπορείς πάντα να περάσεις απλά για ένα γεια  και να σου δέιξω απο κοντά το Magic The Gathering με περισσότερες λεπτομέρειες.

Έως το επόμενο Κεφάλαιο….. Believe in the Magic inside your Heart.

via GIPHY

Σχόλια