Site για να περνάτε εποικοδομητικά τον χρόνο σας στο διαδίκτυο!

Μερικές φορές περνάει, έτσι φευγαλέα από το μυαλό μου, η σκέψη να χρονομετρούσα κάποτε πόσες ώρες σπαταλάω τη μέρα χαζεύοντας στο Internet κυριολεκτικά ανούσιες βλακείες και πόσες φορές έχω κάτσει στον υπολογιστή σκεπτόμενη ότι έχω να κάνω 2-3 δουλειές και μετά θα τον κλείσω (3 ώρες μετά έχω κάνει όλα τα άλλα εκτός από τις δουλειές μου!).

Φυσικά, αυτήν την τρομακτική χρονομέτρηση δεν την έκανα ποτέ. Όταν υπολογίζεις πόσο χρόνο (ή χρήμα) σπαταλάς με το μυαλό σου, στο περίπου, το σοκ είναι στιγμιαίο και μετά ξεχνιέται. Μπορείς πάντα να κάνεις κι ένα σκόντο της αρεσκείας σου του τύπου, “ε πόσες ώρες να έχασα μωρέ στο Ίντερνετ; Τρεις-τέσσερις; Θα ξυπνήσω αύριο τρεις ώρες νωρίτερα, να το αναπληρώσω.” Στην πραγματικότητα μπορεί να έχεις περάσεις μπροστά στην οθόνη σου, συνολικά μέσα στη μέρα πάνω από 6 ώρες, χωρίς να κάνεις κάτι συγκεκριμένο ή ουσιαστικό.

Αν όμως δεν έχεις καταγεγραμμένα ντοκουμέντα που να σου τρίβουν τα πραγματικά περιστατικά στη μούρη, που να είναι πάντα εκεί γραμμένα για να σου υπενθυμίζουν πώς μοίρασες τις δουλειές σου, δεν συνειδητοποιείς ποτέ τη σπατάλη χρόνου (ή χρήματος).

χαμένος χρόνος

Τέλος πάντων, αρκετά με τις φιλοσοφίες. Η οθόνη του υπολογιστή είναι ένας πειρασμός στον οποίο πάντα θα υποκύπτουμε. Υπάρχει, όμως, κάποιος τρόπος να γίνει αυτός ο χαμένος χρόνος συνήθως μπροστά της, κάτι λίγο πιο δημιουργικός και ωφέλιμος; Φαίνεται πως κάτι υπάρχει. Και επειδή έχω μια μανία με τις λίστες, να μια ενδιαφέρουσα λίστα.

  1. Brain-pickings: ιστορίας, φιλοσοφίας, τέχνης latest news and trivia.
  2. Learnist: βίντεο μικρής διάρκειας -για να μην σας κουράζουν- πάνω σε ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων.
  3. Alison: ξαδερφάκι του Coursera και του Udemy, το ίδιο όμορφο και free.
  4. Mental Floss: ένα πιο διαδραστικό και διασκεδαστικό site γνώσης.  Αξίζει!
  5. Brain Pump: feed your curiosity
  6. Project Gutenberg: δωρεάν βιβλία
  7. Lynda: powered by LinkedIn. Υπέροχο site, μόνο που χρειάζεται να πληρώσεις συνδρομή. ( Το βάζω γιατί πραγματικά, είναι τέλειο!)
  8. Drawspace: μια ιστοσελίδα αποκλειστικά για αυτούς που αγαπούν να σχεδιάζουν.
  9. Hackaday: τρελές πατέντες για πολύ καμένους.
  10. Do It Yourself: γιατί το DIY το έχουμε όλοι στο αίμα μας!
  11. Unplug the TV: το ζάπινγκ στην τηλεόραση, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι!
  12. AboveTopSecret: μια άλλη ματιά στις ειδήσεις.
  13. Vsauce: απαντήσεις σε όλες σας τις απορίες, ακόμη και σε αυτές που δεν έχετε ρωτήσει ακόμη!

Bonus σελίδα φυσικά το Frapress.gr!

Οκ και επειδή κανείς δεν είναι τέλειος, ώστε να βλέπει συνέχεια επιμορφωτικά vide-άκια … θέλετε να σπαταλήσετε το χρόνο σας μπροστά σε μια οθόνη; Σπαταλήστε τον, αλλά με στυλ και ίσως, λίγη σκέψη!

  1. χαμένος χρόνοςTypingTest: πόσο καλά ξέρεις το πληκτρολόγιό σου;
  2. Virual Bubble-Wrap: έχεις κόλλημα με αυτό το ποτέ-δεν-θα-μάθω-πώς-το-λένε-στα-ελληνικά που το χρησιμοποιούμε στο αμπαλάζ αλλά στην πραγματικότητα, το χρησιμοποιούμε για να σκάμε τις φυσαλίδες; Υπάρχει και σε ψηφιακή μορφή.
  3. Brainteaser: παιχνίδια μεν, που ακονίζουν το μυαλό δε.
  4. Draw a stick man: η πιο τέλεια χαζομάρα που έχω δει στο Ίντερνετ τις τελευταίες μέρες. Απλά παίξτε το!
  5. Make everything ok: τόσο απλό!

 

Πηγές: inc.com, Business Insider, Funny/All women’s talk, Reddit

 

Σχόλια