Αυτό το καλοκαίρι αν ο δρόμος σου σε φέρει στην Πελοπόννησο, οπωσδήποτε τσέκαρε αυτά τα φανταστικά μέρη!

Η Πελοπόννησος έχει πολλές ομορφιές να μας δείξει, φτάνει εμείς να επιχειρήσουμε να την ανακαλύψουμε. Υπάρχουν σημεία που η ομορφιά τους και η μοναδικότητα τους σώζεται ακόμα και αξίζει να τα επισκεφτεί κανείς. Στο καθένα από αυτά τα σημεία, μια μονοήμερη εκδρομή είναι αρκετή, για να απολαύσει κανείς αυτές τις εικόνες…

  • Οι καταρράκτες της Νέδας

Πελοπόννησος

Νότια της Αρχαίας Ολυμπίας, στα όρια των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας και συγκεκριμένα πολύ κοντά στον εκτεταμένο χώρο της Αρχαίας Φιγαλίας, βρίσκεται το φαράγγι της Νέδας. Το ποτάμι αποτελεί φυσικό σύνορο των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Οι πηγές του βρίσκονται στο όρος Λύκαιο, κοντά στο χωριό Πέτρα στα όρια Μεσσηνίας και Αρκαδίας. Διανύει 32 χιλιόμετρα και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος στην περιοχή Ελαία κοντά στην Κυπαρισσία.

Τα γαλαζοπράσινα νερά του καταρράκτη θα σας μαγέψουν. Πρόκειται για ένα φανταστικό εξωτικό τοπίο που προσφέρεται για ημερήσια εξόρμηση. Για να το προσεγγίσετε θα χρειαστεί να διανύσετε ένα μονοπάτι. Εξοπλιστείτε με νερό και υπομονή για να φτάσετε μέχρι τη γη της επαγγελίας, αξίζει.

  • Βοϊδοκοιλιά

Πελοπόννησος

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς βρίσκεται στα δυτικά της Μεσσηνίας. Έξω από το χωριό Ρωμανός. Δίπλα από τη Γιάλοβα και λιγοστά χιλιόμετρα από την Πύλο. Είναι ίσως η διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας και μία από τις ωραιότερες σε όλη την Ελλάδα.

Η παραλία είναι όσο απομακρυσμένη χρειάζεται για να παραμένει “αυθεντική”! Είναι μέσα στην προστατευόμενη ζώνη του Natura 2000, και γι’ αυτό το λόγο δεν θα συναντήσετε κάποια οργανωμένη δραστηριότητα. Είναι μια μυθική αμμουδιά, μια από τις ωραιότερες της Μεσογείου, με λευκή άμμο και γαλάζια δροσερά νερά. Θα την αναγνωρίσετε από το φυσικό της ημικύκλιο που μοιάζει να έγινε με διαβήτη.

  • Κουρούτα

Πελοπόννησος

Η Κουρούτα κατέχει περίοπτη θέση στις παραλίες της Δυτικής Πελοποννήσου. Το απέραντο γαλάζιο και η χρυσή άμμος θα σας τραβήξουν το ενδιαφέρον και θα σας αναγκάσουν να μείνετε στην παραλία μέχρι αργά το απόγευμα. Τότε θα συνειδητοποιήσετε πως το ηλιοβασίλεμα στη συγκεκριμένη παραλία είναι ένα από τα πιο γοητευτικά μυστικά της.

Αυτή είναι η πιο πολυφωτογραφημένη ώρα στην παραλία Κουρούτας. Τα τελευταία χρόνια η περιοχή οργανώθηκε πολύ, με αποτέλεσμα να ικανοποιεί πλέον κάθε γούστο και κάθε καλοκαιρινή έξοδο.

  • Αρχαία Ολυμπία

Πελοπόννησος

Στην Δυτική Πελοπόννησο, στην ονομαζόμενη κοιλάδα των θεών, άνθισε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας και η γενέτειρα των πιο σημαντικών αθλητικών γεγονότων, η Αρχαία Ολυμπία.

Οι επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας μπορούν να περιηγηθούν στα εντυπωσιακά αρχαία κτίσματα, τα οποία οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν ως τόπους λατρείας, άθλησης, συνεδρίων κ.α. Μπορούν επίσης να επισκεφτούν το μουσείο και να δουν από κοντά αρχαία εκθέματα με πιο σημαντικά, τον Ερμή του Πραξιτέλους, ένα από τα πιο ονομαστά αρχαία αγάλματα, τη Νίκη του Παιωνίου και τον γλυπτό διάκοσμο του Ναού του Διός, ένα από τα ωραιότερα σύνολα που σώζονται από την αρχαία ελληνική τέχνη.

  • Πολυλίμνιο

Πελοπόννησος

Το Πολυλίμνιο είναι ένας επίγειος παράδεισος στη Μεσσηνία, κοντά στο χωριό Χαραυγή και απέχει 33 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας.Εκεί θα δείτε σε πολλά επίπεδα να σχηματίζονται λίμνες και καταρράκτες από τα νερά που διέρχονται μέσα από το Φαράγγι του Πολυλιμνίου.

Οι επισκέπτες σε μια διαδρομή συνολικά τριών χιλιομέτρων θα συναντήσουν και τις 15 διαδοχικές λίμνες με τα παράξενα ονόματά τους (Kαδούλα, Μαυρολίμνα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας και άλλα) και φυσικά στα καθαρά νερά τους μπορούν να κάνουν μπάνιο. Ο καταρράκτης της Κάδης ρίχνει εκεί τα νερά του από ύψος 25 μέτρων. Το σημείο προσφέρεται για φωτογραφίες και χαλάρωση και παραμένει ένας ήσυχος βιότοπος.

 

Σχόλια