Ο Γιώργος Τατάκης 34 χρονών ξεκίνησε ως μηχανικός αλλά η αγάπη του και το πάθος του για την φωτογραφία τον κυνηγούσε συνεχώς …Από το 2013 αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος του και σιγά -σιγά εδραιώνει την καριέρα του πάνω στην δημιουργία εικόνων.Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά έχει Ποντιακή καταγωγή. Στόχος του είναι με τις εικόνες του να συλλάβει την στιγμή και όχι απλά να καταγράψει αυτό που συμβαίνει. Το ζητούμενο είναι να μπορεί ο θεατής να μεταβεί άμεσα με όλες τις αισθήσεις του και να ζήσει τη στιγμή της εικόνας..Η δουλειά του έχει σε λίγο χρονικό διάστημα  αναγνωρισθεί διεθνώς με δημοσιεύσεις στο Νational Geographic αλλά και εκθέσεις στην Νέα Υόρκη . Σήμερα διοργανώνει την δεύτερη του έκθεση με θέμα “KATANIXIS” .

Ταξίδεψε μέχρι τα Μετέωρα προκειμένου να απεικονίσει όλη την επιβλητική ατμόσφαιρά της περιοχής. Τα μοναστήρια θα έλεγε κανείς πάντα χτίζοντας σε δυσπρόσιτα και άγρια βράχια. Ειδικά τα μοναστήρια των Μετεώρων προκαλούν δέος στους επισκέπτες , οι οποίοι έρχονται από όλο τον κόσμο για να τα νιώσουν αυτό ακριβώς το δέος και την επιβλητικότητα. Χτισμένα δέκα περίπου αιώνες πριν συντηρούνται σε πολύ καλό βαθμό και μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τις τοιχογραφίες και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους. Μάλιστα τα μοναστήρια χρησιμεύουν ως καταλύματα μοναστηριακής ζωής μέχρι σήμερα. Ωστόσο, μόνο έξι μοναστήρια επιβιώνουν: το Μεγάλο Μετέωρο, του Βαρλαάμ, του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά, η γυναικεία μονή του Ρουσάνου, της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Στεφάνου. Οι επισκέπτες δεν θέλουν μόνον να θαυμάσουν την υπέροχη αρχιτεκτονική και το άγριο τοπίο, αλλά και τη βαθιά θρησκευτικότητα των λειτουργιών που λαμβάνουν χώρα σε αυτά.

Ο Γιώργος Τατάκης προσπάθησε να αποτυπώσει ακριβώς αυτό. Το δέος και την επιβλητικότητα που σου προκαλεί το τοπίο επισκέπτοντάς το . Προσπάθησε-και νομίζω τα κατάφερε- να σε μεταφέρει στον χώρο αλλά και στον χρόνο εκείνης της στιγμής …αυτό όμως χρειάζεται και το κατάλληλο φως . αυτό το πέτυχε με την είσοδό του στα μοναστήρια κατά την απογευματινή ώρα .. η μέρα σιγά-σιγά αρχίζει και φεύγει ..το φυσικό φως γίνεται όλο και λιγότερο ,απουσιάζει ηλεκτρική ενέργεια ,και έτσι κορυφώνεται όλη η επιβλητικότητα ..όλη η εμπειρία.

Λαμβάνοντας υπόψιν και το ότι τα Μοναστήρια είναι κλειστά για το κοινό μετά την δύση του ηλίου, η Μεγάλη Εβδομάδα είναι ένα από τα λίγα διαστήματα που κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτευχθεί. Επιλέον οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες βοηθούν στο να μεταφέρει κανείς όλη την θρησκευτικότητα και την ηρεμία εκείνης της στιγμής.

  Προσωπικά καθόμουν απέναντι από τις φωτογραφίες και τις κοιτούσα μία μία ξανα και ξανά, οι εικόνες του με τράβηξαν μέσα στην στιγμή  μέσα σε εκείνην την ώρα  ταξίδεψα μέχρι τα Μετέωρα και αφουγκράστηκα την Μεγάλη Βδομάδα, μύρισα το λιβάνι ένιωσα δέος και ταυτόχρονα μια ηρεμία με κατέβαλε …

H έκθεση πραγματοποιείται σε έναν πολύ φιλόξενο χώρο στο cafe του Grecotel Palace στην Αθηνάς  πίσω από την Ομόνοια ..από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου..

   Σας προτείνω λοιπόν να περάστε μια βολτα μετά από μια κουραστική μέρα .. 

facebook event: https://www.facebook.com/events/1027594140595649/

contact :  http://www.tatakis.com/     http://www.reflexphotographers.com/

 

Σχόλια