Τέσσερις φωτογραφικές διαλέξεις διοργανώνονται από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία στην έδρα της (Γυθείου 12, Αμπελόκηποι). Οι διαλέξεις  συνδέουν την φωτογραφία με την ιστορία της τέχνης. Ο τίτλος των διαλέξεων είναι :

Camera Obscura και η ιστορία της Tέχνης ως «μαύρο κουτί»

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία σε συνεργασία με την εικαστικό Αιμιλία Παπαφιλίππου διοργανώνει σειρά 4 διαλέξεων που εξετάζουν την σχέση της Φωτογραφίας με την ιστορία της Tέχνης.

Από τις σπηλιές της Αλταμίρα έως στις μέρες μας ο άνθρωπος κάνει εικόνες.

Mέσα στο καινούργιο ενυπάρχει το παλιό και η ιστορία της τέχνης είναι αρχείο των επινοήσεων της φαντασίας μας

Κατά αυτήν την έννοια η τέχνη είναι τεχνολογία της σκέψης και στρατηγική εξέλιξης, με τα έργα τέχνης να είναι τα εργαλεία και παράλληλα τα επιτεύγματα. Η Τέχνη, ως λογισμικό, παραδίδεται από γενιά σε γενιά και ανασχεδιάζεται συνεχώς, ανασχεδιάζοντας βεβαίως και τους χρήστες της.
Πως εντάσσεται η φωτογραφία σε όλο αυτό; Τι εγγράφεται στη φωτογραφία που ενυπάρχει παράλληλα και σε άλλες μορφές τέχνης ; Πως η φωτογραφία επηρέασε τον τρόπο που βλέπουμε; Μήπως αυτό που βλέπουμε είναι προβολή της κατανόησής μας;
Μήπως η ιστορία τέχνης καταγράφει, ως «μαύρο κουτί», την ιστορία των εικόνων;

Αυτά και άλλα, στο σεμινάριο που είναι ανοιχτό στο κοινό, και θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις (4) διαλέξεις, διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία (19:00-21:00), στο χώρο της Ε.Φ.Ε. τις Παρασκευές 19, 26 Φεβρουαρίου, 4 και 11 Μαρτίου 2016.

Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 40 ευρώ. Για φοιτητές φωτογραφικών σχολών και ανέργους 30 ευρώ. Οι συμμετέχοντες πρέπει να καταβάλλουν τα 20 ευρώ με την εγγραφή τους στο σεμινάριο και το υπόλοιπο ποσό με την έναρξη του σεμιναρίου.

 

 

Οι εγγραφές αρχίζουν από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες – εγγραφές: Στα γραφεία της ΕΦΕ, καθημερινά (6-9 μ.μ.)
(Γυθείου 12 Αμπελόκηποι τηλ 2108228131) e-mail: office@efe.com.gr)
ή στον υπεύθυνο για το σεμινάριο, Κυριάκο Κόκκο, τηλ 6947372463, e-mail: Kyriakos.kokkos@efe.com.gr

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Σχόλια