Όπως εξήγησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα δημιουργηθεί ένα fund με έδρα στην Ελλάδα, στο οποίο θα περάσουν περιουσιακά στοιχεία και τα έσοδα από αυτό (από πωλήσεις ή αξιοποίηση) θα χρησιμοποιηθούν για μείωση του χρέους αλλά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Όπως εξήγησε θα χρειαστούν περίπου 25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα επιπλέον έσοδα θα πάνε κατά 50% στο χρέος και κατά 50% για επενδύσεις που θα αποφασίσει η Ελλάδα.

Το μέγεθος του Ταμείου στοχεύει στα 50 δισ. ευρώ, διευκρίνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Θα συσταθεί ομάδα ειδικών που θα εξετάσει ποια περιουσιακά στοιχεία μπορούν να ενταχθούν σε αυτό.

Και το Αθηναϊκό Πρακτορείο μετέδωσε ότι η διαφωνία για τη λειτουργία του ταμείου που θα στηρίξει το τριετές πρόγραμμα επιλύθηκε με την αποδοχή εκ μέρους των εταίρων, ότι θα εδρεύει στην Αθήνα, θα ελέγχεται πλήρως από την ελληνική κυβέρνηση και τα χρήματα θα αξιοποιούνται κατά το ήμισυ για την αντιμετώπιση του χρέους και κατά το ήμισυ για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Δηλώσεις για το fund έκανε και η Άγκελα Μέρκελ υπογραμμίζοντας ότι το ταμείο «θα βρίσκεται υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση» και πως θα περάσει σε αυτό και περιουσία των τραπεζών.

Πηγή:www.neolaia.gr

Σχόλια