Γράφει ο Γιάννης Τόλης

Αναρωτιέσαι κάθε πρωί τι θα φας για πρωινό πριν την σχολή; Τι θα πάρεις μαζί σου για κολατσιό ή ακόμη τι θα κεράσεις τους φίλους σου που ήρθαν για εργασία σπίτι σου; Πόσοι από εμάς δεν εχουμε φάει πρωινό πριν την σχολή γιατί δεν προλαβαίναμε το λεωφορείο. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα την βρήκε για ΄σενα το Frapress με τις εύκολες συνταγές για φοιτητές. Δεν χρειάζεται πλέον να σκέφτεσαι πολύ τι και πως. Απλώς ακολουθείς τα βήματα και λύνεις το προβλημά σου. Δεν είναι κάτι εξηζητημένο αλλά μια απλή συνταγή που σου λύνει τα χέρια. Και μάλιστα όχι για μια μέρα γιατί η συνταγή που θα παρουσιάσω «τρώγεται» και την επόμενη και την μεθεπόμενη μέρα. Η μαγική συνταγή είναι ένα γλυκό και μάλιστα τροποποιείται ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Αυτό δεν είναι άλλο από το αγαπημένο σε όλους μας cake.

Για το cake λοιπόν θα χρειαστούμε:

  1. ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  2. 250 γρ. βούτυρο
  3. 250 γρ. ζάχαρη
  4. 250 γρ. γάλα
  5. 3-4 αυγά
  6. 2 βανίλιες
  7. Κακάο

 

Σε αυτό το σημείο θα χρειαστείτε την βοήθεια της γειτονιάς, εκτός βέβαια αν πείτε στην μαμά σας, να σας φέρει ένα. Γι’ αυτό κρατήστε καλή σχέση με τους γείτονες. Αυτό λοιπόν που θα χρειαστείτε είναι ένα μίξερ.

Οδηγίες για την παρασκευή του cake:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο για 2-3 λεπτά
  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη
  3. Μετά τα αυγά ένα ένα
  4. Το γάλα
  5. Τις βανίλιες
  6. Στο τέλος σιγά-σιγά το αλεύρι

Χτυπάμε τα υλικά μας μέχρι να γίνουν ένα πυχτό μύγμα για περίπου 10’. Σίγουρα θα μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε λίγο από το μείγμα. Μην διστάσετε δοκιμάστε λίγο αλλά όχι πολύ γιατί μετά θα πρέπει να γεμίσουμε την φόρμα του cake. Πριν γεμίσουμε πρέπει να βάλουμε λίγο βούτυρο στα τοιχώματα της φόρμας ώστε να μην κολλήσει το κέικ. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μισό μείγμα στη φόρμα, στο μείγμα που περισσεύει στο μπόλ προσθέτουμε 2 κουταλιές κακάο και ανακατεύουμε για 2’.  Ύστερα αδειάζουμε και το υπόλοιπο μείγμα στην φόρμα.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε για 30’. Όταν ροδίσει από πάνω παίρνουμε ένα μαχαίρι και τρυπάμε λίγο το cake μέχρι να ψηθεί κι από μέσα.

cake με επικάλυψη σοκολάτας

EXTRA TIPS

  1. Απλώστε λίγο μέλι πάνω σε μία φέτα και συνοδεύστε τον καφέ σας.
  2. Αλείψτε με νουτέλα

Για αυτούς που έχουν παραπάνω όρεξη και χρόνο προτείνω να προσθέσουν στο cake τους μια επικάλυψη σοκολάτας.

Γι’ αυτό θα χρειαστούμε:

  1. 500 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  2. 2 κουταλιές λάδι

 

Οδηγίες παρασκευής

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μην τρομάζεις. Απλώς βάζεις νερό σε μια κατσαρόλα και απο πάνω ένα μπολ γυάλινο και την αφήνεις να λιώσει. Ανακατεύουμε για λίγο και στην συνέχεια απλώνουμε πάνω στο ψημένο cake και το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τρούφα σοκολάτας από πάνω.bain-marie για cake σοκολάτας

Το κέικ είναι μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή που βοηθάει και λύνει τα χέρια σε όλες τις ώρες. Είτε είναι πρωί, είτε απόγευμα, ακόμα και βράδυ με γάλα πριν τον ύπνο. Μπορεί να την φέρει εις πέρας ακόμα κι εκείνος που δεν έχει μαγειρέψει ποτέ ξανά στην ζωή του.

Εύκολες συνταγές για φοιτητές : Κρέπες

 

Σχόλια