Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου γιορτάζουμε την Ημέρα της Μητέρας. Είναι μια μέρα που έχει καθιερωθεί και πλέον δεν μπορούμε να ξεχάσουμε. Σαν του Αγίου Βαλεντίνου. Σαν την Ημέρα της Γυναίκας.

Αλλά οι άντρες; Και μάλιστα, οι μπαμπάδες;

Κάθε χώρα τους γιορτάζει μια διαφορετική ημέρα, με ημερομηνίες που ξεκινούν απ’ το Φεβρουάριο και φτάνουν μέχρι το Νομέβριο. Η Ελλάδα γιορτάζει τους μπαμπάδες της κάθε 21 Ιουνίου, μαζί με πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής.

Πόσο εκτιμάμε τους πατεράδες που υποφέρουν για εμάς; Μετά από μια αγγλική έρευνα πάνω σε 100 μπαμπάδες, μάθαμε ότι:

4476100a229d3c2abbd188ae4db50f13

Το 42% των μπαμπάδων μοιάζει με το Fred Flinstone και το 28% με τον Homer Simpson, ενώ το 2% μόνο από αυτούς μοιάζει με τον Darth Vader.

Το 9% των παιδιών ξεχνά σημαντικές μέρες, όπως η ημέρα του Πατέρα, αλλά 63% αυτών κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια για τη μητέρα τους, αντί του 27% αυτών που δεν προσπαθούν να γιορτάσουν για τον πατέρα τους.

Κλασικά δώρα για τη γιορτή του πατέρα είναι: κούπα (50%), κάλτσες (47%), τίποτα (36%), γραβάτα (20%). Το 54% των μπαμπάδων θεωρεί πως η επιλογή των δώρων δείχνει πόσο καλά ξέρουν τα παιδιά τους γονείς.

Παρ’ όλ’ αυτά, η γιορτή του πατέρα δεν είναι τόσο σημαντική για όλους (51%), αλλά για το 21%.

Στο ερώτημα όμως, αν οι μπαμπάδες αισθάνονται εκτίμηση από τα παιδιά τους απάντησαν: ναι 57%, λίγο  42% και όχι 3%.

 

Σε μια μέρα όπως είναι η γιορτή του πατέρα, πρέπει να θυμόμαστε να περνάμε χρόνο μαζί τους, να τους ζητάμε συγνώμη, να τους ευχαριστούμε για όσα έχουν κάνει για εμάς και όσα δε σταματούν να κάνουν, να τους θυμίζουμε πόσο καλά έχουμε περάσει μαζί τους, να τους αγαπάμε και να τους το λέμε.

Σχόλια