Αν δεν έχεις αποφασίσει τι ταινία να δεις και δεν θες κάτι πολύ βαρύ, η συγκεκριμένη λίστα με προτάσεις για κινηματογραφικές βραδιές είναι για σένα!

Δεν έχεις όρεξη να βγεις, θες να ξεχαστείς λίγο από το διάβασμα ή απλώς δεν έτυχε να κανονίσεις και θα κάτσεις σπίτι; Ευκαιρία να δεις καμιά ταινία επιτέλους! Αν δεν έχεις ήδη έτοιμη watchlist στο imdb για αντίστοιχες κινηματογραφικές βραδιές, η επιλογή θα είναι δύσκολη (σωτήρια η συγκεκριμένη ιστοσελίδα!).

Ενώ ακόμα κι αν έχεις, είναι αυτά τα χαλαρά βράδια που θες να δεις μια απλώς καλή ταινία, όχι τίποτα το αριστουργηματικό και βαρύ (ως χαρακτηριστικό παράδειγμα μου έρχεται “Το κουρδιστό πορτοκάλι”), αλλά όχι και κάτι που θα σου κάψει τον εγκέφαλο προσπαθώντας να καταλάβεις τι ακριβώς συνέβη (βλέπε “Mulholland Dr.”).

Απλώς μια ευχάριστη ταινία με όμορφες εικόνες και αξιοπρεπείς ερμηνείες για να περάσει διασκεδαστικά η ώρα. Ούτε όμως θες να πέσεις και πολύ χαμηλά, σε κάποια χαζορομαντική κομεντί ή σε ηλίθια κωμωδία. Δεν ξέρω πως ακριβώς να χαρακτηρίσω μονολεκτικά το είδος των συγκεκριμένων ταινιών, αλλά νομίζω καταλάβατε ποιες εννοώ.

Ας δούμε λοιπόν ορισμένες τέτοιες ταινίες για χαλαρές κινηματογραφικές βραδιές στο σπίτι.

 

1.Flipped(2010)

Kινηματογραφικές βραδιέςKινηματογραφικές βραδιές

Μια εξαιρετικά γλυκιά ταινία  που εξιστορεί παράλληλα, από  τις πλευρές και των δύο πρωταγωνιστών το  ειδύλλιο ανάμεσά τους. Ο  Bryce Loski   μετακομίζει στην  δευτέρα  δημοτικού απέναντι  από την Juli  Baker αλλά η  δυναμική και  επίμονη  προσωπικότητά της από  την πρώτη στιγμή της γνωριμίας  τους του σπάει  πραγματικά τα  νεύρα.

Ωστόσο με τα χρόνια, αν  και προέρχονται από  δύο πολύ  διαφορετικές  οικογένειες, η καθεμία με τα δικά της προβλήματα, η σχέση τους περνά  από αρκετές διακυμάνσεις και τελικά αλλάζει. Μια φαινομενικά απλοϊκή  ταινία, που σε κανένα σημείο όμως δεν γίνεται παιδιάστικη. Αντίθετα,  είναι όλα φιλτραρισμένα από την ιδιαίτερα ώριμη και ταυτόχρονα αθώα παιδική ματιά της πρωταγωνίστριας. Αξίζει να την επιλέξετε όταν θέλετε να μεταφερθείτε σε έναν κόσμο αρκετά μακρινό, στον κόσμο της παιδικής ηλικίας.

 

2.Ballet 422(2014)

κινηματογραφικές βραδιές Όσοι γνωρίζετε το New York City Ballet αξίζει σίγουρα να δείτε την συγκεκριμένη  ταινία. Αντίστοιχα, όμως, και όσοι απλώς αγαπάτε τον χορό και εντυπωσιάζεστε με τις  παραστάσεις μπαλέτου δεν θα απογοητευτείτε. Πρόκειται για μια ταινία που σε βάζεικινηματογραφικές βραδιές   μέσα στα παρασκήνια του μεγαλύτερου  χορευτικού θιάσου της Αμερικής και  ακολουθεί το στήσιμο μιας χορογραφίας από  έναν νέο χορογράφο και χορευτή του NYCB  από την αρχή μέχρι και την ολοκληρωμένη  παράσταση.

Μπορεί να παρουσιάζει μερικές  ελλείψεις, αφού π.χ δεν βλέπουμε ποτέ  τελικά την ολοκληρωμένη χορογραφία,  παρά αρκούμαστε σε λίγα στιγμιότυπα, ωστόσο και μόνο που βλέπεις πως λειτουργεί  εκ των έσω ένα τέτοιο μπαλέτο καθώς και όλα τα στάδια της διαδικασίας για να βγει αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα μιας παράστασής του αρκεί.

 

3.Frank(2014)

κινηματογραφικές βραδιές

κινηματογραφικές βραδιές

 

Ίσως να μην είναι και η πιο ευχάριστη ταινία σε αυτή την λίστα, ωστόσο είναι αρκετά ιδιαίτερη να το πω, περίεργη να το πω, ενδιαφέρουσα να το πω… τέλος πάντων, δείτε την και καταλήξτε μόνοι σας!

Η ιστορία πλέκεται γύρω από μία μπάντα με έναν εκκεντρικό τραγουδιστή που φοράει μόνιμα ένα ψεύτικο τεράστιο κεφάλι από papier-mâché. Ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ των μελών, απομόνωση για την ηχογράφηση δίσκου και ο δρόμος προς την επιτυχία. Όλα αυτά μπορούν τελικά να οδηγήσουν στην ρήξη; Το πιο βασικό ερώτημα όμως… άραγε θα δούμε το πραγματικό πρόσωπο του πρωταγωνιστή ποτέ;

 

4.Perks of being a wallflower(2012)

Μια ταινία για την φιλία, την αγάπη, τα ψυχικά τραύματα και το περιθώριο. Η ζωή του Charlie και πως αυτή αλλάζει όταν γνωρίζει τον Patrick και την Sam. Καταπιεσμένα συναισθήματα και απωθημένες αναμνήσεις σε μια ταινία που σου αφήνει ένα λυτρωτικό αίσθημα στο τέλος. Για μένα δεν είναι απλώς ευχάριστη αλλά μια πολύ καλή ταινία.

κινηματογραφικές βραδιέςκινηματογραφικές βραδιές

 

 

 

 

5.The Grand Budapest Hotel (2014)

κινηματογραφικές βραδιές

Μια σουρεαλιστική ιστορία με στοιχεία κωμωδίας και ταινίας μυστηρίου  ταυτόχρονα. Πολλοί γνωστοί ηθοποιοί (Ralph Fiennes, Jude Law, Willem  Dafoe, Bill Murray, Edward Norton, Léa Seydoux, Tilda Swinton)  ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας εξιστορούν μέσω αναδρομικής  αφήγησης τι συνέβη τις ημέρες της δόξας του Grand Budapest hotel.

Οι  περιπέτειες του Gustave H, θρυλικού θυρωρού και του Zero Moustafa,  lobby boy. Δολοφονίες, κληρονομιές, δίκες και ένα απίστευτο κυνηγητό,  όλα μέσω μιας αριστουργηματικής σκηνοθεσίας και φωτογραφίας.

 

6.Intouchables (2011)

κινηματογραφικές βραδιές

κινηματογραφικές βραδιές Ίσως αυτή η ταινία να μην ταιριάζει πολύ στην συγκεκριμένη λίστα γιατί είναι στο  είδος της αριστουργηματική.

Ο Philippe   είναι ένας εύπορος και μορφωμένος  Γάλλος που λόγω ατυχήματος μένει  παράλυτος. Στην αναζήτηση ενός  προσώπου που θα τον περιποιείται καθημερινά πέφτει πάνω στον άκρως αντίθετο με εκείνον Driss. Η συναναστροφή των δύο τόσο διαφορετικών αντρών θα τους δώσει αυτά που έλειπαν τόσο καιρό από την ζωή του καθενός. Τρυφερή, συγκινητική και παράλληλα κωμική. Δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

7.Midnight in Paris(2011)

κινηματογραφικές βραδιέςΜια ακόμα ταινία που ξεφεύγει  από  την πραγματικότητα και η  αισθητική  της σε ταξιδεύει.Ο  πρωταγωνιστής τα  βράδια  μεταφέρεται με κάποιον  ανεξήγητο τρόπο στο παρελθόν και  συχνάζει μαζί με υπαρκτούς κάποτε  συγγραφείς, ζωγράφους και άλλους διανοούμενους. Όλες αυτές οι  συναναστροφές μαζί τους θα του αλλάξουν τελικά τη ζωή. Για άλλη μια  φορά ο Woody Allen είναι απολαυστικός.

 

8.The Hundred-Foot Journey(2014)

Και για το τέλος, μια διασκεδαστικότατη ταινία για τον κόσμο της μαγειρικής. Η Helen Mirren ως μια απαιτητική, ανικανοποίητη και πολύ ανταγωνιστική ιδιοκτήτρια εστιατορίου βραβευμένου με αστέρι Michelin, καλείται να αντιμετωπίσει τους νέους της γείτονες, μια οικογένεια Ινδών μεταναστών, που φτιάχνουν ένα ινδικό εστιατόριο ακριβώς απέναντι από το δικό της.

κινηματογραφικές βραδιές

κινηματογραφικές βραδιές

 

 

Σχόλια