Επειδή ξέρουμε ότι διαβάζεις όπου κι αν πας, συγκεντρώσαμε μερικές εφαρμογές βιβλίων που θες να έχεις στο κινητό σου!

 

Οι παρακάτω εφαρμογές βιβλίων καθιστούν την εμπειρία της ανάγνωσης πιο ξεκούραστη και μοναδική για όλους τους αναγνώστες, ακόμη και τους πιο απαιτητικούς που υποστηρίζουν πως μία κινητή συσκευή δε μπορεί να αντικαταστήσει ένα βιβλίο.

1. Goodreads

εφαρμογές βιβλίων

Δωρεάν (iOS & Android)

Τι προσφέρει: Μια κοινότητα 40 εκατομμυρίων αναγνωστών που αλληλεπιδρούν με: μια βάση δεδομένων 1,1 δις βιβλίων· ένα social feed για να βλέπεις τι διαβάζουν οι φίλοι σου και τι τους αρέσει και ένα διασκεδαστικό, εκσυγχρονισμένο τρόπο οργάνωσης και πανηγυρισμού της λογοτεχνικής σου ζωής.
Εάν δεν είσαι μέλος του Goodreads, τι κάνεις ακόμη;

2. Comixology

εφαρμογές βιβλίων

Δωρεάν, αγορές εντός της εφαρμογής (iOS, Android, και Kindle Fire)

Τι προσφέρει: Μια βιβλιοθήκη με περισσότερα από 75.000 φθηνά (ή δωρεάν) κόμικς, εικονογραφημένα μυθιστορήματα και manga· αποκλειστικά ψηφιακά αναγνώσματα· μία «κινηματογραφική, συναρπαστική” εμπειρία ανάγνωσης που σου επιτρέπει να ξεφυλλίζεις εύκολα τις σελίδες και να κάνεις ζουμ.

3.      We Read Too

εφαρμογές βιβλίων

Δωρεάν (μόνο για iOS)

Τι προσφέρει: Μια τακτικά ενημερωμένη βάση δεδομένων με παιδικά και για νέους ενήλικες βιβλία από έγχρωμους συγγραφείς, στα οποία πρωταγωνιστούν επίσης έγχρωμοι χαρακτήρες. Δε μπορείς να διαβάσεις τα βιβλία στην εφαρμογή, αλλά σου επιτρέπει να μοιραστείς τίτλους με τους φίλους σου και να προτείνεις τίτλους που νομίζεις ότι πρέπει να προστεθούν.

4.      Shelfie

εφαρμογές βιβλίων

Δωρεάν (iOS και Android)

Τι προσφέρει: Μια ευκαιρία να ανεβάσεις φωτογραφίες της βιβλιοθήκης σου και να προσθέσεις ετικέτες, να κατεβάσεις ψηφιακές εκδόσεις επιλέξιμων φυσικών αντιγράφων δωρεάν ή με έκπτωση, να βρεις νέα αναγνώσματα μέσω της περιήγησης σε βιβλιοθήκες άλλων χρηστών και να αξιολογήσεις τα βιβλία που διαβάζεις.

5. Scribd

εφαρμογές βιβλίων

$ 8.99 μηνιαία συνδρομή (iOS και Android)

Τι προσφέρει: Απεριόριστη πρόσβαση σε πάνω από ένα εκατομμύριο βιβλία (συμπεριλαμβανομένων των ηχητικών βιβλίων και κόμικς) και σε περισσότερα από 60 εκατομμύρια έγγραφα (επιστημονικές εργασίες, αρχεία δικαστηρίου, παρουσιάσεις, κλπ), εξατομικευμένες προτάσεις, επιλεγμένοι offline τίτλοι για να τους διαβάσεις οποιαδήποτε στιγμή, και αυτόματος συγχρονισμό με άλλες συσκευές.

6. Poetry

εφαρμογές βιβλίων

Δωρεάν (iOS και Android)

Τι προσφέρει: Μια βάση δεδομένων με χιλιάδες κλασικά και σύγχρονα ποιήματα που οργανώνονται με βάση το θέμα και τη διάθεση, τα οποία μπορείς να  αναζητήσεις με βάση γνωστά αποφθέγματα, να αποθηκεύσεις και να κάνεις share τα αγαπημένα σου.

 

7.      Overdrive

εφαρμογές βιβλίων

Δωρεάν (iOS, Android, Kindle, Nook)

Τι προσφέρει: Πρόσβαση σε πάνω από 30.000 δημόσιες βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο – και τη δυνατότητα να δανείζεσαι ηλεκτρονικά βιβλία, ηχητικά βιβλία και βίντεο από τον κατάλογό τους.

8.      Simple Book Catalog

1024x1024sr

Δωρεάν (μόνο για iOS)

Τι προσφέρει: Μόνο ένα πράγμα : έναν τρόπο να οργανώσεις ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σου. Εύκολο και απλό, όνομα και πράγμα.

 

 

9.      Storyville

εφαρμογές βιβλίων

$ 4,99 για κάθε εξάμηνη συνδρομή (iOS μόνο), ή $ 1,49 ανά μήνα (Kindle μόνο)

Τι προσφέρει: Μια σύντομη ιστορία κάθε εβδομάδα (μοντέρνα και κλασικά αριστουργήματα) – στα οποία θα έχεις μόνιμη πρόσβαση, σχόλια συγγραφέων, προσαρμόσιμες ρυθμίσεις ανάγνωσης και κοινή χρήση στα κοινωνικά δίκτυα.

 

 

10.   Kobo

εφαρμογές βιβλίων

Δωρεάν, αγορές εντός της εφαρμογής (iOS, Android, Blackberry και Windows)

Τι προσφέρει: έναν ευρύ κατάλογο ψηφιακών βιβλίων και περιοδικών για αγορά· λίστες ανάγνωσης που ενημερώνονται συχνά· προσαρμοζόμενο κείμενο· δωρεάν προεπισκόπηση χιλιάδων τίτλων· αυτόματο συγχρονισμό σελιδοδεικτών, σημειώσεων και επισήμανση μεταξύ των συσκευών.

11.   Audible

εφαρμογές βιβλίων

Δωρεάν, αγορές εντός της εφαρμογής (iOS, Android και Windows)

Τι προσφέρει: Μια συλλογή με πάνω από 180.000 ψηφιακά βιβλία για αγορά, ένα σύστημα που παρακολουθεί τη λίστα, τις συνήθειες ανάγνωσής σας, αυτόματες λειτουργίες ύπνου, συγχρονισμός με το Facebook και το Twitter για να τα μοιραστείτε με τους φίλους σας, δυνατότητες πολλαπλών εργασιών για να κατεβάζετε και να ακούτε ταυτόχρονα και ένα newsfeed που σας ενημερώνει συχνά για εκδηλώσεις συγγραφέων και άλλα.

12.   Moon+ Reader

εφαρμογές βιβλίων

Δωρεάν, $ 4,99 για το Pro (Android μόνο)

Τι προσφέρει: Μια φιλική προς το χρήστη συσκευή ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων με πρόσβαση σε χιλιάδες δωρεάν βιβλία διαθέσιμα για download, ιδιαίτερα προσαρμόσιμες εμπειρίες ανάγνωσης (οριζόντια διαρρύθμιση ή πορτραίτο, μέγεθος γραμματοσειράς και χρώμα, νυχτερινή λειτουργία, προσαρμόσιμο autoscroll, ολίσθηση σελίδας), παρακολούθηση των στατιστικών ανάγνωσής σας και πρόσθετες επιλογές (υπογράμμιση, σχολιασμός και λεξικό) στη λειτουργία Pro.

13.   Libib

εφαρμογές βιβλίων

Δωρεάν (iOS και Android)

Τι προσφέρει: ένα ολοκληρωμένο εργαλείο καταγραφής βιβλιοθήκης – για βιβλία, ταινίες, μουσική, βίντεο και παιχνίδια – με δυνατότητα αναζήτησης με λέξεις-κλειδιά, αυτόματη προσθήκη με ISBN σάρωση, πολλαπλές επιλογές βιβλιοθήκης, προσαρμόσιμο σύστημα σήμανσης, καλά σχεδιασμένα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα καταγεγραμμένα στοιχεία, κοινωνικά Feeds για κοινή χρήση και σύσταση, δημόσιες και ιδιωτικές επιλογές προφίλ και ένα εργαλείο σχολιασμού.

14.   The Pickle Index

εφαρμογές βιβλίων

$ 4.99 (iOS μόνο)

Τι προσφέρει: Ένα βιωματικό μυθιστόρημα από τους ανθρώπους πίσω από το Silent History- μία κεντρική αφήγηση (για ένα ακατέργαστο και σε σύγχυση περιοδεύον τσίρκο που καταφέρνει να μπει στην πτέρυγα των μελλοθανάτων) ενισχυμένο με mini-παιχνίδια, συμμετοχή του αναγνώστη, διαδραστικούς χάρτες, συνταγές, και ερωταπαντήσεις.

 

 

15.   Serial Box

εφαρμογές βιβλίων

Bookburners

Αμοιβή εγγραφής $ 1,59 ανά επεισόδιο (iOS μόνο)

Τι προσφέρει: Μεγάλη βιβλία χωρίστηκαν σε επεισόδια – νέα κομμάτια δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα, σε ηχητική μορφή ή ebook, και μια διαφορετική ιστορία κάθε 10-16 εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή: το 16ο επεισόδιο της αστικής φαντασίας από τον Max Gladstone, Bookburners.

 

16.   Pocket

pocket-logo

 

 

 

Δωρεάν (iOS και Android)

Τι προσφέρει: Ένα εργαλείο αρχειοθέτησης για να αποθηκεύσετε τα άρθρα, τα βίντεο και τις σελίδες που θέλετε να διαβάσετε ή να παρακολουθήσετε αργότερα – ακόμη και χωρίς σύνδεση.

 

17.   Gerty

εφαρμογές βιβλίων

Δωρεάν, premium $ 3,99  (iOS μόνο)

Τι προσφέρει: Λίγο από όλα – έναν προσαρμόσιμο αναγνώστη ψηφιακών βιβλίων· διαχείριση της βιβλιοθήκης· προσαρμόσιμη συγχώνευση με εφαρμογές και υπηρεσίες όπως Facebook, Google Maps, IMDB, Wikipedia, Goodreads, Merriam-Webster, Dropbox, κλπ · και ένα σωρό εργαλεία δημοσιογραφίας για να θυμηθούμε πώς είναι να διαβάζεις το βιβλίο που διαβάζεις (επιλογές για λήψη σημειώσεων, ιδιωτικό περιοδικό, σχολιασμός, δημιουργία έκθεσης φωτογραφίας, geo-tagging, και την εξαγωγή του χρονολογίου σας σε μορφή EPUB).

 

18.   The Paris Review

The-Paris-Review217

Συνδρομή ($ 29,99 / έτος, iOS μόνο)

Τι προσφέρει: Κινητή πρόσβαση σε ένα από τα πιο αγαπημένα λογοτεχνικά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων θεμάτων, νέες αρχειακές συλλογές, και το πλήρες αρχείο συνεντεύξεων.

19.   QuizUp

εφαρμογές βιβλίων

Δωρεάν (iOS, Android, Windows, και το Kindle)

Τι προσφέρει: Πρόκειται για ένα κοινωνικό παιχνίδι trivia που καλύπτει πολλά θέματα – αλλά οι βιβλιοφάγοι είναι βέβαιο πως θα βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει.

20.   Indigo

εφαρμογές βιβλίων

Δωρεάν, αγορές εντός της εφαρμογής (iOS και Android)

Τι προσφέρει: το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο του Καναδά, στο τηλέφωνό σας – ανακαλύψτε και αγοράστε νέα βιβλία – δε μπορείτε όμως να τα διαβάσετε στην εφαρμογή – παρακολουθήστε τους πόντους ανταμοιβής σας, λάβετε εξατομικευμένες συστάσεις, επιμεληθείτε τις λίστες επιθυμιών σας, μοιραστείτε τα αγαπημένα με τους φίλους σας·  λάβετε ειδοποιήσεις για ειδικές προσφορές και προωθητικές ενέργειες.

21.   Marvin

εφαρμογές βιβλίων

Δωρεάν, $ 3,99 για την premium έκδοση (iOS μόνο)

Τι προσφέρει: Ένας αναγνώστης ψηφιακών βιβλίων με φιλική προς το χρήστη διασύνδεση, προσαρμόσιμες ρυθμίσεις ανάγνωσης, προσαρμόσιμες εντολές κινήσεων, μια τεράστια ποικιλία γραμματοσειρών, χρονόμετρο ανάγνωσης, ενσωμάτωση των εξωτερικών εφαρμογών, συγχρονισμός του Dropbox, εργαλεία κοινής χρήσης, εξατομικευμένες συστάσεις και εργαλεία διαχείρισης της βιβλιοθήκης που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τις συλλογές σας με βάση το θέμα, τη σειρά, ετικέτες, καταμέτρηση λέξεων και πολλά άλλα.

22.   Kindle

εφαρμογές βιβλίων

Δωρεάν, αγορές εντός της εφαρμογής (iOS, Android και Windows)

Τι προσφέρει: Μια βιβλιοθήκη με πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφιακά βιβλία για αγορά· μια συλλογή δωρεάν ebooks· πρόσβαση σε τοπικές βιβλιοθήκες για να δανειστείς ebooks· μια ευκαιρία να ‘’δοκιμάσεις’’ τα βιβλία πριν τα αγοράσεις· ενσωματωμένο λεξικό, Google και Wikipedia προσαρμόσιμες ρυθμίσεις ανάγνωση· και την ικανότητα να μεταβείς από την ανάγνωση στο άκουσμα.

 

 

Σχόλια