Με ποιούς θα μπορέσεις να περάσεις καλύτερα την φοιτητική σου ζωή; Με τους φίλους που θα γνωρίσεις μέσα στο καινούριο σου σπιτι, το Πανεπιστήμιο!

Ποιός είναι ο άνθρωπος στον οποίο θα απευθυνθούμε μόλις μας τύχει ένα πρόβλημα στο οποίο αδυνατούμε να βρούμε λύση; Σκεφτείτε λίγο πόσες φορές έχετε πάρει τηλέφωνο ή έχετε στείλει μήνυμα σε αυτό το πρόσωπο ανεξάρτητα από την ώρα, επειδή δεν αισθάνεστε καλά. Σκεφτείτε πως η πρώτη του λέξη είναι –τί έγινε ρε μ@….; Παρόλαυτα, θα ενδιαφερθεί για σας και θα προσπαθήσει να βρει λύση στο ζήτημα που σας βασανίζει.

Λοιπόν, ‘φίλοι μου’, το πρόσωπο αυτό είναι ο φίλος.

Δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλά πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας από την δύναμη της φιλίας. Στην ζωή μας θα γνωρίσουμε πάρα πολλούς ανθρώπους, λίγοι όμως από αυτούς θα καταφέρουν να μείνουν δίπλα μας, να μας στηρίξουν στις δύσκολες, αλλά και στις ευχάριστες στιγμές (το πιο δύσκολο νομίζω).

Friendship is not a big thing…it’s a million little things.

Το Πανεπιστήμιο είναι πλέον το δεύτερο σπίτι μας, ο τόπος όπου περνάμε αρκετές ώρες της ζωής μας. Μετά το σχολείο σε όλους γεννιέται το ερώτημα και τώρα τι; Συνάδελφοι η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι εύκολη, γρήγορη και ΑΝΑΓΚΑΙΑ πάνω από όλα. Τώρα Πανεπιστήμιο, τώρα γνωρίζω κόσμο παίρνω μέρος σε δραστηριότητες, αναλαμβάνω ευθύνες και παίρνω πρωτοβουλίες.

Τα δύο τελευταία σας ακούστηκαν βαριά, σας άγχωσαν; Τότε μάλλον τα καταλάβατε. Σκεφτείτε ότι πλέον ψηφίζετε και έχετε ευθύνη, όχι μόνο για σας, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία, για πολλούς φίλους σας. Έτσι, λοιπόν, το Πανεπιστήμιο είναι και πρέπει να είναι χώρος κοινωνικοποίησης.

Φίλε πρωτοετή, αλλά και εσύ μεγάλε του ελληνικού Πανεπιστημίου μην διστάσεις να δοκιμάσεις την τύχη σου στο καινούριο, επιδίωξε τη γνωριμία. Ξέρω ότι οι περισσότεροι αισθάνονται την ασφάλεια της παρέας από το σχολείο, την γειτονία, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το χορό. Μην φοβάστε τους συμφοιτητές σας. Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας και σε αυτούς να γνωρίσουν κάτι νέο. Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή μπορεί αυτή η τυχαία γνωριμία στο κυλικείο, στην τουαλέτα, στην στάση ενώ περιμένεις το λεωφορείο να είναι μια γνωριμία ζωής.

Κάνε φίλους να δεις καλό

Τα αναπάντεχα είναι τα καλύτερα. Απλώς θυμηθείτε την αντίδραση του κολλητού σας, όταν του κάνατε έκπληξη στα γενέθλια του, εκεί που νόμιζε πως τέτοια μέρα θα μείνει μέσα επειδή κανείς δεν μπορεί να βγει. Τέτοια θα είναι και η εσωτερική ευτυχία της γνωριμίας. Πάτε στο παιδί που κάθεται μόνο του στον τοίχο και περιμένει με υπομονή να αρχίσει το μάθημα. Πηγαίντε και μόνο πράγματα έχετε να κερδίσετε, δεν χάνεται τίποτα πέρα από τον άπλετο χρόνο που σας προσφέρει η φοιτητική ζωή.

Επίσης, πολλοί στενοχωριούνται πως η Αθήνα δεν έχει φοιτητική ζωή. Μάλλον εσείς που το πιστεύετε αυτό δεν έχετε καλή παρέα. Τότε είναι ΑΝΑΓΚΗ να γνωρίσετε καινούρια άτομα. Γιατί δεν μας κάνει το μέρος να περνάμε καλά αλλά η παρέα. Αααα και κάτι ακόμα… Μην βγαίνετε μόνο με τα παιδία από το παλιό σας σχολείο, μην φοβάστε δεν δαγκώνουν οι συνάδελφοι.

Όλοι χρειάζονται μια ευκαιρία και πάνω από όλους ο ίδιος μας ο εαυτός. Αδράξτε, λοιπόν, αυτήν την ευκαιρία και προσπαθήστε να νιώσετε την χαρά της γνωριμίας. Και το Πανεπιστήμιο μας δίνει αυτήν την ευκαιρία.

-Friendship is like a violin

The music may stop now and then

But the strings will

Last forever-

 

Φιλία είναι…

 

Σχόλια