Ρομάντσο Club Opening
with Traxx (US) & Maurice Fulton (US)

Stage 1:

Traxx (US)

Miltiades

Sepho

Stage 2:

Maurice Fulton (US)

Paul Bennett

Chris Kontos

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015
Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Ώρα προσέλευσης: 23.00
Είσοδος: 5 ευρώ

Σαν αντανακλαστική αντίδραση στην άποψη που ακούγεται γύρω μας τον τελευταίο καιρό για το τέλος της μουσικής, αλλά και την απουσία φυσικής συνάντησης των ανθρώπων για να γνωριστούν και να διασκεδάσουν, το Ρομάντσο συντάσσεται με μερικούς από τους πιο δυναμικούς – μουσικόφιλους ντίτζεης της πόλης και συνεργάζεται με ορισμένους από τους καλύτερους μουσικούς παραγωγούς και επιμελητές του κόσμου, επαναφέροντας ένα σταθερό σημείο διασκέδασης και μουσικής στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ένα περιβάλλον ανασχεδιασμένο με δύο stages, εξοπλισμένα με Funktion One ηχοσύστημα και υπερσύγχρονα reactive visuals, το club του Ρομάντσο ανοίγει επίσημα για πρώτη φορά δημιουργώντας την νέα club συνθήκη της Αθήνας. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι άνθρωποι της πόλης συναντιόμαστε και ακούμε και πάλι μουσική, χορεύουμε, ανακαλύπτουμε ό,τι νέο, διασκεδάζουμε, γνωριζόμαστε και διαμορφώνουμε τον νέο ήχο της πόλης.

Καλεσμένοι στα 2 stages του Ρομάντσο, 2 ιδιαίτερες μουσικές φιγούρες, με τη δική τους συμβολή και επιρροή ο καθένας στον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο, οι Αμερικανοί Traxx και Μaurice Fulton. Μαζί τους οι residents του Ρομάντσο Paul Bennett, Sepho και Chris Kontos, και ο Miltiades, ο Έλληνας DJ και παραγωγός, στην τελευταία, για το προσεχές χρονικό διάστημα, εμφάνισή του στην Αθήνα.

 

Traxx (US/ Nation/ L.I.E.S)

Ρομάντσο

Traxx / Melvin Oliphant

Ο Traxx λατρεύει να παίρνει ρίσκα. Είναι ένας DJ που δεν του αρέσει να παίζει με τους κανόνες, ξέρει μόνο να τους σπάει και να τους σκορπίζει στο dancefloor.

Για τον Traxx, κατά κόσμο Melvin Oliphant, η μουσική είναι μέσο συνεχούς πειραματισμού, μια ορμητική δύναμη, που ξεπερνά κατηγοριοποιήσεις και ταμπέλες. Γνωστός με τα ψευδώνυμα Dirty Criminals, XX Art, Mysterio, ViLLan X, Saturn V (με τον Tadd Mullinix), X2 και πολλά άλλα, μετρά κυκλοφορίες σε underground δισκογραφικές τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, όπως οι Gigolo, Relief, L.I.E.S., Muzique, M/O/S, και Crème, ενώ έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι DJ Hell, Green Velvet, Legowelt και Mount Sims. Η ίδρυση της δικής του δισκογραφικής, Nation, τον Απρίλιο του 2007, του επέτρεψε να επαναπροσδιορίσει και να αναπτύξει περαιτέρω τον ήχο του, λανσάροντας το πρωτότυπο, φουτουριστικό jackbeat. Με εμπειρία 20 χρόνων πίσω από τα decks και εντυπωσιακή τεχνική, ο Traxx φημίζεται για τις εναλλαγές ήχου και τις συνεχείς εκπλήξεις στα sets του, στοιχεία που τον καθιστούν ιδανική επιλογή για να αντιμετωπίσει ακόμα και το πιο απαιτητικό κοινό, εκπροσωπώντας την πρώιμη house/techno σκηνή του Σικάγο.

http://www.jak-nation.com/

http://www.residentadvisor.net/dj/traxx

http://www.factmag.com/pt/2009/10/02/fact-mix-88-traxx/

 

Miltiades (Templeyard Studios/ Echovolt)

Ο ήχος του Miltiades κυμαίνεται ανάμεσα την house και την techno. Χαρακτηρίζεται από μελαγχολικά στοιχεία ενώ είναι σαφής η επιρροή του από το Detroit. Έκανε εντύπωση στη διεθνή σκηνή, με την πρώτη του κυκλοφορία “EPK.X”, στη δισκογραφική Nous. Ως DJ έχει συνεργαστεί με club του εξωτερικού μεταξύ των οποίων τα ΟΗΜ και Griessmuehle (Βερολίνο), Batofar (Παρίσι), BOOTLEG (Bordeaux). Πλέον ζει και εργάζεται στο Βερολίνο, όπου έχει ιδρύσει μαζί με τον φίλο του Goolyk ένα νέο, πειραματικό, μουσικό project, τοTempleyard Studios. Δουλειές του έχουν κυκλοφορήσει σε εταιρείες όπως οι: Echovolt, Synapsis Records, Freebeat, Nous, Bliq κ.α

https://www.facebook.com/MiltiadesCresil-1566606903608329/

https://soundcloud.com/miltiades

https://soundcloud.com/templeyard-studios

 

Sepho (Beatnik)

O Sepho είναι ένας ανερχόμενος Έλληνας DJ και παραγωγός. Το 2008 ξεκίνησε να πειραματίζεται με house, ambient, electro και techno ήχους. Οι μουσικές επιρροές του είναι καλλιτέχνες όπως οι: Aphex Twin, Omar S, I-F, Moodyman, Robert Hood, Mr.G, Delta Funktionen, και Drexciya. Είναι συνιδρυτής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Beatnik, η οποία διερευνά την ένωση της αστικής κουλτούρας και της τέχνης με την techno μουσική.

https://www.facebook.com/BeatnikCulture

http://www.residentadvisor.net/dj/sepho

https://soundcloud.com/sephomusic

 

Maurice Fulton (US/ Bubbletease Communications)

Ρομάντσο

Maurice Fulton.

Άνθρωπος λιγομίλητος, ο Maurice Fulton προτιμάει να επικοινωνεί μέσα από τη μουσική του. Ο Fulton ανακάλυψε το ταλέντο του για τη μουσική παίζοντας εκκλησιαστικό όργανο και ντραμς στο σχολείο, ένα ταλέντο που αξιοποίησε αργότερα στην επιμέλεια παραγωγών με τους Basement Boys και Ultra Nate. Η πιο γνωστή δουλειά του είναι στο “Gypsy Woman” της Crystal Waters, ένα από τα πιο επιτυχημένα house κομμάτια των πρώιμων 90s.

Η φήμη του Fulton απογειώθηκε μέσα από κυκλοφορίες σε δισκογραφικές όπως οι Nuphonic, Warp, Tirk και DFA, ενώ οι πολύπλοκες, πολυεπίπεδες παραγωγές του και οι σύνδεσμοί τους με ονόματα όπως οι Carl Craig, Derrick May και Frankie Knuckles, οδήγησαν στη δημιουργία ενός πιστού κοινού.

Παρόλο που ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του πρωτίστως παραγωγό, είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος DJ. Τα classics των Paradise Garage και The Loft που έχουν συνδεθεί με την club κουλτούρα της Νέας Υόρκης, είναι αισθητά στα set του, και συνθέτουν, κατά πολλούς, το απόλυτο club set.

http://www.residentadvisor.net/dj/mauricefulton

http://www.discogs.com/artist/4594-Maurice-Fulton

https://soundcloud.com/mauricevipb

 

Paul Bennett (Modernista/ Berceurse Heroique)

Ο DJ και παραγωγός Paul Bennett, ξεκίνησε τη μουσική του πορεία υπογράφοντας κάποια από τα πιο γνωστά edits της δισκογραφικής Moxie Disco. Έκτοτε ασχολείται με παραγωγές που κυκλοφορούν στην δική του λονδρέζικη Modernista, και με side projects στις Rush Hour και Berceurse Heroique.

Τα set του χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία, ενώ ο ίδιος είναι φανατικός μουσικός συλλέκτης.

http://www.modernistarecords.co.uk/

https://soundcloud.com/modernista

https://www.facebook.com/modernistarecords

http://www.residentadvisor.net/record-label.aspx?id=3484

 

Chris Kontos (Kennedy magazine)

Ο Chris Kontos είναι φωτογράφος και συντάκτης του περιοδικού Kennedy με έδρα την Αθήνα. Είναι χρόνια συλλέκτης σπάνιων δίσκων, τους οποίους παίζει σε club ανά τον κόσμο, ενώ έχει επιμεληθεί mixtapes για πολλά γνωστά sites και blogs. Μέλος του μουσικού project NONCOLLECTIVE, έχει ταξιδέψει στη Μόσχα, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ και έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με DJs όπως οι Casablanca, Thomas Bullock, Andras Fox και Chida. Έχει παίξει σε venues όπως το Life Bar και τη μπουτίκ LNCC στο Λονδίνο, το Strelka και το Denis Simachev στη Μόσχα, και τα underground Low Parties στο Κίεβο, ενώ έχει δημιουργήσει mixes για sites μεταξύ των οποίων τα Organic Music Tokyo, NONCOLLECTIVE, Noise In my Head καιTest Pressing, καθώς και το NTS Radio.

https://soundcloud.com/chris-kontos

http://kennedymagazine.com/

Χορηγοί επικοινωνίας

ΜΤV, www.mtvgreece.gr, www.rise.gr , www.didee.gr , www.debop.gr, www.frapress.gr

Μεγάλος Χορηγός

Vodafone CU

Σχόλια