Το περασμένο Σαββατοκύριακο διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Γλυφάδα ένα τουρνουά μπάσκετ 3 on 3, υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ). Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν το «Τάπα στη βία και στον ρατσισμό» και περισσότερα από 1500 παιδιά όλων των ηλικιών συμμετείχαν και διασκέδασαν παίζοντας μπάσκετ με τους φίλους και τους γονείς τους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μεγάλα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης , ο Ίαν Βουγιούκας ο Βαγγέλης Μάντζαρης και ο αδερφός του Αντώνης, ενώ το σύνθημα για την έναρξη των αγώνων έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΣΑΚ, Δημήτρης Τσαλδάρης.

FB_IMG_1434921772982 FB_IMG_1434914822770

Μεγάλη συμβολή στην διεξαγωγή αυτού του event είχε αναμφίβολα ο τομεάρχης Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας, Περικλής Δορκοφίκης, ο οποίος είναι εν ενεργεία παίκτης του μπάσκετ, με σπουδαία καριέρα σε πολλές ομάδες μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Έχει τιμήσει με την παρουσία του τα γήπεδα της Α1 αλλά και της Ιταλίας και έχει αγωνιστεί σε όλα τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, κατακτώντας μάλιστα και δύο μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Εφήβων και Μεσογειακούς Αγώνες. Πριν λίγους μήνες συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και εκλέχτηκε στο πλευρό του νύν Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου. Όπως ήταν φυσικό αμέσως ανέλαβε δουλειά ως  τομεάρχης Αθλητισμού του Δήμου και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Ανάμεσα στο τρέξιμο για την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά και την συμμετοχή του σε αγώνες με παιδιά και φίλους, ο Περικλής Δορκοφίκης βρήκε λίγο χρόνο να μας μιλήσει  για το event, τους προσωπικούς του στόχους και την Εθνική Ελλάδος!

 FB_IMG_1434914768800

Πείτε μας αρχικά λίγα λόγια για το Event σήμερα, πως βλέπετε την οργάνωση και την προσέλευση των παιδιών;

Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Γλυφάδα το σημερινό event, διότι έχει να γίνει πάρα πολλά χρόνια στην πόλη μας. Η  προσέλευση ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη, αφού σήμερα το πρωί που κάναμε την καταμέτρηση φτάσαμε στον αριθμό των 1500 παιδιών και γονέων. Ο ΠΣΑΚ που είναι συνδιοργανωτής μαζί μας έκανε εκτιμήσεις για περίπου 1000 παιδιά που είναι και ο υψηλότερος αριθμός συμμετοχών σε αντίστοιχα events και εμείς φτάσαμε στον αριθμό των 1500. Προσπαθήσαμε με όλες τις δυνάμεις να τρέξουμε σωστά το τουρνουά, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στη ροή, αλλά βέβαια όπως καταλαβαίνετε σε ένα τέτοιο event με τόσα παιδιά μπορούν να συμβούν τα πάντα, αλλά ευτυχώς όλα πάνε καλά και τα παιδιά είναι ευχαριστημένα. Αυτό είναι άλλωστε το σημαντικό, παρά την ταλαιπωρία των γονιών. Εμάς μας γεμίζει να βλέπουμε χαρούμενα τα παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου για την αμέριστη στήριξή του, όλους τους Αντιδημάρχους, τους ανθρώπους του Δήμου, όλους τους υπαλλήλους από την Καθαριότητα, τον Αθλητικό Οργανισμό και το Δημαρχείο, καθώς όλοι στήριξαν με τον τρόπο τους την όλη προσπάθεια. Η Γλυφάδα έδειξε σήμερα πως είναι ενωμένη, μία ομάδα και κάνει ό,τι μπορεί για τους δημότες της και όχι μόνο.

Κύριε Δορκοφίκη, είστε πλέον δέκα μήνες ενεργός στην τοπική αυτοδιοίκηση ως τομεάρχης Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας. Πώς σας φαίνεται αυτή η εμπειρία, πως το ζείτε αυτό καθημερινά;

Είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό στη ζωή μου, δεδομένου πως είμαι ακόμα εν ενεργεία επαγγελματίας αθλητής. Υπάρχουν σίγουρα πολλές δυσκολίες, αλλά κάθε μέρα μαθαίνω κάτι καινούριο. Προσπαθώ να έχω επαφή με τον κόσμο, να τον ακούω και να είμαι δίπλα του και βασικός μου γνώμονας είναι τα παιδιά. Έχω βάλει ένα προσωπικό στοίχημα να κάνω την Γλυφάδα μία κυψέλη του αθλητισμού, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και πρέπει τα παιδιά μας να τα οδηγούμε προς σε αυτή την κατεύθυνση, είτε σε επαγγελματικό είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Οι δυσκολίες είναι καθημερινά πολλές, όμως εμείς αγωνιζόμαστε με πολύ μεράκι και όρεξη. Είμαστε ονειροπόλοι και ευαίσθητοι με την καλή έννοια των λέξεων αυτών και με τέτοια events σαν το σημερινό που βλέπω τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών συγκινούμαι και παίρνω δύναμη για να συνεχίσω.

Πάμε στο άλλο κομμάτι της ζωής σας, το μπάσκετ. Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Συνεχίζω κανονικά φυσικά. Το μπάσκετ για μένα δεν είναι απλά ένα άθλημα, είναι μεράκι, είναι τρόπος ζωής, είναι έρωτας. Έχω κάποιες προτάσεις στα χέρια μου αλλά τους τελευταίους δύο μήνες έχω επικεντρωθεί ιδιαίτερα στα καθήκοντά μου στον Δήμο Γλυφάδας και στην οργάνωση του 3on3. Όμως το μπάσκετ δεν σκέφτομαι ακόμα να το σταματήσω και μόλις χαλαρώσουν λίγο οι υποχρεώσεις μου θα αποφασίσω που θα συνεχίσω την καριέρα μου.

Κεφάλαιο Εθνική Ομάδα. Έχετε υπάρξει μέλος της σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα και έχετε κερδίσει μετάλλια. Τι πιστεύετε για την τωρινή ομάδα και πως βλέπετε το μέλλον της;

Κοίταξε, η Εθνική ομάδα Μπάσκετ είναι η επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων, γιατί καλώς ή κακώς έχει φέρει τις περισσότερες διακρίσεις στα ομαδικά αθλήματα και είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις στον κόσμο. Γίνεται δουλειά στις μικρότερες ηλικιακές βαθμίδες και η τωρινή ομάδα των αντρών είναι πολύ καλή. Πολλά παιδιά βγαίνουν στο εξωτερικό και στην Αμερική, είτε στο NBA είτε σε κολέγια και αυτό είναι σίγουρα πολύ θετικό. Είμαι αισιόδοξος για την εθνική και πιστεύω πως έχει πολύ μέλλον αυτή η ομάδα.

Τέλος, έχετε παίξει σε πολλές σπουδαίες ομάδες στην καριέρα σας. Θα ήθελα την γνώμη σας για μία από αυτές , την ΑΕΚ όπου και αγωνιστήκατε για αρκετά χρόνια και οι φίλαθλοι σας αγάπησαν πολύ.

Με αγάπησαν πολύ και τους αγάπησα και εγώ πολύ! Παρότι ήμουν φίλαθλος άλλης ομάδας, την ΑΕΚ την αγάπησα πραγματικά και έδωσα τα πάντα για όσο καιρό αγωνίστηκα εκεί, σε πολύ δύσκολα χρόνια. Φέτος πράγματι η ομάδα ήταν πολύ καλή και έδειξε πως μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο μέλλον. Έχει ανθρώπους σοβαρούς πλέον στην διοίκηση και στον πάγκο, και με σωστό προγραμματισμό μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά, να παίζει Ευρώπη και να κατακτά τρόπαια εκεί που δηλαδή της αξίζει πραγματικά να βρίσκεται. Αλλά πρέπει να προσέξει κάποιους κοντά στην ομάδα, που με το πρόσχημα της αγάπης  τους για την ΑΕΚ και βάζοντας την σημαία της  μπροστά κάνουν μόνο κακό και προκαλούν ζημιές. Το μέλλον όμως θα είναι σίγουρα καλό.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περικλή Δορκοφίκη για το χρόνο που διέθεσε και την αμεσότητα του. Ευγενικότατος, με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του παρά την κούραση και το τρέξιμο της ημέρας, οργάνωσε πετυχημένα ένα δύσκολο event. Ένας πραγματικά εξαιρετικός άνθρωπος του μπάσκετ, που μάχεται για την πρόοδο του αθλητισμού και του πολιτισμού στη πόλη που γεννήθηκε, έχοντας ως γνώμονα τα μικρά παιδιά. Όπου έπαιξε έκανε φίλους και αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο του στον δήμο και στην καριέρα του και μακάρι και άλλοι τέτοιοι άνθρωποι να δραστηριοποιηθούν ενεργά στα κοινά.

image-96492dc6058f0575556dd8408fcfcdf9b129edf3c8458ba0a25e0d10096a6e9c-V

Σχόλια