INTO THE LIGHT SHOWCASE

“A Brief Tale of Greek Electronic Music”

 Main live acts:

DIMITRIS PETSETAKIS

VANGELIS KATSOULIS

AKIS

Support live act:

Starcount

Main DJ set:

TAKO REYENGA (NL)

Support DJ sets:

Dimitri Papaioanou

Petit Bear

+Vinyl Microstore pop up store

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015
Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Ώρα προσέλευσης: 21.30
Είσοδος: 5 ευρώ

Τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής σκηνής της Ελλάδας, ξανά επί σκηνής, σε μία σπάνια και πρωτότυπη μουσική συνεύρεση! Μια ιστορικής σημασίας βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική με μοναδικά live και DJ sets.

Mε βασικούς πρωταγωνιστές τους συνθέτες Δημήτρη Πετσετάκη, Βαγγέλη Κατσούλη και Άκη Δαούτη, πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής σκηνής των ‘80s, το ανεξάρτητο δισκογραφικό label Into the Light, διοργανώνει το πρώτο του επίσημο showcase, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στο Ρομάντσο.

Έχοντας ξαναφέρει στο φως την “κρυμμένη” ηλεκτρονική πλευρά της Ελλάδας, με  κυκλοφορίες σε διεθνές επίπεδο, το αθηναϊκό αυτό label προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε (ή να θυμηθούμε) τρεις πολύ σημαντικούς εκπροσώπους της. Ένα live ηχητικό οδοιπορικό στο μινιμαλισμό, την ambient και το new age, με avant-garde επιστρώσεις και αρκετό αυτοσχεδιασμό!

Τι νόημα όμως έχει το παρελθόν αν δεν μεταμορφώνεται σε ζωτικό συστατικό του παρόντος; Την απάντηση θα δώσει ο πρωτοεμφανιζόμενος Starcount με το πρώτο επίσημο live του!

Το event θα κλείσει με ένα πολλά υποσχόμενο DJ set του συνιδιοκτήτη και συνεπιμελητή της Into The Light Records, Tako Reyenga, αλλά και εκλεκτικά DJ set των στενών φίλων του label, Δημήτρη Παπαϊωανου & Petit Bear. Από το ιδιαίτερο αυτό μουσικό γεγονός δε θα μπορούσε να λείπει και το pop-up store του δισκοπωλείου Vinyl Microstore, που για την περίσταση θα διαθέτει βινύλια και cd σε ανάλογο ύφος, καθώς και merchandise αφιερωμένο στο ιδιαίτερο αυτό μουσικό γεγονός.

INTO THE LIGHT

Η δισκογραφική Into the Light πρωτοκυκλοφόρησε, το 2012, τη μουσική συλλογή με τίτλο “INTO THE LIGHT: A Journey Into Greek Electronic Music, Classics & Rarities (1978 – 1991)”, προκαλώντας σε παγκόσμιο επίπεδο το ενδιαφέρον για τη “χαμένη” ελληνική ηλεκτρονική μουσική της περιόδου. Με – άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο – δυσεύρετες ηχογραφήσεις από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών (μεταξύ άλλων και οι Λένα Πλάτωνος, Σταύρος Λογαρίδης, Μιχάλης Ρακιντζής και Βαγγέλης Κατσούλης), η συλλογή έγινε γρήγορα sold-out, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές διεθνώς και δίνοντας την αφορμή για τη συνέχιση της δραστηριότητάς της με περισσότερες κυκλοφορίες, οι οποίες μάλιστα εστιάζουν πλέον όλο και περισσότερο σε σπάνιο, ακυκλοφόρητο υλικό. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το δεύτερο – σε βάθος  25ετίας – προσωπικό album (“Endless LP”) του Δημήτρη Πετσετάκη, ο οποίος θα έχει και την τιμητική του στην εν λόγω βραδιά.

https://www.facebook.com/IntoTheLightRecords

DIMITRIS PETSETAKIS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΣΕΤΑΚΗΣ

Ρομάντσο

Ιδρυτικό μέλος του Σ.Ε.Σ.Η.Μ. (Σύλλογος Ελλήνων Συνθετών Ηλεκτρονικής Μουσικής, δημιούργημα του Ιάνη Ξενάκη), ο Δημήτρης Πετσετάκης έκανε το ντεμπούτο του με το album “Missing Links” στην Utopia (ετικέτα του Βαγγέλη Κατσούλη). Είναι ο καλλιτέχνης που κυκλοφόρησε πιο πρόσφατα στην Into the Light το album ‘’Endless’’, το οποίο περιέχει κατεξοχήν ακυκλοφόρητο υλικό από τις αρχές των 80s έως σήμερα. Η μουσική του συνίσταται από στοιχεία μινιμαλισμού, συγκεκριμένης μουσικής, εθνικών φορμών απ΄ όλο τον κόσμο, καθώς και προηγμένες τεχνικές στις κιθάρες (ηλεκτρικές, ακουστικές, άταστες), στους συνθετητές και στα πάσης φύσεως ακουστικά όργανα (έγχορδα, κρουστά, πνευστά). Παράλληλα, είναι από τους λίγους συνθέτες ηλεκτρονικής μουσικής που σε βάθος 25ετίας παρέμειναν πιστοί στο μουσικό τους ύφος. Το συγκεκριμένο live θα πιστοποιήσει, κατά κάποιο τρόπο, το διαχρονικό του αυτό σθένος.

http://dimitrispetsetakis.gr/

VANGELIS KATSOULIS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Ρομάντσο

Αρχικά επηρεασμένος κυρίως από την avant-garde σκηνή της εποχής, κάνει στροφή στο μινιμαλισμό με το δισκογραφικό του ντεμπούτο και την ηλεκτρονική σύνθεση “Νύχτα”, ενώ δεν αργεί να εισάγει στις συνθέσεις του και στοιχεία που ανήκουν στο χώρο της jazz/improv, funk και rock. Εκτός από τα πολυάριθμα album που έχει κυκλοφορήσει από το 1986 έως και σήμερα, έχει συνθέσει και για τη μικρή οθόνη, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Το 2014, κυκλοφορεί στην Into The Light τη μουσική συλλογή “The Sleeping Beauties” με την υποσημείωση “A Collection Of Early And Unreleased Works”, στο οποίο βρίσκουμε μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές του καλλιτέχνη, δύο ακυκλοφόρητες εκτελέσεις, καθώς και δυο ολοκαίνουργια κομμάτια που γράφτηκαν ειδικά για τη συλλογή. Ο Βαγγέλης Κατσούλης – από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκε πίσω στα 70s – στέκεται ακόμη απόλυτα συνεπής στην κατάθεση ακροαμάτων, διατηρώντας την ικανότητά του να ελίσσεται ανάμεσα σε μουσικά είδη και φόρμες, δίνοντας, όμως, πάντα το δικό του προσωπικό στίγμα.

http://www.vangeliskatsoulis.gr/

AKIS / ΑΚΗΣ ΔΑΟΥΤΗΣ

Ρομάντσο

Παράλληλα με τις σπουδές του στις Η.Π.Α. στα 80s, παίρνει μαθήματα κλασικής κιθάρας από τον Αντρέϊ Μεντζούκωφ και μελετά σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής με τον Μάρκ Φίλιπς, ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και τζαζ. Από το 1986 εργάζεται στο σύστημα της Πολυαγωγίας. Το πρώτο του έργο, Crystal Forest (Κρυστάλλινο δάσος), για μαγνητοταινία είναι φτιαγμένο στο σύστημα της Πολυαγωγίας (UPIC) του ΚΣΥΜΕ και έχει ως αρχική πηγή ήχους κρυστάλλων. Η επόμενη σύνθεσή του, Solar Rain (Ηλιακή βροχή, 1987), παρουσιάστηκε στο 15ο Φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στην Μπουρζ (Bourges) της Γαλλίας, ενώ το έργο του Into the Light  προκρίθηκε από τη διεθνή επιτροπή για τις Παγκόσμιες Μουσικές Ημέρες 1988 του Χονγκ-Κονγκ. Παράλληλα με την ηλεκτρονική μουσική, έχει γράψει τραγούδια σε ύφος φανκ, ροκ και ρέγκε, αλλά και μουσική για θέατρο και κινηματογράφο (Από την άκρη της πόλης, Δεκαπενταύγουστος του Κωνσταντίνου Γιάνναρη και Μάτια από νύχτα  του Περικλή Χούρσογλου). Στην Into the Light πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 ένα διπλό βινύλιο, το οποίο θα περιλαμβάνει ανέκδοτο, κυρίως, υλικό.

http://www.essim.gr/gr/members/Akis_DAOUTIS.htm

TAKO REYENGA (NL)

Ειδικός προσκεκλημένος της βραδιάς ο συνιδιοκτήτης και συνεπιμελητής της Into the Light, ο Ολλανδός Tako Reyenga. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους digger βινυλίου στην Ευρώπη και συνιδιοκτήτης του γνωστού underground δισκοπωλείου Redlight Records, αλλά και της δισκογραφικής Music From Memory.

http://www.residentadvisor.net/dj/tako

https://soundcloud.com/redlightrecords-amsterdam

Starcount

Στιγμές τυπωμένες σε μηχανική μνήμη, θαμμένες αναμνήσεις ξαναγεννιούνται μέσα από το κύκλωμα, στο σκαρί του αντί ναυτίλου χαραγμένα τα σημάδια του βυθού, το πέρασμά του αναδιοργανώνει τη φωνή του κύματος, επαναλαμβάνει τη ρίμα της αρμονίας και όλα τα γιατί.

https://soundcloud.com/starcount

Dimitri Papaioanou

Λάτρης της μουσικής σε 360 μοίρες.

https://myspace.com/360recordstore

Petit Bear

Πάντα εκλεκτικός και με ιδιαίτερη αγάπη για την μαύρη μουσική, ο Petit Bear, με έδρα την Αθήνα, παντρεύει boogie, disco και house με μοναδικό τρόπο, πραγματοποιώντας επιλεκτικές εμφανίσεις σε διάφορες βραδιές και πάρτι της πρωτεύουσας.

https://soundcloud.com/petit_bear

Χορηγοί επικοινωνίας

ΜΤV, www.mtvgreece.gr, www.rise.gr, www.didee.gr, www.debop.gr, www.frapress.grwww.beater.grwww. clubber.gr, www.cannibalradio.gr

Μεγάλος Χορηγός

Vodafone CU

Σχόλια