Μετά το επιτυχημένο κινηματογραφικό ντεμπούτο του Roger Waters The Wall, σειρά έχει η κυκλοφορία του ομωνύμου soundtrack της ταινίας. Η Columbia/Legacy Recordings ανακοίνωσε πως το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου του 2015. Πρόκειται για ένα διπλό άλμπουμ, το οποίο θα είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά, σε μορφή 2cd και 3LP vinyl. Θα περιλαμβάνει το setlist από την θρυλική περιοδεία του Roger Waters The Wall το 2010-2013, σταθμός της οποίας αποτέλεσε και η Ελλάδα. Το The Wall Live Tour, χαρακτηρίστηκε η πιο επιτυχημένη περιοδεία σόλο καλλιτέχνη, όχι άδικα, καθώς, εθεάθη από 4,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Την 1η Δεκέμβρη του ίδιου έτους,  αναμένεται και η κυκλοφορία της ταινίας σε Dvd, Blu-Ray & download edicion, βάζοντας τον καλύτερο επίλογο στην επική περιοδεία.

«Είμαι χαρούμενος που έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε αυτή την ταινία με ένα πιο ευρύ κοινό […] Είχε μία βαθιά επίδραση στην ζωή μου, και δεν νομίζω μόνο στην δική μου. Αυτή η έκδοση προσφέρει την ευκαιρία να θυμηθούμε όλους τους αγαπημένους μας, που χάσαμε». –Roger Waters

To The Wall κυκλοφόρησε από τους Pink Floyd στις 30 Νοεμβρίου του 79′. Κεντρικές ιδέες του δίσκου αποτελούν η εγκατάλειψη και η απομόνωση. Μέσα από τα κομμάτια του άλμπουμ, ξεδιπλώνεται η ιστορία του Pink, χαρακτήρας εμπνευσμένος από τους Waters και Barrett, οι οποίοι έχασαν τον πατέρα τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο ταξίδι της ζωής του, θα βιώσει την κακοποίηση από τους δασκάλους του και την σκληρή ανατροφή της μητέρας του, για να καταλήξει να γίνει ροκ σταρ, καταστρέφοντας τον γάμο του, με βία, απιστίες και ναρκωτικά. Ο Pink θα επιλέξει την αυτό-απομόνωση από την κοινωνία, χτίζοντας τον δικό του “τοίχο”. Οι τραυματικές του εμπειρίες δεν είναι τίποτα άλλο, πέρα από τούβλα στον τοίχο του(bricks of the Wall). Όντας πίσω από τον τοίχο, η ψυχολογική κατάσταση του Pink θα επιδεινωθεί δραματικά. Η κορύφωση έρχεται με το ντελίριο του Pink επί σκηνής, νομίζοντας ότι είναι δικτάτορας σε συγκέντρωση Νεοναζί. Θα δικάσει ο ίδιος τον εαυτό του, θα σπάσει τον τοίχο και θα βγει στην κοινωνία. Η ιστορία ξεκινάει με το “Isn’t this where…”, που ακούγεται στο πρώτο κομμάτι του δίσκου και τελειώνει με το “… we came in?” – στίχος, που ανήκει στο τελευταίο κομμάτι αντίστοιχα.   

Roger Waters – Roger Waters The Wall 2CD/3LP VINYL / DIGITAL

Disc 1

  1. In the Flesh?
  2. The Thin Ice
  3. Another Brick in the Wall, Pt. 1
  4. The Happiest Days of Our Lives
  5. Another Brick in the Wall, Pt. 2
  6. The Ballad of Jean Charles de Menezes
  7. Mother
  8. Goodbye Blue Sky
  9. Empty Spaces
  10. What Shall We Do Now?
  11. Young Lust
  12. One of My Turns
  13. Don’t Leave Me Now
  14. Another Brick in the Wall, Pt. 3
  15. Last Few Bricks
  16. Goodbye Cruel World

 

Disc 2

  1. Hey You
  2. Is There Anybody Out There?
  3. Nobody Home
  4. Vera
  5. Bring the Boys Back Home
  6. Comfortably Numb
  7. The Show Must Go On
  8. In The Flesh
  9. Run Like Hell
  10. Waiting for the Worms
  11. Stop
  12. The Trial
  13. Outside the Wall

Ονόματα Συμμετεχόντων:

Vocals, Guitar and Bass: Roger Waters, Guitars: Dave Kilminster, Guitars: Snowy White ,Guitars: G.E. Smith
Keyboards: Jon Carin, Hammond & Piano: Harry Waters, Drums: Graham Broad, Vocals: Robbie Wyckoff
Background Vocals: Jon Joyce ,Pat Lennon, Mark Lennon, Kipp Lennon

Σχόλια