Στις 18 Ιουνίου κυκλοφόρησε το πρώτο EP του Μάνου Αγγελάκη, με τίτλο Goldfish Memory, από την Bashment Records. Την μουσική και τους στίχους υπογράφει ο ίδιος και στα 7 τραγούδια του EP, ενώ στα φωνητικά τον συνοδεύουν οι Τζωρτζίνα Βασιλείου και Γιάννης Γαργαλάκος. Την μίξη έχει αναλάβει ο τελευταίος, μαζί με τον Dj Micro, ενώ το mastering o Ταυτισμένος Λάθος, ο οποίος έχει κάνει και την μουσική παραγωγή στο ‘Who’s That Man?’. Στην σχετική ανακοίνωση, που ακολούθησε την κυκλοφορία του EP, μάλιστα, ο Αγγελάκης απηύθυνε ιδιαίτερα ευχαριστήρια σε όλους τους για την στήριξη , που του παρείχαν από την πρώτη στιγμή. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το EP παρακάτω:

Ο Αγγελάκης παρουσιάζει μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και καταφέρνει μάλιστα να συγκεράσει πολλές διαφορετικές ηχητικές προσεγγίσεις μέσα στις δημιουργίες του. Κινείται άλλοτε σε funk και soul ρυθμούς και άλλοτε σε πιο κλασσικά rock μοτίβα, με μία ισχυρή αίσθηση blues, όμως, να είναι συνεχώς εμφανής και να τον διακατέχει απ’ άκρη σ’ άκρη. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο τίτλος του 5ου κατά σειρά κομματιού, ‘Just A Man’s Blues’, χαρακτηρίζει επαρκώς ολόκληρο το EP, καθώς σε κάθε στιγμή φαίνεται να απευθύνεται σε κάποιον, κάπου ή ίσως ακόμη και σε όλους μας και να αναζητά τους βαθύτερους πόνους του και τις μεγαλύτερες προκλήσεις του εαυτού του. Επιχειρεί να σπάσει τα στεγανά της pop αισθητικής, αποφεύγει τα indie προσχήματα, προσφέρει απλόχερα νεωτερισμούς, όσον αφορά την εγχώρια μουσική πραγματικότητα, και μαζί με μία άκρως ελκυστική στιχουργία ξεπερνάει τελικά τα συνήθη της όρια, και με αμεσότητα και περίτεχνη απλότητα πετυχαίνει να σε αγγίξει και να περάσει τα μηνύματά του στο υποσυνείδητό σου.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα της συνεχώς αναπτυσσόμενης εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής, διαφοροποιώντας όμως -θέλοντας και μη- σε μεγάλο βαθμό τον εαυτό του από αυτήν, και δίνοντας μας ταυτόχρονα έναν απ’ τους πιο αξιόλογους ήχους, που έχει να προτείνει η Ελλάδα του 2015. Αποδεικνύει σε κάθε σημείο πως δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από αντίστοιχα πρωτοεμφανιζόμενα ονόματα του εξωτερικού, όπως και ότι είναι εδώ για να μείνει, όπως δηλώνει, άλλωστε και στο ομώνυμο κομμάτι που ανοίγει το EP.

Θα τον ακούσουμε σίγουρα πολύ στο μέλλον, καθώς θα περιμένουμε και κάθε καινούρια του δουλειά.

11143410_1594350217517042_6682943466705777705_n

Σχόλια