Γράφει Η Κατερίνα Τακιάδη

Είναι βράδυ και ξαφνικά θυμάσαι πως έχεις καλέσει την παρέα σου να φάτε, αλλά τι να κάνουμε που ο σουβλατζής της γειτονιάς σου πιθανότατα να έχει κλείσει, γιατί έχει οικογένεια και θέλει και αυτός να γιορτάσει τα Χριστούγεννα; Σκέφτεσαι τι να κάνεις. Η μάνα σου ξέρεις ότι αν την πάρεις τηλέφωνο θα σε βοηθήσει μεν αλλά θα αρχίσει να σε ‘’στολίζει’’ σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο με όμορφα επίθετα για το πόσο ανεπρόκοπος και ανεύθυνος είσαι, που καλείς κόσμο χωρίς να έχεις ετοιμάσει κάτι. Ανοίγεις τον τσελεμεντέ της γιαγιάς σου και τότε ξαφνικά αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μιλάς γερμανικά (για την ακρίβεια οι οδηγίες που γράφονται είναι χειρότερες και από τα γερμανικά). Απελπίζεσαι… Τελικά όμως, τα καταφέρνεις και κάνεις τη σωστή κίνηση! Ανοίγεις τον υπολογιστή σου και πολύ απλά πληκτρολογείς στο ίντερνετ <<Εύκολες συνταγές για φοιτητές, frapress >> και είσαι έτοιμος !

Η συνταγή λοιπόν, που προτείνω να φτιάξεις είναι κρέπες με κρέμα γάλακτος, τυρί και ζαμπόν. Μπορείς να προσθέσεις και οτιδήποτε άλλο θέλεις. Είναι εύκολη, γρήγορη και ιδανική συνταγή για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου.κρέπες

Υλικά για τις κρέπες :
• 2 αυγά
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 φλιτζάνι αλεύρι
• 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι

Οδηγίες για να τις φτιάξεις

Χτυπάμε τα αυγά και σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε για 30 λεπτά. Ύστερα παίρνουμε ένα τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό και βάζουμε τόση ποσότητα -από το μείγμα μας- έτσι ώστε να καλύψει το τηγάνι. Περιμένουμε να ψηθεί από κάτω και μετά τη γυρίζουμε. Περιμένουμε πάλι να ψηθεί και από την άλλη μεριά και ύστερα τη βγάζουμε από το τηγάνι. Οι κρέπες που θα σου βγουν είναι περίπου δέκα, εάν θέλεις παραπάνω θα πρέπει να διπλασιάσεις τα υλικά.

Υλικά για την γέμιση :
• 10 φέτες του τοστ τυρί μίλνερ
• 10 φέτες του τοστ ζαμπόν
• 1 κρέμα γάλακτος (με 35% λιπαρά)

Οδηγίες για να γεμίσεις τις κρέπες

Παίρνουμε τις κρέπες που δημιουργήσαμε και βάζουμε τυρί, ζαμπόν και ξεκινάμε να τις τυλίγουμε. Αφού τις τυλίξουμε, παίρνουμε ένα γυάλινο πυρέξ και το βουτυρώνουμε. Εάν δεν έχεις και με περνάς για εξωγήινη αυτή τη στιγμή μπορείς να κάνεις το ίδιο και σε ένα ταψί. Ύστερα, τοποθετούμε τις κρέπες στο πυρέξ/ταψί και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και αν θέλουμε λίγο παραπάνω τυρί. Τέλος, αφήνουμε τις κρέπες να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο (συγκεκριμένα στους 180°C ), μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν χρώμα από πάνω οι κρέπες. Μόλις γίνει αυτό οι κρέπες σου είναι έτοιμες για σερβίρισμα και πεντανόστιμες!!

κρέπες
Extra Tips
• Σε περίπτωση που βιάζεσαι πολύ πάρε από το σούπερ-μάρκετ της γειτονιάς σου έτοιμα κατεψυγμένα φύλλα για κρέπες, δε κοστίζουν πολλά και είναι εξίσου νόστιμα.
• Καλό θα ήταν να έχεις παραπάνω φέτες τυρί και ζαμπόν, ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα φτάσουν για όλους.
• Μπορείς επίσης να φτιάξεις μεγαλύτερο μείγμα για κρέπες, ώστε να κρατήσεις μερικές και να τις κάνεις γλυκές με merenda και τριμμένο μπισκότο.

Σχόλια