Sleepin Pillow
opening act: Lia Hide

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015
Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Ώρα προσέλευσης: 21.00
Είσοδος: 12 ευρώ στο ταμείο, 10 ευρώ προπώληση

Οι Sleepin Pillow, το 6μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη και μια από τις πιο ιδιαίτερες phyco rock μπάντες της χώρας, θα βρεθεί στο Ρομάντσο, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου,  για ένα ξεχωριστό live. Τα μέλη του group, Nomik, Rispa, Aisha Sama, Nick Zakqueline, Antoine και Skinman, υπόσχονται να προσφέρουν ένα μοναδικό κι απόκοσμο οπτικοακουστικό θέαμα. Μαζί τους η Lia Hide, μια μουσική φιγούρα που κινείται σε ξεχωριστά ηλεκτρονικά μονοπάτια.

Διαβάστε τη συνέντευξη των Sleepin Pillow

Sleepin Pillow

Η μουσική των Sleepin Pillow έχει έντονη προσωπικότητα, με εμφανείς επιρροές από την trip hop σκηνή του Bristol των 90’s και μια μοντέρνα post-rock αισθητική. Η μουσική φιλοσοφία τους βασίζεται στο συνδυασμό rock και trip hop ήχων με τη δυτική ψυχεδέλεια, την ανατολίτικη κουλτούρα, καθώς και με στοιχεία της ελληνικής παράδοσης. Έχοντας έντονο το στοιχείο του πειραματισμού, τολμούν και διευρύνουν διαρκώς τους μουσικούς τους ορίζοντες, γεγονός που καταδεικνύεται μέσα κι από τα 3 άλμπουμ που έχουν ήδη στο ενεργητικό τους.

Το πρώτο τους άλμπουμ, “Apples Οn An Orange Tree” [2008], τοποθετήθηκε στα πέντε καλύτερα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2008 στην Ελλάδα, ενώ με το δεύτερο, “Superman’s Blues” [2010], ήρθαν να σφραγίσουν αποφασιστικά τις υποσχέσεις του ντεμπούτου τους με ένα δίσκο δημιουργικά πρωτότυπο, ο οποίος χαρακτηρίζεται από μεγάλο εύρος.

Με το τρίτο τους studio, mini, όπως οι ίδιοι το χαρακτηρίζουν, άλμπουμ με τίτλο “This World is Over, It’s Time for a New One”, επέστρεψαν το 2014 μετά από αρκετό καιρό σιγής, επιβεβαιώνοντας όλα τα παραπάνω, αφού δημιούργησαν έναν νέο ηχητικό κόσμο γεμάτο έντονα progressive και ηλεκτρονικά στοιχεία.

http://el-gr.facebook.com/sleepinpillow?v=app_2373072738

https://www.youtube.com/user/SleepinPillow

https://soundcloud.com/sleepin-pillow

http://www.myspace.com/sleepinpillow

Ρομάντσο Lia Hide

H Lia Hide δισκογραφικά κινείται στην ευρύτερη electronica σκηνή της Ελλάδας (soulfull, chill out, acid jazz, electro pop), ως μέλος και συνεργάτης των Influence, A dog named Rodriguez, Neverland, DJMCD, Robin Skouteris, με πολυάριθμες εγχώριες κυκλοφορίες που γνώρισαν την προτίμηση του κοινού, αλλά και σημαντικές συμμετοχές σε συλλογές του εξωτερικού. Ξεκίνησε τις ζωντανές εμφανίσεις στην την ηλικία των 17 χρόνων, ενώ ακολούθησε πλούσιες σπουδές, μουσικές και άλλες.

Έχει συνεργαστεί με τον Κ.ΒΗΤΑ, καθώς και με τους “Nomik” (Sleeping Pillow) και “Fool in the box” στα άλμπουμ τους παίζοντας πιάνο.

Είναι ένα φωτεινό κορίτσι που γράφει σκοτεινά κομμάτια. Ο πρώτος της δίσκος “HOME” κλείνει φέτος 2 χρόνια κυκλοφορίας (ΕΜΙ-Universal), ενώ ετοιμάζεται o δεύτερος. Ταξίδεψε τα τραγούδια της μέχρι το Μοντρεάλ, το Λονδίνο, την Πολωνία και την Καλιφόρνια με τις εμφανίσεις της εκεί, και έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές.

Φανερά επηρεασμένη από την ηλεκτρονική της θητεία και με πολύ εμφανή τον έρωτά της με τον σκληρό ήχο των 90’ς, φωνή που θυμίζει από Tori Amos μέχρι Alison Mosshart και Karen O, παρουσιάζει τα δικά της ταξίδια του “ΗΟΜΕ” και ένα καινούριο ήχο μέσα από τον επερχόμενο δίσκο της. Μαζί της οι: Irene Ketikidi/guitar, Andre Nikakis/bass, George Lagogiannis/keys, George Rados/drums.

https://www.facebook.com/Lia-Hide-Official-Page-121224007917093/

https://soundcloud.com/lia-hide

https://www.youtube.com/user/liahide

https://www.reverbnation.com/liahide

Προπώληση: ηλεκτρονικά από το viva.gr, τηλεφωνικά στο11876 και σε όλα τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven spot, Ιανός και Reload.

https://www.viva.gr/tickets/music/bios-romantzo/sleepin-pillow/

Χορηγοί επικοινωνίας

ΜΤV, www.mtvgreece.gr, www.rise.gr, www.didee.gr, www.debop.gr, www.frapress.gr, www.doctv.gr

Μεγάλος Χορηγός

Vodafone CU

Ρομάντσο

Σχόλια