Η ομάδα 2+2 παρουσιάζει το έργο για παιδιά «Η Ξεχασιάρα Μελίσσα» της Άννας Γαρεφαλάκη – μια παράσταση με ζωντανή πρωτότυπη μουσική, τραγούδι, χορό και διάδραση. Ο μαγικός κόσμος των μελισσών ανοίγεται μπροστά στα μάτια των παιδιών και το πολύτιμο αγαθό που μας προσφέρουν- το μέλι- μπαίνει στο μυαλό και τις καρδιές τους.

 

μελίσσα

 

“Μια Μελισσοκόμος – μέσα στις σκοτούρες της – βλέπει ένα καλό όνειρο. Πρόκειται για την ιστορία μιας μικρής μέλισσας, της Μελίσσας, που χάνει το σμήνος της, ξεχνά τον δρόμο για την κυψέλη και περιπλανιέται πολύ σε λάθος μέρη, ώσπου συναντά τον Γλύκα, έναν κηφήνα, που της μαθαίνει “Τι είναι παιχνίδι”. Μαζί θα συνεχίσουν τον δρόμο για το σπίτι, θα αναζητήσουν τροφή, θα αντιμετωπίσουν εχθρούς και δυσκολίες, μέχρι που η Μέλια τους δείχνει τον προορισμό. Και τότε, η Μελίσσα και ο Γλύκας – με λίγο σπρώξιμο από τον ίδιο τον Αϊνστάιν και τη Μελισσοκόμο- εξάλλου δικό της είναι το όνειρο – θα χρειαστεί να διαλέξουν τον δρόμο της ζωής τους.

θεσσαλ

Η κοινωνία τον μελισσών καθρεφτίζει τη δική μας και ο σύγχρονος άνθρωπος μοιάζει με τη μικρή Μελίσσα, που θέλει δρόμο για να καταλάβει ότι η δύναμη και το νόημα της ύπαρξής της βρίσκεται μόνο μέσα στο σμήνος της. Η συλλογικότητα είναι η απάντηση στη μοναξιά και το αδιέξοδό του και το παιχνίδι η πρώτη επαφή με αυτήν την ανθρώπινη ανάγκη. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του πρωτότυπου κειμένου «Η ξεχασιάρα Μελίσσα» και καθώς το έγραφα, αποκαλυπτόταν και σε μένα αυτή η σχέση των δύο κοινωνιών- ένας καθρέφτης της απειλής και ταυτόχρονα της ελπίδας, αν του δώσουμε σημασία. Γιατί η επίγνωση είναι δύναμη.

Σήμερα η περιβαλλοντική απειλή και το άγχος της προόδου παραμερίζουν τη χαρά της ζωής. Όμως η ανάγκη για παιχνίδι και τραγούδι τρυπώνει στις καρδιές και πολλές φορές τα καταφέρνει να ανοίξει τον δρόμο στην αγάπη, την απάντηση σε κάθε αδιέξοδο.”

 

σαλονικα

Συντελεστές

Κείμενο, σκηνοθεσία, αφήγηση: Άννα Γαρεφαλάκη

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Ορφανουδάκης

Χορογραφίες: Ελένη Γκιούρα

Σκηνικά/ Κοστούμια: Πέτρος Τριανταφυλλόπουλος

Ενορχήστρωση/ εκτέλεση (κιθάρα, κρουστά): Θανάσης Γκαμαράζης

Παίζουν: Κυριάκος Βλάχος, Άννα Γαρεφαλάκη

 

Η παράσταση, που έχει παρουσιαστεί από το 2011 σε θέατρα στην Αθήνα (Εliart και Επί Κολωνώ), σε σχολεία και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα (“Καρναβάλι της Πάτρας”, “Απόκριες στο Ίλιον” για δύο χρονιές, “Η Αθήνα Γιορτάζει”, 3ο “Theater Festival ΔΕΘ για παιδιά κι εφήβους”) τώρα και στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Τ για 10 παραστάσεις, Φλέμινγκ 16 και Βασ. Όλγας. Τηλ. 2310854333.

 

Πρεμιέρα 25/10 στις 11.30.

Τιμή εισιτηρίου:  Κανονικό 10€,

Φοιτητικό – Ανέργων – Πολύτεκνων – Μονογονεϊκών οικογενειών –  ΑΜΕΑ 6€, Οικογενειακό 3 ατόμων 20€, Οικογενειακό 4 ατόμων 24€

Διατίθενται ατομικές προσκλήσεις για δασκάλους και νηπιαγωγούς με την επίδειξη ταυτότητας.

 

 

Σχόλια