Ιδέες για να καλοπερνάς με ελάχιστα

Μήπως είσαι ο τύπος που ξενύχτησε για να πάρει την συνδρομή των 48 ευρώ στο YAVA και συνεχίζεις να μην αφήνεις καμία προσφορά να πάει χαμένη ; Τότε είσαι ο άνθρωπος μας !!

Κακά τα ψέμματα το να είσαι φοιτητής έχει άμεση σχέση με το να είσαι –φτωχός στα οικονομικά αλλά πλούσιος στην καρδιά- όμως , εμείς γιαυτό είμαστε εδώ για να σου δώσουμε ιδέες για να καλοπερνάς με ελάχιστα ή ακόμα καλύτερα χωρίς έξοδα !

Έχεις κανονίσει να βγεις και τελευταία στιγμή τσεκάρεις το πορτοφόλι σου και το ανώτερο που έχεις είναι ένα ευρώ και μία ξεχασμένη τσίχλα . Απελπίζεσαι ψάχνεις τσάντες,τσέπες το σπίτι ολόκληρο και το μόνο που βρίσκεις είναι αποδείξεις . Μη σκας !! Βαθιές ανάσες και βρες την λύση που ταιριάζει καλύτερα στον χαρακτήρα σου και φυσικά θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς σωστότερα τα οικονομικά σου  (Μην ξεχνάς να δεις και τις εξίσου οικονομικές λύσεις που έχει να σου προτείνει ο Κυριάκος ) .

Πώς να περνάς οικονομικά

Όταν μετράς τα πολύτιμα σου κέρματα για έναν καφέ..

Εάν είσαι ρομαντικός τύπος πήγαινε μια βόλτα :

  • Στη Μαρίνα Φλοίσβου . Τις μέρες που ο καιρός είναι κατάλληλος αλλά ακόμη και αν βρέχει τι καλύτερο από το να πας μια ωραιότατη βόλτα στο Φλοίσβο και να χαζέψεις τα κότερα -που δεν θα αποκτήσεις ποτέ- όμως , σαν νέος έχεις και εσύ κάθε δικαίωμα να ονειρευτείς πως κάποια μέρα θα ζεις στην πολυτέλεια . Μπορείς επίσης , να πάρεις ανάλογα με την διάθεση σου κάτι από το Breeze . Εκεί θα βρεις σε προσιτές τιμές από καφέ μέχρι και κομμάτι pizza στο χέρι , ώστε να συνεχίσεις ανενόχλητος την βόλτα σου . Σε περίπτωση που το budget σου είναι κατώτερο και από 4 ευρώ πάρε κάτι από το περίπτερο έξω από το Φλοίσβο ή ένα νοστιμότατο καλαμπόκι με μόλις 1 με το πολύ 2 ευρώ ή τίποτα . Άλλωστε τι καλύτερο από το σπιτικό φαγάκι ;
  • Στα βραχάκια της Ακρόπολης ή σε οποιοδήποτε λόφο στο κέντρο της Αθήνας . Πάνω κάτω , οι επιλογές είναι οι ίδιες όμως η θέα σε αυτή τη περίπτωση είναι σαφώς ωραιότερη . Η μαγευτική εικόνα της Αθήνας να λάμπει από το φως του φεγγαριού το βράδυ ή να φωτίζεται το πρωί από τον ήλιο , που σπάνια ευτυχώς ‘’κρύβεται’’ στη χώρα μας , θα σου μείνει σίγουρα αξέχαστη . (Προσοχή! Καλύτερα να βάλεις αθλητικό παπούτσι , γιατί στόχος μας είναι να περάσουμε καλά και οικονομικά ! Όχι να πάμε στο νοσοκομείο ! )

Εάν επιθυμείς μια πιο χαλαρή κατάσταση πήγαινε :

  • Στο σπίτι του κολλητού σου. Κλασσική οικονομική λύση ! Χαλαρό ντύσιμο , άραγμα , τσάμπα φαγητό (γιατί όπως και να το κάνουμε η μάνα του κολλητού σου είναι σαν τη δική σου μάνα και δεν πρόκειται να φύγεις εάν δεν σου δώσει να φας το σπίτι τους με του γείτονα μαζί ) και φυσικά τρελό και εγγυημένο γέλιο ! Εάν όμως ο κολλητός/ή σου είτε έχει έρθει από επαρχία είτε σπουδάζει στην επαρχία και η ‘’μανούλα’’ βρίσκεται μακριά , τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε κάτι μόνοι σας . Στη χειρότερη των περιπτώσεων θα καταλήξετε να παραγγείλετε από το κοντινότερο ψητοπωλείο , όμως όπως και να έχει σίγουρα θα περάσετε καταπληκτικά και πολύ μα πολύ οικονομικά !!

Αν είσαι κουλτουριάρης αξίζει μια βόλτα :

  • Στο κινηματογράφο ή στο θέατρο . Με τις φοιτητικές προσφορές που κάνουν οι ίδιοι οι κινηματογράφοι σε συνδυασμό με αυτές που κάνει η Vodafone (Αναλυτικότερα θα τις βρείς εδώ) θα σου βγει όχι μόνο οικονομικά , άλλα και παραγωγικά . Στο θέατρο οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την παράσταση και ίσως να δώσεις κάτι παραπάνω όμως αξίζει !! Μια καλή ταινία ή μια καλή παράσταση θα σε προβληματίσει και θα καλλιεργήσει το καλλιτεχνικό σου πνεύμα . Ναι , ναι και όμως , όλοι οι άνθρωποι έχουμε κρυμμένη μια καλλιτεχνική πλευρά και ας μην το ξέρουν οι περισσότεροι από εμάς !!
  • Στα μουσεία . Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη ιστορία . Τι καλύτερο λοιπόν , από το να δεις από κοντά πώς ζούσαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι και ποιες ήταν οι συνήθειές τους . Βρες ποια χρονική περίοδος θα σε ενδιέφερε περισσότερο και πήγαινε !! Τα περισσότερα μουσεία είναι δωρεάν ή έχουν πολύ καλές τιμές για τους φοιτητές και σίγουρα μετά την επίσκεψη θα αισθανθείς άλλος άνθρωπος (καλά δεν γίνονται και θαύματα) .

Και αν είσαι πιο περιπετειώδης να πας οπωσδήποτε βόλτα :

  • Με το αμάξι . Σε αυτή την περίπτωση ισχύει η φράση << όσο περισσότεροι,τόσο το καλύτερο >> ! Όλοι μαζί πληρώνετε την βενζίνη και κερδίζετε μια ωραιότατη βόλτα στο άπειρο με βάρκα την ελπίδα (Αν έχεις κιόλας μεγάλη παρέα δεν μπορείς να φανταστείς πόσο οικονομικά θα σου βγεί) . Καλά .. βέβαια μην το παρακάνετε με το <<άπειρο>> και χαθείτε , αλλά και αυτό να γίνει στο τέλος θα το διακωμωδήσετε και θα γελάτε .
  • Στην εξοχή . Και με την εξοχή εννοώ στο κοντινότερο πάρκο της περιοχής σου για ένα ωραιότατο πικ-νικ . Τις ηλιόλουστες λοιπόν μέρες παίρνεις το καλαθάκι σου και το αγαπημένο σου πρόσωπο ή την παρέα σου και ετοιμάσου να γνωρίσεις την ομορφιά της φύσης . Πρόσεξε όμως γιατί , δεν θέλεις να γνωριστείς και με τα έντομα της φύσης !!

    Βρες ποια πρόταση σου ταιριάζει περισσότερο και τηλεφώνα στα κατάλληλα άτομα που ξέρεις ότι θα περάσεις μοναδικά και αξέχαστα μαζί τους . Οι περισσότερες από αυτές τις προτάσεις μάλιστα , μπορούν να εφαρμοστούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας . Και αν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν σου φαίνεται ελκυστική , τότε το μόνο που έχω να σου πω είναι να μην κρίνεις ποτέ τίποτα πριν το δοκιμάσεις !!

    Η φοιτητική ζωή είναι για να ζεις τρελές καταστάσεις και όχι για να στενοχωριέσαι με το γεγονός ότι τα οικονομικά σου πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο ! Μην ξεχνάς ότι και η φτώχεια θέλει καλοπέραση !!

Σχόλια