Τα φαινόμενα σε αυτές τις 9 αθώες φωτογραφίες απατούν!

Επιμέλεια: Δέσποινα Παπαδοπούλου

Φαινομενικά είναι απλές. Έως και ευχάριστες.  Αλλά η μοίρα τους επιφύλασσε τρομακτικά και σοκαριστικά γεγονότα. Όλα αυτά σε 9 αθώες φωτογραφίες.

Omagh Bombing

αθώες φωτογραφίες

Στις 15 Αυγούστου 1998, ένας πατέρας βγήκε φωτογραφία με την κόρη του στο Omagh, County Tyrone της Βόρειας Ιρλανδίας. Λίγο αργότερα, το κόκκινο αυτοκίνητο της φωτογραφίας εξερράγη, σκοτώνοντας 29 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 220. Η έκρηξη του αυτοκινήτου διεξήχθη από τους «Αληθινούς IRA».

Columbine Class Pictureαθώες φωτογραφίες

Mε την πρώτη ματιά, φαίνεται σαν μια απολύτως φυσιολογική φωτογραφία τάξης. Στην πραγματικότητα όμως, είναι μια φωτογραφία από το Λύκειο Columbine που τραβήχτηκε εβδομάδες πριν τους άγνωστους πυροβολισμούς του 1999. Οι μαθητές στο πάνω μέρος αριστερά της φωτογραφίας που προσποιούνται πως στοχεύουν με όπλα την κάμερα είναι ο Eric Harris και ο Dylan Klebold, οι έφηβοι που κατέληξαν να σφαγιάζουν τους συμμαθητές τους λίγες μέρες αργότερα.

Travis Alexander

travis

Αυτή η φωτογραφία βρέθηκε σε μια κατεστραμμένη κάμερα που είχε πεταχτεί στο πλυντήριο ρούχων στο σπίτι του Travis Alexander. Στις επόμενες λήψεις φαίνεται ο Alexander να ματώνει στο πάτωμα του μπάνιου, λίγα λεπτά αφ’ ότου του είχαν επιτεθεί. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την Jodi Arias, την κοπέλα του Alexander, και η παραπάνω λήψη έγινε λίγα λεπτά πριν τον μαχαιρώσει και τον πυροβολήσει.

John Lennon και Mark David Chapman

world_11_temp-1345538227-503348b3-620x348
Αυτή είναι η φωτογραφία του John Lennon που δίνει αυτόγραφο στον Mark David Chapman, του ανθρώπου που λίγες ώρες αργότερα θα τον δολοφονούσε. Ο Chapman αργότερα δήλωσε πως ήταν εξαγριωμένος με τις δηλώσεις του Lennon πως οι Beatles ήταν πιο διάσημοι από τον Ιησού, χαρακτηρίζοντας το ως βλασφημία. Δεν έκανε καμιά προσπάθεια να ξεφύγει ή να αντισταθεί στη σύλληψη.

Ο James Bulger και οι απαγωγείς του

sec

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από μια κάμερα ασφαλείας τον Φεβρουάριο του 1993, απεικονίζοντας δύο δεκάχρονα αγόρια να απαγάγουν τον τρίχρονο James Bulger από ένα πολυκατάστημα στο Kirkby της Αγγλίας. Αφού είχαν διανύσει μαζί του 2,5 χιλίομετρα τα αγόρια τον βασάνισαν και τον σκότωσαν, αφήνοντας το σώμα του στις ράγες κάποιου σιδηροδρομικού σταθμού. Τα αγόρια κατηγορήθηκαν για φόνο και έγιναν οι νεότεροι δολοφόνοι του 20ου αιώνα.

Oι αυτοκτονίες τoυ Heaven Gate

heavens_gate_dead
Η συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζει τα μέλη της ομάδας «Πύλη του Παραδείσου», που το Μάρτιο του 1997, πείσθηκαν να προβούν σε αυτοκτονία από τον αρχηγό Marshall Applewhite. Πίστευαν πως η Γη ήταν έτοιμη να εξαφανιστεί και πως η αυτοκτονία ήταν απαραίτητη για να δραπετεύσουν και να φτάσουν ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο που ταξίδευε πέρα από τον κομήτη Hale-Bopp.

John Wayne Gacy

gacy21n-5-web
Ίσως να μην έχετε ακούσει ποτέ για τον κλόουν Pogo, που απεικονίζεται παραπάνω, όμως όταν έβγαζε το μεικ απ ήταν ευρέως γνωστός ως John Wayne Gacy, ο κατά συρροήν δολοφόνος και βιαστής τη δεκαετία του ΄70. Όταν δεν εμφανιζόταν ως κλόουν στα παιδικά πάρτυ, ο Gacy διέπραττε σεξουαλικές επιθέσεις και σκότωνε πάνω από 30 νέους άνδρες μέσα σε μόνο 6 χρόνια. Έγινε γνωστός ως «O Κλόουν Δολοφόνος» και καταδικάστηκε σε θάνατο το 1980.

Οικογενειακή Φωτογραφία

9Qmy9Mt
Στις αρχές του 19ου αιώνα, οι άνθρωποι έπρεπε να παραμένουν τελείως ακίνητοι για τις φωτογραφίες έτσι η κάμερα να μπορεί να αναταπεξέλθει στις ανάγκες του φωτός. Θα παρατηρήσετε πως η μητέρα και ο πατέρας έχουν φυσική θολότητα που προκύπτει από τις κινήσεις, ενώ η κόρη είναι άρτια ακίνητη. Αυτό γιατί είχε πεθάνει νωρίτερα την ίδια μέρα. Δεν ήταν ασυνήθιστο τότε για τις οικογένειες να βγάζουν φωτογραφίες με τους άρρωστους συγγενείς τους. (Σοβαρά τώρα;)

Γι’ αυτό φωτογραφίζονταν αγέλαστοι στις παλιές φωτογραφίες

Tyler Hadley

florida-murder-6-600x400-1387297002
Aπλά δυο παιδιά σε ένα πάρτυ, σωστά; Ναι, αν εξαιρέσουμε το γεγονός πως το παιδί στα δεξιά είχε μόλις σκοτώσει τους γονείς του και είχε κρύψει τα σώματα τους σε ένα υπνοδωμάτιο στον πάνω όροφο. Υποθέσεις υποστηρίζουν πως είχε ξοδέψει τρεις ώρες για να καθαρίσει το αίμα πριν καλέσει τους φίλους του στο σπίτι. Κατά τη διάρκεια του πάρτυ ο Hadley είπε σε έναν φίλο του για τους φόνους, ο οποίος αργότερα ενημέρωσε την αστυνομία.

Πηγή

Σχόλια