Themed Instagram accounts που αξίζει να ακολουθήσεις

Το Instagram είναι ένα μέσο δικτύωσης που σίγουρα θα έχεις κάποτε επισκεφθεί. Ο μέσος χρήστης του ανεβάζει selfies, ό,τι έφαγε χθες το βράδυ, φωτογραφίες από την βραδινή του έξοδο, ό,τι βλέπει εκείνη τη στιγμή έξω από το παράθυρό του, φωτογραφίες από ταξίδια και πολλά άλλα που αφορούν συνήθως την καθημερινή του ζωή και το αποτέλεσμα του προφίλ του είναι άλλοτε ωραίο, άλλοτε βαρετό και άλλοτε εκνευριστικό.

Όμως, όπως συμβαίνει σε όλα τα social media, υπάρχουν χρήστες που μέσω του Instagram εκφράζονται διαφορετικά. Χωρίς να είναι απαραίτητα καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες ή επαγγελματίες φωτογράφοι, δημιουργούν σελίδες με ωραίες ιδέες και ενίοτε με κάποιο συγκεκριμένο θέμα-concept.

Αυτά τα themed Instagram accounts αξίζουν να τα ακολουθήσεις, μιας και θα γεμίσουν το feed σου με όμορφες εικόνες, που είναι, όπως λέμε και στα ελληνικά, eye candy! Παρακάτω θα πάρεις μια ιδέα για κάποια από αυτά:

 

#1 ihavethisthingwithfloors

Regram @thefilodapper #ihavethisthingwithfloors

A photo posted by I Have This Thing With Floors (@ihavethisthingwithfloors) on

Οι διαχειριστές ενός από τα πιο όμορφα Instagram accounts, έχοντας έδρα τους το Άμστερνταμ, καλούν τους χρήστες να βγάλουν και να τους στείλουν selfeet, δηλαδή φωτογραφίες με τα πόδια τους, τραβηγμένες με φόντο όμορφα πατώματα που συναντούν. Αν αναρωτιέσαι πόσο όμορφο μπορεί να είναι ένα πάτωμα, μια επίσκεψη στο προφίλ θα σε πείσει ότι μπορεί να είναι έργο τέχνης.

 

#2 ihaveathingforwalls

Congratulations! @jans_tagram Follow us and tag #ihaveathingforwalls to be featured.

A photo posted by I Have a thing for walls (@ihaveathingforwalls) on

Οι νεαρές δημιουργοί του προφίλ @kateessmith και @maromd1, σε παρόμοια λογική, καλούν τους χρήστες να φωτογραφίσουν καδραρισμένους τοίχους ανά τον κόσμο. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να βάλουν το hashtag #ihaveathingforwalls στην φωτογραφία τους, για να γίνουν κομμάτι του πολύχρωμου κολλάζ από τοίχους που μπορείς να απολαύσεις κι εσύ στο προφίλ τους.

 

#3 world_of_smth

World of Winter! #winter #frozen #frozenlake #maksimir #maksimirpark #zagreb #cityofzagreb #croatia #vsco #worldofsmth #grammaster3

A photo posted by World Of Something (@world_of_smth) on

Μια νεαρή γραφίστρια από την Κροατία (προσωπικό προφίλ: @suskavi_spinat) χρησιμοποιεί τις γνώσεις της στα ψηφιακά προγράμματα επεξεργασίας εικόνων για να φτιάξει μικρούς κόσμους από τα ταξίδια και την καθημερινότητά της και κάπως έτσι η σελίδα world_of_smth μετατρέπεται σε ένα μικρό πλανητάριο από φωτογραφίες και αναμνήσεις.

 

#4 whatforbreakfast

Second breakfast after a crazy morning. Have a great week!

A photo posted by Marta Greber (@whatforbreakfast) on

Η Marta Greber ζει στο Βερολίνο και τις αρέσουν πολύ τα πρωινά. Γι’ αυτό, μπαίνοντας στο account της θα δεις όμορφες φωτογραφίες από αυτά που μαγειρεύει και αυτά που βλέπει όταν ξυπνάει το πρωί (κυρίως τον άντρα και τον γιο της). Πέρα από το προφίλ της στο Instagram, διατηρεί και ένα blog όπου ανεβάζει τις συνταγές για κάποια από τα πιάτα που φωτογραφίζει, το οποίο μπορείς να διαβάσεις εδώ.

 

#5 julieskitchen

Η Julie Lee αγαπάει τα φρούτα, το φαγητό και τη φωτογραφία. Στο προσωπικό της account είναι γεμάτο με φωτογραφίες από τη ζωή της στο Los Angeles και με τις υπέροχες δημιουργίες της. Η Julie φτιάχνει κολάζ και patterns με κομμάτια από φρούτα και άλλα φαγώσιμα και το αποτέλεσμα είναι εικόνες γεμάτες χρώμα που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής.

 

#6 shinliart

Το καλλιτεχνικό δίδυμο LISEOK ✖ SHINDANBI είναι ζευγάρι και στη ζωή, αλλά η σχέση τους έχει ένα μεγάλο εμπόδιο: την απόσταση. Η καθημερινότητά τους, διάσπαρτη στον κόσμο και κυρίως μοιρασμένη ανάμεσα στη Σεούλ και τη Νέα Υόρκη, αποτυπώνεται υπέροχα μέσα από το account τους με το project “Half&half”. Τραβούν παρόμοιες φωτογραφίες και τις ενώνουν για να δημιουργήσουν μια εικόνα από δύο μισά, κι έτσι στο προφίλ τους θα δεις την πιο ευφάνταστη απεικόνιση μιας σχέσης από απόσταση.

 

#7 serafeim_pap

2/3 .touchy. #creative_minimalism

A photo posted by @serafeim_pap on

Ο Σεραφείμ, φοιτητής αρχιτεκτονικής στο Βόλο, χρησιμοποιεί το Instagram για να ανεβάσει φωτογραφίες από τη ζωή του, τα ταξίδια του αλλά και τους γραφιστικούς πειραματισμούς του. Βλέποντας τις εικόνες του στο feed σου, δεν θα καταλάβεις πολλά. Αν επισκεφθείς όμως τη σελίδα του, μπροστά σου έχεις ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα accounts. O serafeip_pap δεν ανεβάζει μεμονωμένες εικόνες, αλλά μεγαλύτερες, που απαρτίζονται συνήθως από 3 ή 6 τετράγωνα!

 

+ #1 frapress.gr

Από τα αγαπημένα accounts δεν θα μπορούσε να λείπει και το δικό μας! Στο Instagram Account του frapress.gr μπορείς να βλέπεις καθημερινά εικόνες από τα άρθρα, τα events και τους αναγνώστες μας. Αν θες, ανέβασε κι εσύ τη δική σου εικόνα με  hashtag #InstaFrapress και, μην ξεχνάς, create and imagine like a youngster!

Ξεφυγε απο το Instagram και φτιαξε το δικο σου Portfolio!

Σχόλια