Abort, Retry, Ignore?
with Florian Kupfer [DE]

 Stage 1:

Florian Kupfer (DE)

Morah

Manu

Stage 2:

Akylla

Paul Bennett

Ήχος Ανοχής

Florian Kupfer

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015
Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Ώρα προσέλευσης: 23.00
Είσοδος: 8 ευρώ

Abort/Retry/Ignore? η ειδοποίηση που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή όταν προκύπτει κάποιο κρίσιμο λάθος.

Κρίσιμο λάθος: Η αυθεντικότητα, ο ρυθμικός παλμός και η δημιουργική ορμή της αστικής club κουλτούρας έχουν εξασθενίσει.

Ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις της, η μουσική club σκηνή της πόλης συσπειρώνεται και αναρωτιέται: Εγκαταλείπουμε; Ξαναπροσπαθούμε; Αγνοούμε;

Σκοπός μας, να ορίσουμε τη νέα μουσική ταυτότητα της Αθήνας.

Στο Abort, Retry, Ignore? εγχώριοι και ξένοι DJs και παραγωγοί θα βρίσκονται στο Ρομάντσο παρουσιάζοντας τον σύγχρονο ηλεκτρονικό club ήχο του κόσμου.

Το χριστουγεννιάτικο Abort, Retry, Ignore? φιλοξενεί τον αινιγματικό, νέο DJ και παραγωγό από το Βερολίνο, Florian Kupfer, γνωστό για τον ωμό, ακατέργαστο ήχο του και για το ιδιόρρυθμο στυλ του. Τον Kupfer θα συνοδέψουν ο resident του Ρομάντσο Morah και ο Manu. Στο δεύτερο stage καλεσμένος για πρώτη φορά ο Akylla, ένας DJ του οποίου το όνομα είναι βαθιά συνδεδεμένο με τα θρυλικά house party των 90s στην Ελλάδα. Μαζί του, για πρώτη φορά επίσης, ο Ήχος Ανοχής, και ο resident Paul Bennett.

Florian Kupfer

Florian Kupfer [DE/ L.I.E.S./ W.T.]

Παρά το γεγονός ότι η ανοδική πορεία του Florian Kupfer στον κόσμο της club σκηνής υπήρξε γρήγορη και ξαφνική, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση έκπληξη. Γεννημένος στο Wiesbaden της Γερμανίας, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την techno των 90s λόγω της αγάπης της μητέρας του για το μουσικό είδος, και «σπούδασε» παραγωγή στην εφηβεία του μέσω της hip-hop. Η γνωριμία του με τον άνθρωπο πίσω από τη δισκογραφική εταιρία L.I.E.S., Ron Morelli, στο Robert Johnson στο Offenbach, οδήγησε στην εξ’ ολοκλήρου μεταβολή της μουσικής αισθητικής του Kupfer και στην παγίωση της επαγγελματικής τους σχέσης.

To “Lifetrax”, η πρώτη κυκλοφορία του Kupfer, το 2013, έγινε αμέσως επιτυχία, η οποία τον οδήγησε στο Βερολίνο και σε πλήθος εμφανίσεων και κυκλοφοριών στην L.I.E.S., στην Russian Torrent Versions και στην W.T. Records του Willie Burns. Η μουσική για τον Florian Kupfer παραμένει μια άκρως προσωπική υπόθεση, με τα κομμάτια του να χαρακτηρίζονται από αινιγματικό, ζεστό, αναλογικό ήχο.

http://www.residentadvisor.net/dj/floriankupfer

https://soundcloud.com/kupfer

https://www.facebook.com/floriankupfermusic/?fref=ts

 

Morah [Phormix/ Return to Disorder/ Berceurse Heroique]

O Morah έχει βάση του την Αθήνα, όπου και διοργανώνει τα Phormix parties. Μέσα από αυτά εκφράζει τη γνήσια αγάπη του για τη μουσική. Σαν παραγωγός κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο του βινύλιο στη δισκογραφική της Helena Hauff (Return to Disorder) και θα ακολουθήσει το δεύτερο μέσα στο 15’ στο label του ΚEMAΛ, Berceuse Heroique.

https://soundcloud.com/morah-l

https://soundcloud.com/phormix

 

Manu [Meltdown]

Ο Manu, κατά κόσμον Μανώλης Κυπριωτάκης, είναι ακροατής και συλλέκτης ηλεκτρονικής μουσικής για πάνω από μια δεκαετία, διερευνά ιδιαίτερα μουσικά ακούσματα και εμπλουτίζει συνεχώς τα set του με πολλές τάσεις του είδους.

Το 2010 ξεκίνησε τα Meltdown parties με τον Roman Svirsky, προσκαλώντας αξιόλογους καλλιτέχνες, όπως οι XDB, Anton Zap, Baby Ford, Traxx, Madteo, Break SL, DJ Deep και άλλους.

Βασικές επιλογές τους η house και η techno, με αδυναμία στην αμερικάνικη σκηνή, χωρίς βέβαια να λείπουν οι εκπλήξεις, κάνοντας έτσι κάθε φορά τα set του να ξεχωρίζουν.

https://soundcloud.com/meltdowwn

http://meltdownathens.tumblr.com/

www.facebook.com/meltdownathens?fref=ts

 

Akylla

Ο Akylla έχει έρθει σε επαφή με ιδιαίτερους ήχους από νεαρή ηλικία, λόγω της αγάπης των γονιών του για τη μουσική. Το 1987, μια χρονιά που η house μουσική έχει μεγάλη απήχηση στα club και το ραδιόφωνο, τον βρίσκει στη Νέα Υόρκη, όπου του δίνεται η ευκαιρία να γνωριστεί με την ταχέως αναδυόμενη σκηνή.

Το όνομα του Akylla είναι βαθιά συνδεδεμένο με τα θρυλικά house party των 90s στην Ελλάδα. Κεντρική μουσική φιγούρα των διάσημων “Magna” party μέχρι το 2000 και, στη συνέχεια, εμπνευστής και resident DJ των εβδομαδιαίων πάρτι “Breathe Deep Athens”, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της εγχώριας club σκηνής, ενώ έχει δεχτεί διεθνή αναγνώριση, τόσο μέσα από τη συμμετοχή του στην ομάδα του νεοΰορκέζικου club Shelter, όσο και με ευρωπαϊκές εμφανίσεις κοντά σε ονόματα όπως οι Masters at Work και ο Francois Kevorkian.

https://soundcloud.com/breathedeepathens

https://www.facebook.com/BreatheDeepAthens/

 

Paul Bennett [Modernista/ Berceurse Heroique]

Ο DJ και παραγωγός Paul Bennett, ξεκίνησε τη μουσική του πορεία υπογράφοντας κάποια από τα πιο γνωστά edits της δισκογραφικής Moxie Disco. Έκτοτε ασχολείται με παραγωγές που κυκλοφορούν στην δική του λονδρέζικη Modernista, και με side projects στις Rush Hour και Berceurse Heroique.

Τα set του χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία, ενώ ο ίδιος είναι φανατικός μουσικός συλλέκτης.

http://www.modernistarecords.co.uk/

https://soundcloud.com/modernista

http://www.residentadvisor.net/record-label.aspx?id=3484

 

Ήχος Ανοχής

Ο Ήχος Ανοχής είναι ενεργός στην ελληνική club σκηνή από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 έως και σήμερα. Έχει εμφανιστεί στο Big Chill sessions της Νάξου, στο Enchanted Garden της Αγγλίας, και πρόσφατα στο Rhythm Café του Τόκυο. Η συνεργασία του με το BBluz cafe, του έδωσε την ευκαιρία να παίξει δίπλα στους Todd Terje και The Unabombers.

Στα μέσα των 90s συνδιοργάνωνε βραδιές ως Flavour ή Intrafunk, οι οποίες έχουν φιλοξενήσει ονόματα όπως οι DJ Harvey, Simon Lee των Faze Action, Jazzanova,Tim Love Lee (Tummy Touch), αλλά και καλλιτέχνες της Paper Recordings. Αν έπρεπε να βάλει ταμπέλα στον ήχο του, αυτή θα ήταν leftfield house & disco. Το πάθος του για την jazz, την funk και την fusion οδήγησαν στη συνεργασία του με τον Jazz FM 102,4 και, αργότερα, με τον Cool FM 98,7.

https://soundcloud.com/ixos-anoxis

Χορηγοί επικοινωνίας

ΜΤV, www.mtvgreece.gr, www.rise.gr , www.debop.gr, www.frapress.gr, www.beater.grwww. clubber.grwww.cannibalradio.gr

Μεγάλος χορηγός

Vodafone CU

Florian Kupfer

Σχόλια