Επιμέλεια: Θανάσης Ξάνθος

Το πρόγραμμά τους για τη επόμενη θεατρική σεζόν 2015-2016 ανακοίνωσαν τα Αθηναϊκά θέατρα. Το ρεπερτόριο της νέας χρονιάς περιλαμβάνει τρεις επαναλήψεις επιτυχημένων παραστάσεων και οκτώ καινούριες παραγωγές, μεταξύ των οποίων το «Billy Elliot The Musical» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, «Η Όπερα της Πεντάρας» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά και η νέα σκηνοθετική δουλειά του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη πάνω στην κωμωδία «Le Prénom» των Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

«Ο Κύκλος με την κιμωλία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, επαναλαμβάνεται στο θέατρο Παλλάς από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.O-Kiklos-me-tin-Kimolia-Logo-Names

«Billy Elliot The Musical» του Λι Χολ, σε μουσική Έλτον Τζον και σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη από 15 Οκτωβρίου. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια που διαδραματίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο του 1984, όπου ένα αγόρι κυνηγάει τα όνειρά του.

«Η Όπερα της Πεντάρας» των Κουρτ Βάιλ και Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά από τον Φεβρουάριο 2016.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ

Η κωμωδία «Le Prénom» των Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Βίκυ Σταυροπούλου, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Αντώνης Λουδάρος, θα μας δείξουν ότι η επιλογή ονόματος ενός παιδιού δεν είναι, τελικά, τόσο απλή υπόθεση.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

Ο Θοδωρής Αθερίδης θα παρουσιάσει μια κωμωδία που θα αφορά σε μια οικογένεια, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με τη στιγμή της αλήθειας, ο τίτλος της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη. Ωστόσο, οι πρωταγωνιστές της έχουν ήδη «κλείσει»: Πέμυ Ζούνη, Ρένια Λουιζίδου, Λευτέρης Ελευθερίου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Φωτεινή Αθερίδη και Θοδωρής Αθερίδης.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ

Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη γαλλική μαύρη κωμωδία του Florian Zeller «Le Père» (Ο Πατέρας). Το έργο έχει αποσπάσει τρία βραβεία Moliere, συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου καλύτερου έργου για το 2014.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ

111

Η μεγάλη θεατρική επιτυχία «Άντρες έτοιμοι για όλα» σε απόδοση και σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα συνεχίζεται για 4η χρονιά, με καινούρια διανομή και πολύ κέφι.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ

«Ο Χορός του Θανάτου» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ από 20 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καταλειφού και Ελένης Σκότη. Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Φιλαρέτη Κομνηνού και Βασίλης Μπισμπίκης.

Τον Μάρτιο θα επαναληφθεί, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η επιτυχία της περσινής χρονιάς, «Ο Γυάλινος Κόσμος» του Τεννεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

ΓΥΑΛΙΝΟΣ-ΚΟΣΜΟΣ-3-eksof

“Ο Γυάλινος Κόσμος”

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ

Η κωμωδία «Πιο λάθος πεθαίνεις» των Χενρι Λιούις, Τζόναθαν Σάιερ και Χένρι Σιλντς, που κέρδισε το βραβείο Olivier 2015 στην κατηγορία της καλύτερης σύγχρονης κωμωδίας, από τον Οκτώβριο, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου.

 

 

Σχόλια