Συμβουλές για να την “βγάλεις” όταν είσαι άφραγκος…(Το μεγαλύτερο μέρος του μήνα δηλαδή)

Αγαπητέ μου συνάδελφε αλλά και φίλε φοιτητή,

Τι κάνεις;  Έχω πολύ καιρό να σε δω και θα μπορούσα να πω ότι μου έλειψες λιγάκι. Πώς είσαι πώς περνάς; Άσε πριν προλάβεις να μου πεις την κατάστασή σου, άσε με να σου πω την δικιά μας. Μέσα του μήνα, και το budget ελάχιστο; Μια από τα ίδια φίλε μου. Άφραγκος!
Και τι κάνουμε; Εκτός από τον σταυρό μας και την προσευχή μας; Πολλά μπορούμε να κάνουμε! Αρκεί να το θέλουμε. Αρκεί να ψαχτούμε και λίγο. Ας κάνουμε λοιπόν μια ομάδα και να λέμε: «Καλημέρα, είμαι ο Τάδε, είμαι άφραγκος, αλλά περνάω καλά!  Για αυτό αγαπητέ μου φίλε είμαι εγώ εδώ, για να σου δώσω τα φώτα μου! Να σου θυμίσω κιόλας πως είμαστε και συγκάτοικοι (στην τρέλα!), και στην αφραγκία.

Λοιπόν από εδώ και πέρα θέλω να ανοίξεις καλά τα αυτιά και τα μάτια σου και να αφουγκραστείς αυτά που έχω να σου πω. Άκου με και δεν θα χάσεις. Λοιπόν:

  • Δες τα χρήματα σου, μοίρασε τα ανάλογα με το πόσες μέρες έχεις να περάσεις με αυτά, μέχρι να έρθει το επόμενο ρευστό από τους δικούς σου.

    άφραγκος

    Άμα βρεις κάνα 50λεπτο θα ‘ναι!

  • Αφού έχεις καθορίσει τα χρήματα για την κάθε μέρα, τήρησε το όριο αυτό! (ναι, ξέρω από πρώτο χέρι κιόλας πώς είναι δύσκολο) Αλλά κάντο! Το καλό κουμάντο στα οικονομικά σου είναι μια δεξιότητα που θα πρέπει να αποκτήσεις νωρίς στην ζωή σου. Και κυρίως στην φοιτητική σου ζωή! Αλλιώς ξέρεις, μένεις άφραγκος και παρακολουθείς τις συναντήσεις της παραπάνω ομάδας.
  • Φάε στην φοιτητική λέσχη! Ντάξει, μπορεί να την κράζεις λίγο, αλλά σκέψου πώς έχει φαγητό, και δη μαγειρευτό φαγητό, τζάμπα! Το μαγειρευτό είναι φίλος μας( όκευ, δεν είναι σαν το φαΐ της μαμάς, αλλά καλύτερο από τα πιτόγυρα.)

    άφραγκος

    Απλά χορτάτος!

  • Αν πάλι, δεν έχεις την «πολυτέλεια» της φοιτητικής λέσχης, μάθε να μαγειρεύεις! Δύσκολα σου βάζω ε; Λοιπόν επειδή είναι μίζερο όμως να τρως μόνος, πάνε σ΄έναν φίλο και μαγειρέψτε! Ή κάντε την προσπάθεια τουλάχιστον. Αν δεν είναι κάρβουνο,το φαγητό τρώγεται! Τουλάχιστον θα έχει πλάκα, και θα μπορείς να κοκορεύεσαι μετά.

    άφραγκος

    Ακόμη και με αφραγκίες , μπορούμε να φάμε όλοι μαζί!

  • Επειδή όμως έρχεται και η ώρα που νυχτώνει, και η επιθυμία για οινοποσία αυξάνει… Ξεκίνα την βραδιά σου από το σπίτι και μετά βγες έξω, άμα υπάρχει όρεξη από την παρέα. ( ε δεν αξίζει να γίνεις και γκάιντα)
  • Μπορείς να διοργανώσεις βραδιές ταινιών ή τους γνωστούς σε όλους μαραθώνιους ταινιών. Πάρτε και ποπ κορν και καλή προβολή! Και για να μην το βαρεθείς αυτό, κάθε φορά ορίστε άλλο είδος. Εξάλλου, οι ταινίες στο σπίτι, είναι η καλύτερη λύση όταν είσαι άφραγκος.
  • Πάνω στο προηγούμενο, μπορείς να πηγαίνεις στις προβολές ταινιών που διοργανώνουν διάφορες ομάδες στο πανεπιστήμιο. Το τι υπάρχει και πότε, μπορείς να το βρεις πολύ εύκολα στο FB, αλλά και σε αφίσες που θα υπάρχουν λογικά στην σχολή σου!
  • Άμα από την άλλη θέλεις κάτι πιο τρελό και ξέφρενο,οργάνωσε ένα παρτάκι σε σπίτι,(σε παρακαλώ! Ρεφενέ, όπως λέει και ο πατέρας μου), δεν θέλει πολλά χρήματα, και η φίλη Ελένη σού δίνει συμβουλές για αυτό! Βασικά άμα βάλεις το σπίτι και το ποτό σου είναι όλα κομπλέ. Και αν είσαι τυχερός…you’re up all night to get lucky!
  • Άραξε περισσότερο στην σχολή σου. Ας είναι καλά το tichu, κάνει τον χρόνο να περνάει γρήγορα και ανέξοδα! Άφραγκος είσαι, όχι δυσκίνητος! Πάνε εκεί στο κυλικείο σου και απλά άραξε!άφραγκος

Αυτά από μένα αγαπητέ μου φίλε, να περιμένεις ξανά τα νέα μου. Μην ανησυχείς δεν θα σε ξεχάσω. Ας είναι καλά τα «ταχυδρομικά» περιστέρια που με τιμάν κάθε τρεις και λίγο στην Αριστοτέλους και μου θυμίζουν να σου στέλνω!

Σχόλια