Είναι κάτι πρωινά και μεσημέρια… και βράδια… που σε πιάνει όρεξη για γλυκό βρε παιδί μου! Ο φούρνος ή το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σου είναι μακριά και άσε που έχει κρύο για να βγεις έξω. Ακόμη μπορεί να έχεις καλέσει τους φίλους σου στο σπίτι και να θέλεις να τους κεράσεις κάτι φτιαγμένο από τα χεράκια σου (που μεταξύ μας δεν έχουν μαγειρέψει και πολλά στο παρελθόν). Έτσι, λοιπόν, σκεφτήκαμε να σου εκμυστηρευτούμε μια πολύ γλυκιά, σοκολατένια και ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ συνταγή για μια λαχταριστή σοκολατόπιτα.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι λίγα και το κόστος τους επίσης πολύ μικρό.
Για τη βάση θα χρειαστείς:
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3/4 κούπας κακάο
- 2 κούπες ζάχαρη (αν δεν τη θέλεις πολύ γλυκιά αφαίρεσε μισή κούπα)
- 3/4 κούπας μαργαρίνη soft
- 4 αυγά
- 1/2 κούπας γάλα
- 1 βανίλια
- 1/4 κ.γ σόδα μαγειρική
Για το γλάσο χρειάζεσαι:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 1 κούπα γάλα
Εκτέλεση της βάσης:
Βάζεις όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις λίγο με ένα κουτάλι. Ύστερα χτύπα τα με ένα μίξερ για ‘5, ώστε να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Ύστερα άδειασε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί. Τώρα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Πως να φτιάξεις το γλάσο:
Βάλε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα και το γάλα. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αφού βράσει ρίξε το γλάσο πάνω στη βάση που έψησες.
Tips
- Για να καταλάβεις αν ψήθηκε έλεγξε το με μια οδοντογλυφίδα. Αν τρυπήσεις τη βάση και βγάλεις την οδοντογλυφίδα καθαρή τότε είναι έτοιμο.
- Στο γλάσο βάλε γάλα με 1,5% λιπαρά για πιο ελαφρύ.
- Το πιο σημαντικό! Πριν χύσεις το γλάσο στη βάση, κόψε την σε κομμάτια, ώστε να εισχωρήσει παντού η σοκολάτα και η σοκολατόπιτα να γίνει πιο λαχταριστή και ζουμερή.
- Καλό είναι να προθερμάνεις το φούρνο 5 λεπτάκια πριν.
Καλή απόλαυση!