Aδικία θα έλεγε κανείς να δίνεις μια τόσο ξεχωριστή ερμηνεία και η ταινία να έχει θέμα τον συμπρωταγωνιστή σου. Κάπως έτσι χαρακτηρίζεται η κατάσταση σε αυτή την ταινία. Η Charlize Theron μπορεί να συμπρωταγωνιστεί αλλά κλέβει πραγματικά την παράσταση ενώ ο Tom Hardy από πρωταγωνιστής καταλήγει συμπρωταγωνιστής σε μια ερμηνεία που δεν συμβαδίζει με τις προηγούμενες που έχει δώσει.
Η υπόθεση αρκετά ενδιαφέρουσα αν και απλοϊκή. Στοιχειωμένος από το ταραχώδες παρελθόν του, ο Mad Max πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος να επιβιώσεις είναι να περιπλανιέσαι μόνος. Παρόλα αυτά, θα ακολουθήσει μια ομάδα που προσπαθεί να δραπετεύσει στην Άγονη Γη, σε ένα Πολεμικό Καραβάνι που το οδηγεί η αρχηγός τους, Furiosa. ‘Ετσι δραπετεύουν από ένα Οχυρό που το διοικεί ο τύραννος Immortan Joe, από τον οποίο και έκλεψαν κάτι αναντικατάστατο. Εξοργισμένος, o πολέμαρχος θα συγκεντρώσει όλη τη συμμορία του και θα κυνηγήσει τους αντάρτες στον Πόλεμο του Δρόμου που θα ακολουθήσει.
Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας για ακόμη μια φορά ο γνωστός μας Ελληνοαυστραλός George Miller ο οποίος έχοντας σκηνοθετήσει την προηγούμενη τριλογία του Mad Max ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Χρησιμοποιεί μοτίβα της τωρινής εποχής και δεν αντιγράφει απλά τις προηγούμενες ταινίες με πρωταγωνιστή τον Μel Gibson. Εκμεταλλεύεται πλήρως την ‘άπλα’ που του προσφέρουν οι έρημοι της Ναμίμπια αλλά και σε κάποιες σκηνές της Αυστραλίας και δημιουργεί σκηνές δράσης με πειραγμένα αμάξια τα οποία στα γυρίσματα έτρεχαν όντως με 100χλμ την ώρα! Η νυχτερινή σκηνή με τον “Bullet Farmer” να εφορμά εναντίον των επαναστατών πάνω στο όχημά του είναι μακράν από τις καλύτερες σκηνές με τα νυχτερινά πλάνα να αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο αυτό το φυσικό τοπίο. Μέσα σε όλα αυτά αξίζει να αναφερθεί και το υπέροχο soundtrack (hard rock, alternative rock, heavy metal, από όλα έχει ο μπαξές).
Όσον αφορά το σενάριο δεν θα λέγαμε ότι είναι κάποια πολύπλοκη ιδέα αλλά έχει ενδιαφέρον. Η δράση είναι καταιγιστική, οι ήρωες σκληροτράχηλοι και γενικά είναι μια πετυχημένη συνταγή για μια δίωρη ταινία που θα κόψει την ανάσα στους λάτρεις των περιπετειών. Το αρνητικό βέβαια εδώ είναι ότι ο σεναριογράφος δεν εμβαθύνει στους χαρακτήρες ενώ θα μπορούσε να το κάνει χρησιμοποιώντας τουλάχιστον τα flash back.
Έπειτα, ο Tom Hardy είναι πολύ καλός στον ρόλο του, αλλά σε μεγάλο διάστημα νιώθεις ότι είναι κομπάρσος μιας και η -απολαυστική είναι η αλήθεια- Charlize Theron έχει τον πρώτο λόγο σε πολλές περιπτώσεις και θα θέλαμε σίγουρα κάποια περισσότερα πράγματα για τον ήρωα μιας και είναι διαφορετικός o πρωταγωνιστής σε σχέση με τις παλιές.
Η Charlize Theron κλέβει τις εντυπώσεις αλλά και τα σκήπτρα από τον Tom Hardy αποδεικνύοντας ότι παρόλο που έχουν περάσει 12 χρόνια από το Monster μπορεί ακόμα να δώσει ερμηνείες ίσης αξίας.
Ακόμα και αν δεν έχετε δει τις προηγούμενες ταινίες αξίζει να αφιερώσετε ένα δίωρο φυσικά στο σινεμά για να απολαύσετε αυτή την καταιγιστική, hardcore περιπέτεια.

Mad Max: Fury Road - μια γνήσια περιπέτεια!
80%Βαθμολογία
Σενάριο75%
Ερμηνείες80%
Σκηνοθεσία85%

Σχόλια