Μωράκια μου; Τι κάνετε; Πώς είναι οι ζώες σας χωρίς τον Αυστραλοπίθηκο; Βαρετές φαντάζομαι. Ανιαρές, χωρίς νόημα και άλλα πολλά, που δεν θα τα αναφέρω για να μην σας φέρω σε δύσκολη θέση. Για να είμαι δίκαιος όμως και εμένα μου λείψατε πολύ. Λίγο πιο πολύ όμως ο συνδυασμός στενό τζιν, που τονίζει πεταχτό κ@λο, με μπορντώ all star, που μόνο οι Ελληνίδες μπορούν να λανσάρουν με επιτυχία και δεν το έχω δει ούτε για δείγμα στο εξωτικό Μάριμπορ. Erasmus λοιπόν εδώ και τέσσερα μηνάκια στο νερό αλλα επειδή έχω μια εργάσια να γράψω για την σχολή μου, αποφάσισα να συντάξω ένα κείμενο για τον πολυπληθή λαό μου πίσω στην Ελλάδα.

Επειδή έχω λείψει πολύ καιρό, θα κάνω την επάνοδό μου με ένα νουθετικό κείμενο, για όλα τα αδέρφια εκεί έξω. Πόσες φορές χτύπησε το κινητό σας και είπατε με μια φανερή βαρεμάρα “Ααα δεν γα@@@ται, πάλι η Cosmote θα είναι, να με ενημερώσει για τα νέα της πακέτα”. Ξεκλειδώνεις οθόνη και οι κόρες των ματιών σου διαστέλλονται, στην θέαση του ονόματος του αποστολέα. “ΟΧΙ! Δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Τι θέλει τώρα;” Κλειδώνεις την οθόνη και ξεκλειδώνεις για σιγουριά. Ναι λοιπόν, είναι αυτή. Εκείνη που σε παράτησε έξω από τον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι, ενώ γινόταν της που@@@ας από βροχή ή την παράτησες εσύ σύξυλη όταν την ρώτησες τι ομάδα είναι και σου είπε ότι είναι βάζελος. Αδέρφια είμαι εδώ για εσάς. Θα σας πω εγώ με την γνώση που με διακατέχει, τι να κάνετε όταν σκάνε αυτά τα μηνύματα βόμβα. Είμαι ο Αυστραλοπίθηκος λοιπόν και σήμερα θα δούμε τι κάνεις, όταν σου έρχεται μήνυμα από πρώην.

Θέλει να σε βρίσει: Ίσως χωρίσατε άσχημα, ίσως είναι psycho, ίσως είναι μεθυσμένη, ίσως είσαι και εσύ λίγο μ@λ@κ@ς, ένιγουει πολλά μπορεί να παίζουν. Στενάχωρη αυτή η φάση, ειδικότερα αν μπεις και εσύ στην διαδικασία να της απαντήσεις, εκεί είναι που το πράγμα δυσκολεύει πολύ. Κανονικά, ως και καλά πιο ώριμος πρέπει να σταθείς στο γαμ@@νο το ύψος σου και να μην απαντήσεις κάτι, παρά να πας στο Μύλο στο Περιστέρι και να κατεβάσεις ένα φθηνό μπουκάλι βότκα. Βέβαια επειδή σας ξέρω, αν η τύπισσα πει κάτι που σας θίξει πολύ, θα τις απαντήσετε και μάλιστα με περίσσεια ταχύτητα. Δυστυχώς δεν βγάζω την ούρα μου απ’ έξω. Το έχουμε κάνει όλοι αδέρφια.

 

Της έλειψες: Σας ακούω να λέτε φίλτατοι “καλά τι λέει ο μ@λ@κ@ς; Γίνεται να με χωρίσει και να της λείπω;” Αδέρφια μου προφανώς και γίνεται. Προφανώς η πρώην σας πέρασε ένα διάστημα μόνη της, θέλησε να ψαχτεί, ψάχτηκε αλλά είχε την ατυχία να πέσει σε περίεργους. Εκτίμησε το πόσο καλό παιδί είσαι και υποσυνείδητα της έλειψαν οι στιγμές μαζί σου. Αυτό το κομμάτι είναι που θέλει προσοχή. Κάποιες φορές δεν της λείπεις εσύ αλλα οι στιγμές που περνάγατε μαζί. Με λίγα λόγια λοιπόν της λείπει μια σχέση, ακανόνιστο αν θα είναι μαζί σου ή όχι.

 

Την έστειλες: Είναι ακριβώς το αντίθετο των πραγμάτων, τα οποία ανέφερα παραπάνω. Μια ωραία μέρα, με μπόλικο ήλιο, ξύπνησες λίγο στραβά γιατί έχασε και η ομάδα σου το προηγύμενο βράδυ και αποφάσισες να διακόψεις την επαφή μαζί της. Αυτή έπεσε τα πατώματα και σου δείχνει σε κάθε ευκαιρία ότι της λείπεις, δεν μπορεί να σε ξεπεράσει, έχει φάει κόλλημα ρε παιδί μου η κοπέλα, γιατί είσαι και πολύ γόης γ@@ώ την τύχη μου. Πριν προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια σκέψου, δεν είναι κρίμα να είναι έτσι χάλια η κοπέλα. Φέρσου σκληρά, πες την αλήθεια όπως έχει και προχώρα. Μην ακούσω καμιά μαλακία του στυλ “Καλά να πάθει” και τέτοια γιατί πάτε αμέσως για κλωτσιά στον καβάλο. Η στήλη στήριζε και θα στηρίζει πάντα τα καλά παιδιά και όχι τους ταχτουνομπαστουνόβλαχους κλαρινογαμπρούς, που ψάχνονται για κανά ζιγκολίκι έξω απο την πόρτα του Ματσμποξ στο Γκάζι.

Ζήλια: Είσαι που λες με το Μαράκι στην Αεροπαγίτου και την βολτάρεις χαλαρός, μαθαίνοντας την πράγματα για την ζωή γενικότερα. Είσαι συνάμα υπερήφανος, ε γιατί το Μαράκι έχει κωλ… πλούσια προσωπικότητα. Ξαφνικά ενώ στρίβεις στην Αποστόλου Παύλου, τσακ, την πετυχαίνεις φόρα παρτίδα. Είχες να την δεις από τότε που χωρίσατε. Παγώνεις λίγο αλλά δε το δείχνεις γιατί πάνω από όλα είσαι κουλ. Το βράδυ κατά τη μία τα ξημερώματα, έρχεται το μήνυμα. “Σαν δεν ντρέπεσαι μ@λ@κ@, ακόμα δεν χωρίσαμε είσαι με άλλη”. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΝΤΑΜ; ΟΤΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ DJ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ; ΑΣΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ. Παρεκτράπηκα όμως, αναγνώστες μου.

Ξεπέτοβιτς: Είναι από αυτά τα μηνύματα τα αμφιλεγόμενα. Από αυτά που στο πάει στο πονηρό. Μην μου κάνεις τον χαζούλη. Καταλαβαίνεις τι σου λέω. Η πρώην έχει αρκετό καιρό να αυνανιστεί και της έλειψε η συντροφιά σου. Σε νιώθει αρκετά οικείο λόγω της σχέσεως σας, πολύ περισσότερο δε, αν τα είχατε και καιρό. Ομολογώ πως αυτή είναι μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις. Την κερνάς και την επιβεβαιώνεις, κερνώντας την όμως άρα κερδίζεις και εσύ ή την ρίχνεις πίτα και συνεχίζεις. Εδώ θέλω να θυμίσω πως εκτός από τα καλά παιδιά, η στήλη αυτή στηρίζει και την άποψη ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ.

Θέλει απλά να δει τι κάνεις: Γιατί απορείτε αναγνώστες μου; Υπάρχουν και αυτές οι γυναίκες. Σε αγαπάει. Αυτή είναι και η έννοια της αγάπης άλλωστε. Το να θες ο πρώην ή πρωην σου να περνάει και να είναι καλά, ακόμα και αν δεν είναι μαζί σου. Βέβαια αυτά είναι τα μηνύματα που σου φέρνουν τις κακές σκέψεις. “Μήπως θα έπρεπε να είμαστε μαζί;” είναι η πρώτη και πιο λογική σκέψη. Τι είπαμε αναγνώστη μου όμως πιο πάνω και το τονίσαμε; Μπράβο αναγνώστη μου.

Θέλει να σου πουλήσει μούρη: Πω πω αδερφέ μου, πού έμπλεξες. Που τις βρίσκεις τις διαολεμένες. Εδώ είμαστε εμείς όμως, για τα δύσκολα. Εκεί αποδεινκύονται οι σχέσεις ζωής αδερφέ μου, στις κακοτοπιές. Αχ γιατί να είμαι τόσο ρομαντικός. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν γαμ.. εεε δεν έχω κοπέλα. Τέλος πάντων.. Λοιπόν, όπως φαίνεται, χωρίσατε και η πρώην σου προχώρησε. Το περίμενες θα μου πεις, είχε δείξει δείγματα γραφής. Απλά δεν περίμενες να στο τρίψει και στην μούρη. Τρέμω στην μορφή του μηνύματος, πόσο μάλλον εσύ εκείνη την ώρα. Ο άντρας ο σωστός, ο αρσενικός, ο Περιστεριώτης με το διπλωμένο τζιν στα παντζάκια, το ροζ μπλουζάκι και το κάτασπρο αθλητικό παπούτσι, κανονικά δεν θα έκανε τίποτα και θα την ”έγραφε”… Γι’ αυτό τον ερωτεύτηκε αλλά και τον θαύμαζε από την αρχή άλλωστε. Κάνε το ίδιο. Μην δώσεις σημασία και άφησε την στην μιζέρια. Θα καταλάβει την μ@@@α της, δεν είναι χαζη.

Θέλει να τα ξαναβρείτε: Και μετά λοιπόν από την κακιασμένη, που θέλει να στο τρίψει στην μούρη, έχουμε αυτή που μετάνιωσε που τα σπάσατε και σε θέλει πίσω. Πρόσεξε όμως. Δεν θα στο δώσει στο πιάτο αγαπητέ μου. Είναι γυναίκα και θα στο φέρει πλαγίως, για να μην δείξει ότι τρέχει από πίσω σου, εραστή δυτικών προαστίων. Με λίγα λόγια, αν σου έρθει μήνυμα <<Έχω ξεχάσει ενά κολιέ μου σπίτι σου. Θα περάσω να το πάρω..>>, να ξέρεις πως σου έρχεται. Αλλά όχι για το κολιέ. 1,10 δίνει ο άσος, μόλις την κλείσει την πόρτα και να αρχίσει το ανελέητο φάσωμα. 2,5 δίνει το διπλό, να κάνεις εσύ την κίνηση, να στο παίξει δύσκολη αλλά να την καταφέρεις στο τέλος. Win-Win η κατάσταση λοιπόν.

Αυτοί ηταν μερικοί από τους λόγους για τους οποίους μία πρώην μπορεί να σας στείλει μήνυμα. Περίμενω τα σχόλια σας και τους δικούς σας λόγους για τους οποίους μια πρώην μπορεί να στείλει μήνυμα κάτι που σίγουρα δεν θα κάνετε όπως κάθε φορα και με πληγώνετε.

Αυστραλοπίθηκος

Ακούω πάρα πολλούς γνωστούς μου αλλά και αγνώστους, να μου παραπονιούνται συχνά “Πω δεν έχω χρόνο,δεν μπορώ να το προλάβω αυτό, δεν μπορώ να τα βολέψω όλα μαζι, κου του λου που”. Το παράπονο αυτό ηχεί συχνά στα αυτιά μου και σήμερα θα προσπαθήσω να το απομυθοποιήσω στην σοβαρή γωνιά.

Μετά από 4,5 μήνες Erasmus, μπορώ να σας πω φίλοι μου, ότι με καλή διάθεση μπορείς να τα προλάβεις όλα. Ό,τι και να κάνεις, όσα και να κάνεις, όσο έντονα και να ζεις, πιστεύω ότι αν πραγματικά θες, μπορείς να ”προλάβεις” και τα πρόσωπα που νοιάζεσαι αλλά και όλες σου τις δουλειές. Όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ, ακόμα περισσότερο όταν και εγώ ο ίδιος, κάνω αρκετά πράγματα καθημερινά αλλά στο τέλος της μέρας προσπαθώ να τα συνδυάσω όλα. Δεν είναι κακό. Πάνω από όλα δείχνεις πως έχεις ένα πρόγραμμα και κάνεις διαχείρηση του χρόνου σου, όσον αφορά τις δραστηριότητες. Στα άτομα, όποιους θες πραγματικά δίπλα σου, τους κρατάς κοντά σου.

Υγ.: 4,5 μήνες Erasmus λοιπόν, το οποίο σιγά-σιγά τελειώνει. Θέλω να κάνω μια τιμητική αναφορά στους φίλους μου πίσω στην χώρα, από τους οποίους δεν ένιωσα ούτε μια φορά μακριά τους. Ο μεγαλύτερος μου φόβος ήταν να φύγω για αρκετούς μήνες και να χαθώ με πολύ κοντινούς μου φίλους. Ναι ξέρω, ότι με τους πραγματικούς σου φίλους δεν σπας ποτέ και μπλα, μπλα μπλα. Η πικρή αλήθεια όμως είναι πως αν κάνεις 5 μήνες να μιλήσεις με κάποιον, σπας και παρά σπας. Οπότε λοιπόν Κώστα, Μανώλη, Κάλυ, Άρη, Μάριε, Κυριάκο, Γιάννη Λ., Δημήτρη , Ελένη, Γωγώ, Βασίλη, Χρήστο, Ευθύμη, Ραφαήλ, Δαρείε, Χριστινάκι, Θανάση, Αλέξανδρε και Βασίλω keep calm and I am coming back.

Υγ2: Φίλοι μου, ξέρετε ποιο μέρος του σώματος ελευθέρωσε τον Δία; Τα free-Δια

Υγ3: Όταν γύρισω, τι φαγητό θα μου έχεις μαμά;

Υγ4: Χμμμ

Σχόλια