Όταν τα smartphones γίνονται η ζωή μας, έρχεται η κάθε είδους τέχνη να στηλιτεύσει την κατάσταση αυτή…

Επιμέλεια: Θανάσης Ξάνθος

Στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή, η χρήση των smartphones και ο έντονος likeισμός των social networks, έχουν γίνει κάτι σαν δεύτερη φύση μας. Λογικό είναι, λοιπόν, να συντονίζεται ακόμα και το μυαλό μας, με βάση αυτές τις τάσεις της τεχνολογίας, που αποκτούν θέση ρουτίνας στην καθημερινότητά μας.

Στη συλλογή του Cinismo Ilustrado (Ο κυνισμός σε απεικόνιση), ο σχεδιαστής Eduardo Salles έχει δημιουργήσει μια σειρά από posters που αγγίζουν με κυνικό τρόπο όλη αυτή την ψηφιακή εισβολή και πολλά άλλα.

Ο Salles στηλιτεύει με αυτόν τον χιουμοριστικό τρόπο από θρησκεία και πολιτική, μέχρι περιβάλλον και άλλες δημοφιλείς τάσεις.

Με τα σαρκαστικά μότο του τύπου “life is what happens to you while you’re looking at your smartphone” (Ζωή είναι αυτό που σου συμβαίνει, ενώ κοιτάς το κινητό σου) δίνει μια διαφορετική ερμηνεία στο σύγχρονο παραμύθι μας και ονειρεύεται την ημέρα που το CTRL+z θα είναι απλά ένας τρόπος, με τον οποίο θα διαγράφουμε μια κακή στιγμή της ιστορίας…

Μινιμαλιστής φανατικός, όσον αφορά στο σχεδιαστικό, παραθέτει πανέξυπνες ατάκες, επάνω στα posters και προκαλεί, αν μη τι άλλο, χαμόγελο, κάποιες φορές πικρό, σε όσους παρατηρούν την τέχνη του και προβληματίζονται.

Απολαύστε:

EduardoSalles7

 

 

 

EduardoSalles3

 

EduardoSalles6

 

 

EduardoSalles4

 

 

EduardoSalles2

EduardoSalles5

 

EduardoSalles8

 

EduardoSalles11

 

EduardoSalles10

Πηγή: http://kissmygrass.gr/

Σχόλια