Λίγο μετά τις 08:30 ολοκληρώθηκε τετραμερής συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τους ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Φρανσουά Ολάντ για να επιστρέψουν οι άλλοι δύο στο τραπέζι νέας τετραμερούς συνάντησης με την ίδια σύνθεση λίγο μετά τις 09:00.

Γύρω στις 08:00 αποχώρησε από τη σύνοδο ο Σλοβένος πρωθυπουργός λόγω υποχρεώσεων και όπως ανακοίνωσε μέσω twitter ανοιχτό παραμένει ένα μόνο ζήτημα, το οποίο ωστόσο δεν διευκρίνισε, ενώ τη θέση της χώρας του ανέφερε ότι θα εκπροσωπήσει στο υπόλοιπο της συνεδρίασης ο Ολλανδός ομόλογός του.

Λίγο αργότερα, αποχώρησε και η Λιθουανή πρόεδρος, δηλώνοντας ότι η σύνοδος σχεδόν τελείωσε.

Σημειώνεται ότι οι έργασιες βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 17:30 το απόγευμα της Κυριακής και έχουν διακοπεί τρεις φορές για διαβουλεύσεις ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου.

«Δώσαμε μια σκληρή μάχη έξι μήνες τώρα, μέχρι τέλους παλέψαμε για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο για μια συμφωνία που θα δώσει την ευκαιρία στην χώρα να σταθεί στα πόδια της», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την επιτυχή κατάληξη των μαραθώνιων διαβουλεύσεων για το ελληνικό θέμα, στις Βρυξέλλες.

«Ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε δίνει νικητές, δεν ταπεινώθηκε ο ελληνικός λαός», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε για το ελληνικό θέμα, στις Βρυξέλλες.

«Καταλήξαμε σε συμφωνία, ήταν επίπονη, χρειάστηκε χρόνος, αλλά τα καταφέραμε», ανακοίνωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ύστερα από τη μαραθώνια διαβούλευση σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες, για το θέμα της Ελλάδας.

Πηγή: www.neolaia.gr

Σχόλια