EVOLUTIΟΝ

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

ΕΞΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ -ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΕΞΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

EVOLUTION

 

 Πόσους διαφορετικούς τρόπους θα σκεφτόσασταν για να φωτογραφίσετε καθημερινά αντικείμενα όπως μια μπανάνα, ένα φυτό ή ένα κουτάλι με ένα αβγό;

Το νέο φωτογραφικό πείραμα της Canon Αυστραλίας με το όνομα EVOLUTION έρχεται να μας αποδείξει πως υπάρχουν σίγουρα έξι διαφορετικοί τρόποι και άρα έξι διαφορετικές φωτογραφίες.

Στο  συγκεκριμένο πείραμα ζητήθηκε από 6 επαγγελματίες φωτογράφους να φωτογραφίσουν καθημερινά, απλά αντικείμενα που συνήθως δεν έχουν ιδιαίτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον με μόνο έναν βασικό όρο….

    Κανείς δεν μπορεί να τραβήξει την ίδια φωτογραφία δύο φορές.

Κανείς δεν πρέπει να φωτογραφίσει κάποιο από τα αντικείμενα με τον ίδιο τρόπο που το φωτογράφισε κάποιος από τους υπόλοιπους φωτογράφους.

Σκοπός ήταν η δημιουργία έξι διαφορετικών φωτογραφιών με το ίδιο αντικείμενο-θέμα από έξι διαφορετικούς ανθρώπους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο καθένας από τους φωτογράφους να προβληματιστεί και να αναγκαστεί να βάλει τη φαντασία του μπρος και έτσι να σκεφτεί διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης και να φωτογραφίσει το κάθε αντικείμενο με τρόπο εναλλακτικό και σίγουρα κάποιες φορές πρωτότυπο.

Με το παρακάτω πείραμα λοιπόν στόχο είχαν να αποδείξουν οτι ο καθένας απο εμάς μπορεί να αναπτύξει  και να ενισχύσει την ίσως “παραμελημένη” δημιουργικότητα του και να αντλήσει έμπνευση απο παντού,ακόμη και απο πράγματα απλά, μικρά και αδιάφορα αρκεί να αφήσουν το μυαλό και την φαντασία τους ελεύθερα.

Ποτέ μη σταματάς να δημιουργείς, ακόμη και αν πιστεύεις ότι δεν έχεις τίποτε άλλο να δώσεις.

 


Σχόλια