Ένας σχεδιαστής παιχνιδιών δημοσίευσε ένα σύνολο «Κανόνων για Παραγωγικότητα», ισχυριζόμενος ότι παραπάνω από 40 ώρες στη δουλειά σε κάνουν λιγότερο παραγωγικό.

Ο Daniel Cook, ο Chief Creative Officer στο Spry Fox, έδειξε πώς οι 60 ώρες εργασίας την εβδομάδα μπορούν να οδηγήσουν σε «έλλειμμα παραγωγικότητας».

«Σε 60 ώρες δοκιμασίας, οι άνθρωποι έχουν μια θολή αίσθηση ότι τα κάνουν χειρότερα, αλλά ποτέ δεν σκέφτονται ότι πρέπει να σταματήσουν να δοκιμάζονται. Φαντάζονται ότι 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα θα μειώσει την παραγωγικότητά τους. Μάλιστα, θα τους αφήσει να ξεκουραστούν και να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους».

δουλειά

H πρόταση του Daniel Cook για την αντίθεση των επιπέδων παραγωγικότητας, σύμφωνα με τις ώρες εργασίας ανά εβδομάδα

Ο Cook βασίστηκε σε 31 μελέτες, που έδειχναν ότι τα ευέλικτα ωράρια στη δουλειά «αύξαναν την παραγωγικότητα των εργαζομένων και μείωναν τις απουσίες».

Οι κανόνες του Cook αναδημοσιεύτηκαν σε ένα blog στο LifeHacker, το οποίο είπε λογικά: «Αν είσαι μισθωτός υπάλληλος που δεν πληρώνεται υπερωρίες, είναι βασικά σαν να δουλεύεις δωρεάν».

Μια πρόσφατη έρευνα βρήκε ότι τα άτομα που δουλεύουν πολλές ώρες είναι πιο ευάλωτα στο να πάθουν εγκεφαλικό, σύμφωνα με αποτελέσματα από πάνω από μισό εκατομμύριο δειγμάτων.

Δημοσιευμένες στην ιατρική εφημερίδα του Lancet, οι πληροφορίες έδειξαν ότι η πιθανότητα εγκεφαλικού αυξανόταν πέρα από τις παραδοσιακές ώρες μεταξύ 9 πμ με 5 μμ. Σε σύγκριση με τις 35-40 ώρες την εβδομάδα, η εργασία πάνω από 55 ώρες αύξησε κατά 33% την πιθανότητα για εγκεφαλικό.

Οι ερευνητές είναι ακόμα «σε πρώιμα στάδια» για το τι συμβαίνει, με προτάσεις που περιλαμβάνουν το γεγονός ότι το να κάθεσαι για μεγάλες περιόδους είναι κακό για την υγεία, καθώς και ότι αυτοί που είναι δεμένοι στα γραφεία τους έχουν λιγότερο χρόνο να φάνε υγιεινά ή να ασκηθούν.

Ο δρ Mika Kivimaki, από το University College London, δήλωσε: «Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το να δουλεύεις πολλές ώρες συνδέεται σημαντικά με αυξημένο ρίσκο εγκεφαλικού και, επίσης, με πιθανή καρδιοπάθεια».

Κάνε το χόμπι σου την καθημερινή σου εργασία

Σχόλια