Media Neoperativa
Γιατί δε θα ξυριστώ ολόκληρο το Νοέμβρη. Και καλό θα ήταν να το κάνεις και εσύ.

Ήταν 2007 όταν 8 παιδιά από το Σικάγο χάνουν τον πατέρα τους από καρκίνο. Η απώλεια αυτή τους στιγμάτισε αλλά τους έδωσε έναυσμα για να ξεκινήσουν ένα κίνημα διαφορετικό από αυτά που ξέρουμε. Το “No Shave November” είναι ένας διαδικτυακός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε το 2009 με σκοπό να ευαισθητοποιεί κατά της ασθένειας του καρκίνου, να ενημερώνει για την πρόληψη και την αντιμετώπισή του με τελικό στόχο να συγκεντρώνει χρήματα για την έρευνα, την εκπαίδευση και την πρόληψη της συγκεκριμένης ασθένειας. Πώς το κάνει αυτό; Μία από τις πρώτες επιπτώσεις της θεραπείας του καρκίνου είναι η απώλεια των μαλλιών. Βασιζόμενο σε αυτό, το άτομο που θέλει να στηρίξει το κίνημα, δεν πρέπει να ξυρίσει όποιο μέρος του σώματός του επιλέξει για ένα συγκεκριμένο μήνα (βλ. November) και στη συνέχεια να δωρίσει το ποσό που εξοικονομήθηκε. H φράση-κλειδί είναι “Learn more about how you can get involved and start getting hairy!”

Το συγκεκριμένο κίνημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές παγκοσμίως με εκατομμύρια ανθρώπους να ανταποκρίνονται κάθε χρόνο στο κάλεσμα του. Θέλοντας να συμμετάσχουμε ενεργά ως ομάδα επιλέξαμε φαινομενικά το “δύσκολο” δρόμο. Όλα τα αγόρια της ομάδας ξυρίστηκαν. Απαθανατίσαμε το αποτέλεσμα, το δημοσιεύσαμε στα social media για να διαδώσουμε την ενέργεια αυτή αλλά δε σταματάμε εκεί. Θέλοντας να πάμε ένα βήμα παρακάτω, μετατρέπουμε το απλό ξύρισμα σε πείραμα. Το κάθε αγόρι της ομάδας θα απαθανατίζει καθημερινά την “εξέλιξη” της ξυρισμένης περιοχής και στο τέλος της εβδομάδας θα μοιραζόμαστε το αποτέλεσμα με το διαδικτυακό κοινό. Γιατί να το κάνουμε; Έχουμε να κερδίσουμε κάτι με αυτή τη κίνηση; Αντίθετα. Θέλουμε να προσφέρουμε. Θέλουμε να δώσουμε νόημα, υπόσταση και πρόσθετο κίνητρο στο πυρήνα αυτού του κινήματος με μια δημιουργική προσέγγιση.

Αν δέχτηκες την πρόκληση και ξύρισες τα γένια σου 1η του μήνα, είσαι ήδη μέρος του “No Shave November” και σε καλούμε να δωρίσεις τα χρήματα που εξοικονόμησες. Και αν δεν μπήκες από την αρχή στον αγώνα, δεν είναι αργά να δράσεις! Άφησε κάτω τώρα το ξυραφάκι και δες τις τρίχες σου να μεγαλώνουν. Κάτι τόσο μικρό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στο τέλος του μήνα το συνολικό ποσό θα διατεθεί για έρευνα κατά του καρκίνου με στόχο να σωθούν εκατομμύρια ζωές.

Θες να γίνεις και εσύ μέρος αυτής της προσπάθειας; Απαθανάτισε τον εαυτό σου πριν και μετά το ξύρισμα ή ακόμα και αν δεν πρόλαβες με τα γένια που ήδη έχεις και μοιράσου το μαζί μας  μέσω email στο members@neoperativa.media ή στο instagram με το hashtag #medianeoperativa. Και μην ξεχάσεις να προσφέρεις τα χρήματα που εξοικονόμησες μέσα από την ιστοσελίδα της ομάδας μας  “No-shave Neoperativa” https://www.no-shave.org/team/noshaveneoperativa ή φτιάχνοντας τη δική σου ομάδα στο https://www.no-shave.org/.

Αν νομίζεις ότι το ξύρισμα δεν είναι για εσένα, έχουμε τη λύση! Μοιράσου μαζί μας ένα στιγμιότυπο που εκφράζει το συγκεκριμένο κίνημα και δήλωσε παρόν με τον πιο δημιουργικό τρόπο!

Περιμένουμε να δούμε τον άλλο σου εαυτό για καλό σκοπό!

Join, Don’t Shave, Donate!

Σχόλια