10 sites για εσένα που η ανάδειξη των φωτογραφιών σου θες να ξεφύγει από τα likes του Instagram και σου εγγυώνται ένα υπέροχο portfolio .

Το πιθανότερο είναι ότι όπως αρκετός κόσμος που ασχολείται με την φωτογραφία, έτσι και εσύ έχεις μετατρέψει το Instagram σου από προσωπικό προφίλ με selfies και φαγητό, σε ένα προσωπικό portfolio.

Γιατί όμως να παραμένεις σε ένα κοινωνικό δίκτυο που δεν έχει αυτό το σκοπό;

Πόσες φορές μπορεί να έβγαλες ακριβώς τις φωτογραφίες που προσδοκούσες και απλά να τις έθαβες σε φακέλους στον υπολογιστή σου; Πόσους φίλους και γονείς μπορεί να έχεις κουράσει δείχνοντας πληθώρα φωτογραφιών; Αλλά και πόσες άλλες φορές έψαχνες στο internet site για concepts;

Στα παρακάτω site μπορείς να δεις από ερασιτεχνικές μέχρι επαγγελματικές φωτογραφίσεις και να δημιουργήσεις και την δική σου ταυτότητα στην φωτογραφική κοινότητα.

“You don’t take a photograph. You ask quietly to borrow it.

1.

500 px.

500px

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για φωτογραφίες όπως έχει χαρακτηριστεί τον τελευταίο καιρό. Η υπηρεσία που προσφέρει το site για το στήσιμο του δικού σου portfolio ξεκινάει από περίπου $7 το μήνα. Δεν έχεις πολλές επιλογές τροποποίησης αλλά εάν γνωρίζεις HTML, JavaScript και CSS μπορείς να κάνεις τα μαγικά σου ελεύθερα. Χαρακτηρίζεται από την ευκολία επιλογής των φωτογραφιών που θέλεις να αφήσεις στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του site και σε ποιες θέλεις να χρησιμοποιήσεις στο portfolio σου.

2.

Format

formatΗ δυνατότητα να έχεις το προσωπικό σου portfolio σε όλες τις συσκευές σου χωρίς να επηρεάζεται καθόλου η μορφοποίηση του είναι το κύριο προσόν αυτού του site. Παράλληλα σου προσφέρει πληθώρα θεμάτων που είναι αρκετά εύκολο να χρησιμοποιήσεις και να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.

Ακόμα, εαν δουλεύεις με την σουίτα της Adobe σου έχουμε πολύ καλά νέα. Το Format είναι πλήρως συμβατό με αυτήν και μπορείς να κάνεις post κατεύθειαν από το Lightroom.

Ανάλογα με το πως θες να χρησιμοποιήσεις το site σου παρέχει τις υπηρεσίες του ξεκινώντας από 6$ το μήνα.

3.

Pixpa

pixpa-logo-for-websiteΤο pixpa εκτός από το δικό σου portfolio μορφοποιημένο όπως ακριβώς το θες σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις και το δικό σου domain name, τοποθετώντας τον εαυτό σου σωστά στη φωτογραφική κοινότητα.

Μπορείς να δοκιμάσεις τα παραπάνω για μία δοκιμαστική περίοδο 15 ημέρων και στη συνέχεια να αποφασίσεις εάν τελικά σου αρέσει ή οχι.

4.

1X

1x

Εδώ συναντάμε ένα διαφορετικό site αφού δεν πρόκειται για ένα καθαρό portfolio. Οι περισσότεροι φωτογράφοι το χρησιμοποιούν ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το χαρακτηριστικό στο συγκεκριμένο site είναι πως οποιαδήποτε φωτογραφία ανεβάζεις πριν δημοσιευτεί περνάει από έλεγχο από κάποιον admin του site. Εξίσου θετική είναι η ύπαρξη forum όπου φωτογράφοι και designers συζητούν για μελλοντικά τους project. Το καλύτερο είναι πως όλα τα παραπάνω σου παρέχονται δωρεάν.

5.

FolioLink

foliolink

Το FolioLink είναι ένα εργαλείο αποκλειστικά για επαγγελματίες φωτογράφους. Σου δίνει την δυνατότητα να πουλήσεις τις φωτογραφίες σου και δεν σου δυσκολεύει καθόλου τη ζωή αφού δεν απαιτεί καμία γνώση HTML και CSS για την μορφοποίηση του portfolio σου. Όπως τα περισσότερα site τέτοιου είδους έχει συνδρομή. Παρ ’όλα αυτά σου δίνει την δυνατότητα να αποκτήσεις το portfolio που ονειρεύεσαι για μία δοκιμαστική περίοδο. Σημαντικό προτέρημα είναι πως υποστηρίζεται από κινητά και tablet.

6.

Zenfolio

 

zenfolioΗ σωστή επιλογή για οποιονδήποτε έχει ως χόμπι την φωτογραφία όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από το site. Σου υπόσχεται ένα φανταστικό portfolio από 30$ τον χρόνο, και για τους πιο απαιτητικούς παρέχει απεριόριστο χώρο για την αποθήκευση των φωτογραφιών σου, HD video και πολλά άλλα στα 60$ το χρόνο. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από εταιρείες. Παράλληλα με τα παραπάνω, όπως και τα υπόλοιπα site σου δίνει πληθώρα επιλογών για την μορφοποίηση του portfolio σου.

7.

Photoselter

Ένα από τα αρκετά γνωστά μέρη για photoselterφτιάξεις το δικό σου portfolio όπως ακριβώς το φαντάζεσαι. Με το photoselter έχεις την δυνατότητα να μορφοποιήσεις το πορτοφόλιο σου ως προς το layout με πληθώρα εργαλείων, όπως ακριβώς θέλεις και χωρίς να χρειάζεσαι καμία γνώση προγραμματισμού.

Ένα από τα θετικά του συγκεκριμένου site είναι πως σου δίνει την δυνατότητα να πουλήσεις τις φωτογραφίες σου online. To budget που θα χρειαστείς ξεκινάει περίπου από $10 το μήνα για ένα βασικό προφίλ.

8.

SmugMug

smugΈνα από τα site που υπόσχονται την ανάδειξη των φωτογραφιών σου. Εύκολη προσαρμογή του portofolio σύμφωνα με τα δικά σου γούστα και χωρίς προαπαιτούμενες γνώσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως διασφαλίζει την ασφάλεια των φωτογραφιών σου, αφού μπορείς να επιλέξεις εσύ πως και ποιος θα τις βλέπει. Παράλληλα, δίνει την δυνατότητα να πας το φωτογραφικό σου ταλέντο ένα βήμα παραπέρα και σε βοηθάει να έρθεις σε επαφή με πελάτες.

9.

Wix

twvyx-spΤο συγκεκριμένο site, αν και δεν απευθύνεται μόνο σε φωτογράφους, τα layout που προσφέρει είναι ιδανικά για την ανάδειξη της δουλειάς σου και για τη δημιουργία του δικού σου portfolio. Έχει σαφώς λιγότερες δυνατότητες μορφοποίησης από άλλα site αλλά εάν θες κάτι γρήγορο και δωρεάν είναι το ιδανικότερο.

10.

Squarespace

squarspaceΤο μότο του παραπάνω site είναι “Build it Beatiful και αυτό ακριβώς πρεσβεύει. Σου προσφέρει την δυνατότητα να διαλέξεις μέσα από συλλογές με διαφορετικά θέματα και layouts το καλύτερο ιδανικό για εσένα. Χαρακτηριστικό είναι πως η πληθώρα των θεμάτων έχει στόχο την καλύτερη ανάδειξη των περιεχομένων μιας φωτογραφίας. Δυστυχώς το squarespace δεν είναι δωρεάν αλλά ξεκινάει από αρκετά χαμηλές τιμές για ένα προσωπικό website.

Σχόλια