Οι καλύτερες εφαρμογές για μετάφραση

Σας έχει συμβεί να έχετε ταξιδέψει σε χώρες, όπου δε γνωρίζετε τη γλώσσα και να δυσκολεύεστε να καταλάβετε ακόμα και το μενού στο εστιατόριο;

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές εφαρμογές μετάφρασης που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και είναι εκπληκτικά εύκολες!

app1

Interpret (δωρεάν, 50+ γλώσσες)

Για πολλούς λόγους, αυτή είναι η καλύτερη από όλες τις δωρεάν εφαρμογές μετάφρασης που θα βρείτε. Πολύ γρήγορα μεταφράζει όποια λέξη ή φράση πληκτρολογήσετε, σε 50 γλώσσες: από την Afrikaans μέχρι και την Yiddish, και αντίστροφα.

Χρησιμοποιεί το Bing και Google translation (μπορείς να διαλέξεις ανάμεσά τους, αν κάποιο δε λειτουργεί), οπότε είναι σχετικά ακριβές. Έχετε, επίσης, τη δυνατότητα να συνδεθείτε με τα social media, αν θέλετε να tweet-άρετε την επιθυμία σας για «ζυμαρικά, βούτυρο μόνο για την κόρη μου». Το μόνο μειονέκτημα: πρέπει να είστε online για να δουλέψει.

iSpeak ($1.99, 14 γλώσσες)

Το iSpeak μοιάζει πολύ με το Interpret – ακόμα και οι εικόνες είναι σχεδόν ίδιες- αλλά το iSpeak έχει την επιπρόσθετη δυνατότητα να πεις τη φράση που θες να μεταφράσεις και να την ακούσεις μεταφρασμένη. Οπότε, πιθανόν ο σερβιτόρος να πει στην εφαρμογή το πιάτο ημέρας και να μάθεις ότι μάλλον ο πατσάς δεν είναι ιδανικός για βράδυ.

app2Όταν λειτουργεί, λειτουργεί πολύ καλά, αλλά δε βρίσκει πάντα με ακρίβεια τις λέξεις που ψάχνεις. Μάλλον, όσο ακούει τη δική σου φωνή, βελτιώνεται, οπότε να το θυμάσαι.

Odyssey Translator Pro ($4.99 διαθέσιμο στα Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά)

Κατάλληλο για iPad και iPhone, είναι εξαιρετικό, αφού σου επιτρέπει να χτίσεις μερικές χρήσιμες φράσεις, μία τη φορά. Για παράδειγμα, διαλέγεις από τις κατηγορίες: συζήτηση, φαγητό ή ψώνια, μετά σου επιτρέπει να συνδέσεις κοινές φράσεις με βάση μερικές επιλογές όπως: I want/ I have / I need/ I am looking for… και μετά να συμπληρώσεις μια πρόταση. Όταν τελειώσεις, μπορείς να ακούσεις τη φράση. Και δουλεύει χωρίς απαραίτητα να έχεις ίντερνετ!

Μια μικρή συμβουλή: Αν θέλετε μια εφαρμογή που να λειτουργεί όντως, όταν είστε στο εξωτερικό, καλύτερα να μην έχετε μία από τις δωρεάν. Σίγουρα θα χρειαστείτε όλες τις λέξεις!

app3

Πηγή

Σχόλια