Γράφουν οι Θάλεια Μητσούλη και Φένια Λούκα 

Δεκέμβρης. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτός ο μήνας – κι όχι δε μιλάμε για τα Χριστούγεννα, αλλά ούτε και για την επερχόμενη εξεταστική-. Δεκέμβρης στην Ελλάδα σημαίνει κρύο, ξεπάγιασμα και βροχή. Παράγοντες οι οποίοι οδηγούν τις περισσότερες φορές στην αναβολή των σχεδίων μας ή ακόμη και στην ανυπαρξία τους. Πόσες φορές την εβδομάδα και πόσα Σαββατοκύριακα έχουμε πει με την παρέα μας “με δουλεύεις; που θα πάμε με τέτοιο κρύο;;” κι απλώς καθόμαστε κουκουλωμένοι σε ένα καναπέ και χαζεύουμε στον υπολογιστή μας.

Επειδή όλοι συμπάσχουμε, ήρθε η ώρα να βγάλουμε κάτι καλό από όλο αυτό. Ένα από αυτά είναι ότι έχουμε χρόνο να εντρυφήσουμε στο Frapress.gr και να αντλήσουμε ιδέες για το πως θα περάσουμε δημιουργικά τα μοναχικά και κρύα μερόνυχτα του χειμώνα, ανακαλύπτοντας κρυφές πτυχές του εαυτού μας, όπως εκείνη του σινεφίλ.

Έχουμε βρεθεί, λοιπόν, σε αυτή τη θέση και είμαστε εδώ για σένα, με προτάσεις που ίσως σου φανούν ενδιαφέρουσες. Νιώθεις ότι είσαι σε mood όπου αναθεωρείς τη ζωή σου και θέλεις να βρεθεί μια κινητήρια δύναμη για να κάνεις ένα fresh start;

Ο κινηματογράφος έχει φροντίσει γι’ αυτή σου την ανάγκη και ταινίες όπως το Seven Pounds, Forrest Gump, Coach Carter, The Fault In Our Stars, Eat Pray Love και The Pursuit Of Happiness είναι λίγα από τα αριστουργήματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, τα οποία από τις ξεχωριστές ιστορίες τους περνούν ένα κοινό μήνυμα, ότι η αγάπη και η ευτυχία βρίσκονται μπροστά μας, πολύ κοντά μας, αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να βρούμε τη σωστή κατεύθυνση προς τα εκεί.

Προτάσεις για ένα χαλαρό σαββατοκύριακο:

Θες να πας κινηματογράφο;

Η πρόταση της εβδομάδας: The Martian

The MartianΦυσικά, όσοι δεν έχετε τη διάθεση να αναλύσετε τη ψυχοσύνθεσή σας, μια πολύ καλή καινούρια ταινία, το The Martian θα αλλάξει λίγο το κλίμα. Πραγματεύεται τον αγώνα επιβίωσης του αγαπημένου μας Matt Damon, τον οποίο άφησε – άθελά τους βέβαια νομίζοντας τον για νεκρό – το πλήρωμα του, στον Άρη κι εκείνος ως έξοχος επιστήμων καταφέρνει όχι μόνο να παραμείνει εν ζωή, αλλά και να αναπτύξει ζωή στον πλανήτη, έως ότου να καταφθάσει η αποστολή που θα τον γυρνούσε πίσω. Εν ολίγοις, είναι μια καλή επιλογή για όσους κυρίως δε θέλουν να ακολουθήσουν το πλήθος και να δουν την καινούρια ταινία του James Bond.

 

Θες να μάθεις περισσότερα για το Martian; Μπορείς να διαβάσεις τι έγραψε γι’ αυτό η Ιωάννα Αλεξοπούλου.

Έχεις όρεξη για θριλεράκι; Ο Θάνατος που Ονειρεύτηκα (2010)

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ

Η παρούσα ταινία είναι ελληνικής παραγωγής και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν κατά τη δράση των «σατανιστών της Παλλήνης».
Σε ένα σχολείο των βόρειων προαστίων, ο ερχομός του μυστηριώδους και γοητευτικού Χρήστου θα αναστατώσει τη Δωροθέα, η οποία θα τον ερωτευτεί. Γρήγορα οι δυο τους θα παρασύρουν και την υπόλοιπη παρέα σε έναν καινούργιο σκοτεινό κόσμο. Ο έρωτας και ο θάνατος στην πιο σκοτεινή τους εκδοχή! Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κράββας. Πρωταγωνιστούν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Τζένη Θεωνά, Νικόλας Αγγελής, Λένα Παπαληγούρα

Περιπέτεια; Léon: The Professional (1994)

leon the professionalΜια συγκινητική ιστορία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους από- φαινομενικά-ασύμβατους κόσμους. Αυτό που θα σου μείνει απ την ταινία είναι πως η αγάπη, οι αδυναμίες και το αίσθημα της ευθύνης απέναντι σε κάποιο πρόσωπο δεν κάνουν διακρίσεις.
Η Mathilda, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι βρίσκει την προστασία που στερήθηκε, μετά τη δολοφονία της οικογένειάς της στο πρόσωπο ενός επαγγελματία δολοφόνου , του Léon. Οι δυο τους αναπτύσσουν μια ιδιόμορφη σχέση, καθώς η Mathilda γίνεται προστατευόμενή του και μυείται στην “τέχνη του φόνου”.

Σκηνοθεσία: Luc Besson
Πρωταγωνιστούν: Jean Reno, Gary Oldman, Natalie Portman

Από σινεφίλ επιλογές η Θάλεια προτείνει: Die Welle/Το κύμα (2008)


die welle
Δράμα γερμανικής παραγωγής με έντονο πολιτικό περιεχόμενο που αναμφισβήτητα δίνει τροφή για σκέψη.Ένας καθηγητής πολιτικής ιστορίας με αναρχικό παρελθόν και πρωτοποριακές ιδέες στήνει ένα παιχνίδι ρόλων με τους μαθητές του. Μέσα από ένα διδακτικό πείραμα θέλει να τους δείξει στην πράξη την κρυφή γοητεία του ολοκληρωτισμού, τα πράγματα όμως αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

Σκηνοθεσία: Dennis Gansel
Πρωταγωνιστούν: Frederick Lau, Max Riemelt, Jennifer Ulrich

Άλλη γερμανική ταινία που μπορείς να δεις είναι “το Πείραμα” 

 Από σινεφίλ επιλογές η Φένια προτείνει: Le grand bleu/ Απέραντο γαλάζιο (1988)

BIG BLUEΟ Ένζο και ο Ζακ είναι δυο παιδικοί φίλοι που μικροί συναγωνίζονταν στις καταδύσεις. Ενήλικοι πλέον οι δυο τους θα βρεθούν πάλι αντιμέτωποι. Η αναμέτρησή τους θα τους οδηγήσει σε καταστάσεις πέρα από τις ανθρώπινες ικανότητες.
Μια ταινία για τη φιλία και τη δύναμη της θέλησης με φόντο τα καταγάλανα νερά της Αμοργού.

Σκηνοθεσία: Luc Besson
Παίζουν: Jean-Marc Barr, Jean Reno,Rosanna Arquette

Την έχεις δει; Έχουμε και άλλες σινεφίλ επιλογές.

Από την άλλη, τι σόι Youth Cultural Community θα ήμασταν, εάν στο προσκήνιο δεν είχαμε να εκθέσουμε και τις αγαπημένες μας σειρές. Στην προκειμένη περίπτωση, το Suits, είναι μια σειρά η οποία σαρώνει από το 2011 και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξηΤι είναι αυτό που την έχει κάνει τόσο πετυχημένη;

1Η συνταγή είναι απλή. Μια από τις κορυφαίες δικηγορικές εταιρίες της Νέας Υόρκης, η οποία δε βρίσκεται ποτέ σε ησυχία και παλεύει με ζήλο να διατηρήσει το όνομα της στην κορυφή. Εκπροσωπείται από τον ορισμό της δυναμικής γυναίκας είδωλο Jessica Pearson, τον αμφιλεγόμενο χαρακτήρα Louis Litt και φυσικά, τον ακαταμάχητα γοητευτικό Harvey Specter, έναν από τους καλύτερους δικηγόρους στο Μανχάταν, αλλά και το βοηθό -όχι και τόσο δικηγόρο όμως- Mike Ross, αφού ο Mike είναι ένας εξαίρετος δικηγόρος με λαμπρό μέλλον, εφόσον όμως το μυστικό του μείνει στην αφάνεια, ότι δηλαδή, δεν πήγε ποτέ και δεν αποφοίτησε ποτέ από τη Νομική Σχολή. Η σειρά αυτή είναι ένας καθημερινός αγώνας δρόμου, που αλλάζει τα στερεότυπα του τύπου “η ζωή στο γραφείο είναι βαρετή”. 

Αυτές ήταν κάποιες από τις προτάσεις για ένα πιο εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης, που δε θα χρειαστεί καθόλου κόπο και καθόλου χρήμα. Όλοι λίγο πολύ έχουμε βρεθεί στην ανάγκη του απλώς να μην κάνουμε τίποτα το Σάββατο μας, εδώ απλώς επιχείρησαμε να κάνουμε αυτό το τίποτα, κάτι σαν ατομικό happy hour! 

Σε περίπτωση που έχεις δει αυτές τις ταινίες μπορείς πάντα να διαβάσεις τις προτάσεις του προηγούμενου σαββατοκύριακου.

Σχόλια